Ero sivun ”Svante Sundman” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
55 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p
'''Svante Sundman''' (1895 - 1969) oli [[kauppa- ja teollisuusministeriö]]n osastopäällikkö ja myöhemmin merenkulkuhallituksen pääjohtaja. Sotilasarvoltaan hän oli [[kontra-amiraali]]. Hän on ainoa suomalainen [[reserviupseeri]] joka on kohonnut kenraalikuntaan <ref> Suomen Laivasto 1918 -1968, osa II: Laivasto sotien jälkeen</ref>
 
Svante Sundman teki mittavan työn sekä meriupseerina, merenkulkuhallituksen pääjohtajana että kauppa- ja teollisuusministeriön merenkulkuosaston päällikkönä. SundmanHän vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen mittava laivanrakennusteollisuus, ettäolikin [[sotakorvausSOTEVA]]toimituksetn kyettiinmerkittävimpiä organisoimaantoimijoita. sopimusten edellyttämällä tavalla ja että ne synnyttivät Suomeen toimivan laivanrakennusteollisuuden.
 
Sundman vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen mittava laivanrakennusteollisuus, että [[sotakorvaus]]toimitukset kyettiin organisoimaan sopimusten edellyttämällä tavalla ja että ne synnyttivät Suomeen toimivan laivanrakennusteollisuuden.
 
== Viitteet ==
626

muokkausta

Navigointivalikko