Ero sivun ”TanDEM-X” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
95 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
'''TandDEM-X''' (''TerraSAR-X-Add-on for Digital Elevation Measurements'') on toinen Saksan avaruusjärjestön ([[DLR]]) ja [[EADS]] [[Astrium]]in yhteisrahoituksella toteutettava [[kaukokartoitussatelliitti]], sen on [[TerraSAR-X]]:n sisaralus. Se laukaistaan 21. kesäkuuta 2010 venäläisellä Sojuz-kantoraketilla. <ref>http://www.spacedaily.com/reports/TanDEM_X_Certified_Ready_For_Space_999.html</ref>
Päätös toisen TerraSAR-X-perheen satelliitin rakentamisesta julkistettiin vuoden 2006 ILA-ilmailunäyttelyssä Berliinissä. Satelliitin hinta on noin 85 miljoonaa euroa, josta DLR rahoittaa 56 miljoonaa euroa. Suomalainen [[DA-Design]] Oy suunnitteli ja rakensi osan satelliitin SAR-tutkan komponenteista.
 
Data tulee aikanaan DRL:n tutkimuskäyttöön ja Astriumin kautta kaupallisesti hankittavaksi. Yhteistoiminnassa TerraSAR-X/TanDEM-X-satelliittipari kuvaa koko maapallon maapinnan (150 miljoonaa neliökilometriä) kahdessa ja puolessa vuodessa. Kuvan resoluutio on 12 metriä. Maan pinnankorkeuden satelliitit mittaavat 2 metrin tarkkuudella.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko