Ero sivun ”Gilmoren tytöt” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
28 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
p
{{juonipaljastus}}
===Ensimmäinen tuotantokausi===
Lorelai Gilmore on Stars Hollow'ssa [[Connecticut]]issa asuva 32-vuotias yksinhuoltaja. Lorelain kanssa asuu hänen 16-vuotias tyttärensä Rory (lempinimi, oikea nimi myös Lorelai), jonka Lorelai synnytti vain 16-vuotiaana. Roryn tavoitteena on päästä [[Harvardin yliopisto|Harvardiin]] opiskelemaan tiedotusta tullakseen ulkomaanreportteriksi. Päästäkseen Harvardiin, Rory hakee läheisessä Hartfordin kaupungissa sijaitsevaan Chiltonin yksityiseen lukioon. Rory hyväksytäänkin Chiltoniin, mutta voidakseen maksaa tyttärensä opiskelun Lorelai joutuu pyytämään lainaa rikkailta vanhemmiltaan Emily ja Richard Gilmorelta, joiden kanssa hän ei ole juhlapyhiä lukuun ottamatta ollut tekemisissä sitten Roryn syntymän. Vanhemmat lupaavat maksaa Roryn koulun, mutta Lorelain ja Roryn on saavuttava joka perjantai illalliselle vanhempien talolle.
 
Lorelai johtaa paikallista Independence Inn -hotellia ja hänen haaveenaan on avata oma hotelli yhdessä ystävänsä ja hotellissa työskentelevän Sookie St. Jamesin kanssa. Rory seurustelee Dean Forresterin kanssa. Lorelai ja Rory rakastavat elokuvia, musiikkia ja televisiosarjoja. He eivät lähes koskaan laita ruokaa, vaan syövät ulkona tai hakevat suuren määrän take-away ruokaa. Aamupalan ja monet muutkin ateriat Lorelai ja Rory syövät Luke's Diner'ssä, jonka omistaja Luke Danes on ihastunut Lorelaihin.
 
===Kolmas tuotantokausi===
Palatessaan kesän mittaiselta kurssilta Washingtonista Rory yllättyy, kun näkee Jessin suutelevan vierasta blondia. Rory yrittää väittää itselleen rakastavansa Deania, vaikka mustasukkaisuus Jessistä kasvaa. Viimein Dean kyllästyy siihen, ettei Rory puhu muusta, kuin Jessistä, ja jättää tämän. Jess suostuu viimein myöntämään Rorylle, että pitää tästä, ja nuorten välillä syntyy romanssi. Lorelain ja hänen vanhempiensa välit tulehtuvat, kun hänen isänsä yrittää pakottaa Rorya [[Yalen yliopisto]]on, jonka on itse käynyt, vaikka Rory on aina nimenomaan haaveillut [[Harvard]]istaHarvardista. Sherry synnyttää Roryn siskopuolen Gigin eli Georgian. Lempinimi Gigi on ehkä viittaus sarjan nimeen, ''Gi''lmore ''Gi''rls. Tosin Lorelai sanoo inhoavansa sitä, koska epäilee Sherryn matkivan häntä nimeämällä tyttärensä nelikirjaimisella, kaksi samaa konsonanttia sisältävällä lempinimellä.
 
Rory tasapainottelee Yalen, [[Princetonin yliopisto|Princetonin]] ja Harvardin välillä ja valmistuu Chiltonista. Lorelain johtama Independence Inn suljetaan siellä sattuneen tulipalon jälkeen ja pian Sookie ja Lorelai kokevat unelmansa saavuttamisen (unelman omasta hotellista) olevan lähempänä kuin koskaan. Luke on ryhtynyt treffailemaan Taylorin asianajajaa, Nicolea. Jessin isä saapuu Stars Hollow'n tapaamaan poikaansa. Jess saa tietää, että hän joutuu käymään uudestaan viimeisen luokan, mikä johtaa pian tappeluun Luken kanssa ja Jessin lähtemiseen Kaliforniaan isänsä perään.
 
===Neljäs tuotantokausi===
Rory aloittaa ensimmäisen vuoden opiskelun Yalessa. Huonetoverikseen Rory saa mm.muun muassa Parisin, joka toivuttuaan Harvardin hylkäyskirjeestä on päättänyt suunnata opiskelemaan Yaleen. Sookie ja Jackson saavat pojan ja nimeävät hänet Daveyksi. Luke ja Nicole ovat menneet naimisiin risteilyllä, mutta ovat nyt jo eroamassa. Pari haluaa vielä yrittää, mutta Luken tajuttua, että Nicole tapailee toista miestä, on ero väistämätön.
 
Paris tapailee salassa erästä Yalen professoria. Lorelai puolestaan tapailee salassa Jason Stilesiä, joka on hänen isänsä yhtiökumppani. Sekä Rory että Lorelai painiskelevat paineiden alla: Rory ei selviä kaikista ottamistaan kursseista ja pelkää epäonnistuvansa. Lorelailla alkaa rahat loppua ja kaikki majatalon avaamiseen tarvittavat työt uhkaavat jäädä hänen kontolleen. Tyttöjen kiireiset aikataulut eivät käy yksiin ja niinpä suurimman tuskan aikaan molemmille löytyy miespuolinen lohduttaja: Rorylle Dean ja Lorelaille Luke. Kun Jasonin isä uhkaa haastaa Richardin ja Jasonin oikeuteen sopimusrikkomuksesta, Richard tekee Jasonin isän kanssa sopimuksen, joka jättää Jasonin yksin vastuuseen yhtiöstä Richardin viedessä asiakkaat mukanaan Jasonin isän firmaan. Yrittääkseen pelastaa uransa Jason haastaa Richardin oikeuteen, minkä takia Lorelai jättää Jasonin. Myös Emilyn ja Richardin välit kylmenevät ja Richard muuttaa vierastaloon.
70 333

muokkausta

Navigointivalikko