Ero sivun ”Shadow the Hedgehog” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:
}}
}}


{{Ohjaa tänne|BioLizard}}
{{Korjattava/Kieli}}
{{Korjattava/Kieli}}



Versio 2. heinäkuuta 2010 kello 23.46

Shadow the Hedgehog
Tiedosto:Shadow New.gif
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Ensimmäinen peli Sonic Adventure 2
(2001)
Luoja Takashi Iizuka
Ääninäyttelijä
(englanti)
Kouji Yusa
(2001–)
David Humphrey
(2001–2004)
Jason Anthony Griffith (2005–)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla
Hakusana ”BioLizard” ohjaa tänne. Sanan muista merkityksistä kerrotaan täsmennyssivulla.

Shadow the Hedgehog on hahmo Segan videopeleissä ja Sonic X-animaatiosarjassa, jotka kertovat Sonic the Hedgehogista. Hän esiintyy myös Archie Comicsin sarjakuvissa.

Shadow on siili, äärimmäinen elämänmuoto, jonka Tri. Robotnikin isoisä, professori Gerald Robotnik loi yli 50 vuotta sitten salaisessa projektissaan avaruusasema ARK:ssa. Shadow on musta siili, jolla on punaiset raidat piikkien päällä ja punaiset alueet silmäkulmissa. Shadown pään sivupiikkit taipuvat sivulle ja ylös. Hänellä on myös käsivarsissaan ja jalkojen ulkosyrjissä punaiset raidat. Shadowlla oli alun perin kultaiset nauhat ranteissa hansikkaiden kiristiminä ja nilkoissa kenkien tukiosissa, myöhemmissä peleissä nämä ovat muuttuneet sormuksiksi, jotka Shadow voi irrottaa ja kasvattaa voimiaan. Nämä sormukset rajoittavat Shadown voimia mutta lisäävät hänen kestävyyttään (nähty muun muassa Sonic X ja Sonic 2006:ssa). Shadown jalkineet ovat leijuluistimet, joilla hän luistelee maanpinnan yläpuolella, hänen on nähty myös leijuvan näillä luistimilla ilmassa.

Geraldin kehitellessä tätä asetta se alkoi olla jo niin pelottava,että G.U.N. hyökkäsi ARK:iin ja päätti lopettaa "Projekti Shadown", jonka parissa Gerald työskenteli. Täydellistä elämänmuotoa pidettiin uhkana maailmalle. G.U.N:in sotilaat ampuivat Shadown ainoan ystävän, Marian, kuoliaaksi Shadown silmien edessä, mutta tämä ehti kuitenkin lähettää hänet Maahan avaruuskapselissa. Myöhemmin G.U.N. sai Shadown kuitenkin kiinni ja hänet nukutettiin kylmään uneen, kryostaasiin, josta Shadow heräsi vasta kun Dr. Robotnik onnistui herättämään hänet noin 50 vuoden päästä tunkeutuessaan Prison Islandille. Shadow on menneisyytensä traumatisoima ja potee muistinmenetystä ja hän vannoo vielä kostavansa Marian kuoleman. Hänet sekoitetaan usein Soniciin, mutta hän ei ole Sonicin klooni. Shadow alkaa kerätä Kaaossmaragdeja, koska on palveluksen velkaa Eggmanille. Shadow ryhtyy yhdessä Robotnikin kanssa tuhoamaan Maailmaa, sillä vain hänellä on tieto kuinka huippusalaista asetta Eclipse Cannonia käytetään. Heidän mukaansa lyöttäytyy myös Rouge the Bat ja he ryhtyvät havittelemaan Kaaossmaragdeja.

Shadow putoaa avaruudesta Sonic Adventure 2n lopuksi. Shadown oli alun perin tarkoitus kuolla pelin lopussa, mutta fanien toivomuksesta hänet otettiin mukaan myös seuraaviin peleihin.

Seuraava esiintyminen on Sonic Heroesissa, jossa hän on menettänyt muistinsa, eikä enää tiedä kuka tai mikä hän on. Rouge vapauttaa Shadown Robotnikin hylätystä tukikohdasta, jonne on suljettu myös E-123 Omega, E-sarjan viimeinen robotti joka oli suunniteltu Shadown kiinniottamiseen. Robotti oli jätetty vartioimaan Shadowta, joka oli suljettuna hengissäpitokapseliin.

Shadown menneisyyttä käsitellään myös hänen aivan omassa pelissään, missä Shadow saa viimein varmuuden siitä, kuka hän on.

Shadow the Hedgehog (peli) -pelissä maahan hyökkää Black Arms -oliot ja heidän johtajansa Black Doom, jotka tulivat komeetasta nimeltä Black Comet. Pelin loppuosassa paljastuu, että Shadow on itse asiassa luotu Black Doomin verestä. Gerald Robotnik oli tehnyt sopimuksen Black Doomin kanssa, että hän auttaisi Geraldia luomaan täydellisen elämänmuodon. Black Doom suostui, jos hän saisi käyttää Shadowia 50 vuotta myöhemmin maailman tuhoamiseen. Shadow ei kuitenkaan suostu siihen ja hän muuttuu Super Shadowiksi tuhoten Black Doomin. Hän myös tuhoaa Black Cometin käyttämällä Eclipse Cannonia. Aivan lopussa Shadow päättää jättää menneisyytensä taakseen.

Sonic the Hedgehog 2006:ssa Shadow on G.U.N.in agentti ja hän suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten pelastaen Rougen Eggmanin tukikohdasta ja auttaen muun muassa Sonicia Silverin saadessa yliotteen tappelussa. Samassa pelissä Shadow saa vastaansa Mephiles the Darkin, joka yrittää saada Shadown omalle puolelleen. Mephiles vie Shadown ja Rougen kauas tulevaisuuteen ja näyttää Shadowlle, että ihmiskunta on teljennyt Shadowin erään laitteen sisään, koska he pelkäsivät hänen voimiaan ja epäilivät Shadowta maailmanlopun aiheuttajaksi. Shadow kieltäytyy Mephileen tarjouksesta, koska Mephileellä ei ole mitään syytä kostaa Maailmalle siitä, että hän oli valtikan sisällä 10 vuotta. Shadow oli se, joka vangitsi Mephileen valtikan sisälle hänen matkustaessaa ajassa taaksepäin Silverin kanssa estääkseen tulevat tapahtumat.

Suhteet muihin hahmoihin

Sonic the Hedgehog on Shadown kilpailija. Yleensä nämä kaksi kinaavat ja tappelevat. Välillä Sonic yrittää ystävystyä Shadown kanssa, mutta huonolla menestyksellä (muun muassa SA2n lopputaistelussa Sonic kysyy radion avulla Shadowlta kuinka hänellä riittää sormusenergiaa Super-muodossa heidän taistellessa Final Hazardiksi muuttunutta Biolizardia vastaan).

Knuckles the Echidna on auttanut Shadowta löytämään Kaaossmaragdeja, koska Shadow huijasi häntä ovelasti.

Rouge the Bat ja Shadow ovat parhaita ystäviä ja toisinaan liittolaisia. Shadow pelastaa Rougen vähän väliä ties mistä. Yleensä siellä missä on Shadow, on myös Rouge, ja yleensä myös Kaaossmaragdi. Rouge näyttää olevan ainoa, joka välittää Shadowsta.

Amy Rose on Soniciin rakastunut tyttösiili joka sattui halaamaan Shadowta luullen tätä Soniciksi (Sonic Adventure 2ssa). Kun Amy huomasi Rougen tämä tajusi ettei Shadow olekaan Sonic. Amy sai Shadown muistamaan, ettei Maria halunnut Shadown kostavan Maailmalle, vaan antamaan ihmisille mahdollisuuden olla onnellisia.

Silver the Hedgehog ystävystyi Shadown kanssa heidän välisen taistelun jälkeen. Silver sekoitti Shadown Mephiles the Darkiin. Silver esiintyy vuoden 2006 Sonic the Hedgehog- pelissä, sekä Sonic Rivals ja Sonic Rivals 2-peleissä. On myös kuultu huhuja että Silver olisi Shadown poika.

Maria Robotnik oli Shadown ystävä, mutta G.U.N.:in sotilas ampui Marian. Shadow aikoi kostaa Marian kuoleman, mutta Amy kertoi Shadowille ettei Maria olisi halunnut sitä. Shadow ymmärsi sen, ja tuhosi Sonicin kanssa Biolizardin (Sonic Adventure 2ssa).

Gerald Robotnik oli Shadown luoja ja Marian isoisä.

Team Chaotix auttoi Shadowta yhdessä Sonic X -jaksossa. He veivät Shadown avaruuteen taistelemaan Dark Oakia vastaan. Shadow the Hedgehog -pelissä Shadow auttaa heitä keräämään levyja, dataa ja viemään Vector ARKin -tietokonehuoneeseen. Team Chaotix löytää tarkan tiedon Shadown menneisyydestä ja selvittävät tämän Shadowille.

E-123 Omega liittoutui Sonic Heroesissa Shadown ja Rougen kanssa. Pelissä heidän tarinansa tehtävät koostuvat lähinnä tietyn vihollismäärän tuhoamisesta kentissä.

Black Doom oli mukana Shadown luomisessa antamalla Gerald Robotnikille omaa vertaan Shadown luomiseen.

Mephiles the Dark on yksi Shadown vihollisista. Shadow vangitsi Mephileen Pimeyden valtikan (Scepter of Darkness) sisälle 10 vuotta sitten Sonic the Hedgehog 2006-pelissä.

Prototyyppi

Shadowista on myös prototyyppi, Biolizard. Tämä prototyyppi epäonnistui, koska se tarvitsi Kaaossmaragdeja tuekseen ollakseen kuolematon ja saadakseen voimaa. Gerald vangitsi biolizardin tästä syystä. Kun Maria kuoli G.U.N.:in toimien vuoksi, hän uudelleenohjelmoi prototyypin kostamaan ihmisille, kun 7 Kaaossmaragdia olisivat taas yhdistettynä Eclipse Cannoniin. Gerald "ohjelmoi" myös Shadown etsimään Kaaossmaragdit ja palaamaan ARK:iin. Shadown runtelema prototyyppi muuttui Final Hazardiksi Biolizardin yhdistyessä Eclipse Cannonin kärkeen varmistamaan ARKin putoamisen Maahan. Prototyyppi koki loppunsa kun Super Sonic ja Super Shadow päihittivät sen.

Pelit

Animaatiot

Sarjakuvat