Ero sivun ”World of Warcraft” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
Pelissä voi tehdä [[kilta|killan]], johon voi kutsua ystäviä, suunnitella oman vaakunan tai jopa ostaa oman kiltapankin.
Pelissä voi tehdä [[kilta|killan]], johon voi kutsua ystäviä, suunnitella oman vaakunan tai jopa ostaa oman kiltapankin.


Suurin osa World of Warcraftin peluusta liittyy tehtävien tekemiseen, joita saa [[NPC]]-hahmoilta. Tehtävistä saa usein palkinnon, joka voi olla esimerkiksi rahaa tai esineitä. Lisäksi lähes kaikista tehtävistä saa kokemuspisteitä.
Suurin osa World of Warcraftin peluusta liittyy tehtävien tekemiseen, joita saa [[NPC]]-hahmoilta, useimmiten huorilta. Tehtävistä saa usein palkinnon, joka voi olla esimerkiksi rahaa tai esineitä. Lisäksi lähes kaikista tehtävistä saa kokemuspisteitä.
Tehtävillä selvennetään myös pelin juonta. Suuri osa tehtävistä on niin kutsuttuja ketjutehtäviä, joissa tehtävä jatkaa samaa tarinaa kuin edellinen. Tehtävät saattavat olla muun muassa erilaisten esineiden ja aineiden keräilyä, paikkojen etsimistä, tietylle henkilölle puhumista tai tietyssä paikassa käymistä. Pelata voi myös yksin, mutta halutessaan pelaaja voi muodostaa ryhmän toisten pelaajien kanssa ja suorittaa tehtäviä, jotka yksin pelatessa olisivat liian haastavia. Ryhmässä pelatessa pelaaja ottaa usein tietyn roolin asioiden onnistumiseksi.
Tehtävillä selvennetään myös pelin juonta. Suuri osa tehtävistä on niin kutsuttuja ketjutehtäviä, joissa tehtävä jatkaa samaa tarinaa kuin edellinen. Tehtävät saattavat olla muun muassa erilaisten esineiden ja aineiden keräilyä, paikkojen etsimistä, tietylle henkilölle puhumista tai tietyssä paikassa käymistä. Pelata voi myös yksin, mutta halutessaan pelaaja voi muodostaa ryhmän toisten pelaajien kanssa ja suorittaa tehtäviä, jotka yksin pelatessa olisivat liian haastavia. Ryhmässä pelatessa pelaaja ottaa usein tietyn roolin asioiden onnistumiseksi.



Versio 14. huhtikuuta 2010 kello 14.29

World of Warcraft
[[Tiedosto:|250px|]]
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Julkaisija Vivendi Universal
Suunnittelija Rob Pardo
Säveltäjä Tracy W. Bush
Pelisarja Warcraft
Julkaistu 23. marraskuuta 2004
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus BBFC: PG
ESRB: 13+
PEGI: 12+
Alusta Windows, Mac OS X
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

World of Warcraft (lyhennettynä WoW) on Blizzard Entertainmentin kehittämä Warcraft-pelisarjaan mukautuva MMORPG-tietokonepeli. Pelillä on yli 11 miljoonaa pelaajaa.[1] Kolmas lisäosa, Cataclysm, paljastettiin BlizzCon-messuilla syksyllä 2009.

World of Warcraft on kuukausimaksullinen. Pelin mukana tulee valmiina 30 päivän verran peliaikaa joka aktivoituu pelaajan ostaessa peliaikaa. Peliaikaa voi hankkia lisää luottokortilla pelin sivuilta tai kaupoista ostettavilla Game Card -korteilla, joissa mukana tulevalla tunnuksella pelaaja saa 60 päivää lisää peliaikaa.

World of Warcraftin maailma

kaikki wowin hahmot ovat täysiä homoja. peli on muutenkin vain runkkareille. haistakaa paska. kiitos.

Pelin eteneminen

Hahmot saavat kehittyessään useita erilaisia kykyjä ja taitoja, jotka vaikuttavat pelaamiseen huomattavasti. Pelissä voi tehdä killan, johon voi kutsua ystäviä, suunnitella oman vaakunan tai jopa ostaa oman kiltapankin.

Suurin osa World of Warcraftin peluusta liittyy tehtävien tekemiseen, joita saa NPC-hahmoilta, useimmiten huorilta. Tehtävistä saa usein palkinnon, joka voi olla esimerkiksi rahaa tai esineitä. Lisäksi lähes kaikista tehtävistä saa kokemuspisteitä. Tehtävillä selvennetään myös pelin juonta. Suuri osa tehtävistä on niin kutsuttuja ketjutehtäviä, joissa tehtävä jatkaa samaa tarinaa kuin edellinen. Tehtävät saattavat olla muun muassa erilaisten esineiden ja aineiden keräilyä, paikkojen etsimistä, tietylle henkilölle puhumista tai tietyssä paikassa käymistä. Pelata voi myös yksin, mutta halutessaan pelaaja voi muodostaa ryhmän toisten pelaajien kanssa ja suorittaa tehtäviä, jotka yksin pelatessa olisivat liian haastavia. Ryhmässä pelatessa pelaaja ottaa usein tietyn roolin asioiden onnistumiseksi.

Kun hahmo kuolee, siitä tulee haamu lähimmälle hautausmaalle. Toiset pelaajat voivat herättää muita pelaajia henkiin, yhdellä pelin hahmolla on myös ylösnousemus-mahdollisuus. Pelaajan kuollessa hänen käyttämänsä esineet alkavat hajota ja näin ollen vaatia korjausta, jonka tietyt NPC-hahmot voivat suorittaa rahaa vastaan. Jos hahmon ruumis on paikassa johon ei pääse, on mahdollista käyttää tiettyä NPC-hahmoa elvyttämään hahmo hautausmaalle.

Rodut

Liittouman (Alliance) rodut:

  • Ihminen (Human), johtaja kuningas Varian Wrynn.
  • Yöhaltia (Night Elf), johtaja Elunen papitar Tyrande Whisperwind sekä arkkidruidi Fandral Staghelm.
  • Kääpiö (Dwarf), johtaja kuningas Magni Bronzebeard.
  • Maahinen (Gnome), johtaja insinööri High Tinker Mekkatorque.
  • Karkoitettu (Draenei), pelattavissa vain lisäosan World of Warcraft: The Burning Crusade hankkineille pelaajille, johtaja profeetta Velen.
  • Ihmissusi (Worgen), pelattavissa vain lisäosan World of Warcraft: Cataclysm hankkineille pelaajille, johtaja mahdollisesti kuningas Genn Greymane.

Lauman (Horde) rodut:

Hahmoluokat

Hahmon luonnissa pelaaja valitsee hahmoluokan. Tämä vaikuttaa myös osittain siihen, mitä roolia pelaaja haluaa pelata. Hahmoluokkia on pelissä kymmenen kappaletta. Hahmoluokat ovat kummankin puolen käytettävissä. Myös rodut vaikuttavat hahmoluokan valintaan, sillä kaikki hahmoluokat eivät ole käytettävissä kaikilla roduilla. Pelaaja voi muokata hahmoluokkansa kykyjä ja ominaisuuksia taitopisteillä (engl. talents), joita hän saa aina yhden tason nousun yhteydessä alkaen tasosta 10. Nykyinen hahmojen tasokatto on 80. Malline:World of Warcraft hahmoluokat

World of Warcraftin pelihahmoja Warsong Gulch Battleground -instancen edustalla.
Druid

Druid eli tietäjä, joka voidessaan asettua mihin tahansa pelin taistelurooleista, on pelin monipuolisin hahmoluokka. Druidin rooli riippuu käytössä olevasta taitopuusta. Druidin pelaaminen perustuu hahmon olomuodon vaihtamiseen tilanteen mukaan, jolloin hahmon päätehtävä muuttuu muotoa vastaavaksi.

Druidin olomuodot:

  • Bear Form: fyysistä vahinkoa hyvin kestävä karhumuoto
  • Cat Form: fyysistä vahinkoa aikaansaava kissamuoto
  • Travel Form: nopeasti juokseva gepardi
  • Flight Form: lentämiseen kykenevä lintumuoto, toimii vain osassa pelialuetta.
  • Aquatic Form: vedessä nopeasti liikkuva muoto, muistuttaa merileijonaa
  • Moonkin Form: loitsuilla vahinkoa etäältä tuottava muoto, muistuttaa ulkonäöltään pöllöä
  • Tree of Life: parantaviin loitsuihin erikoistunut puumuoto. Muistuttaa ulkonäöltään puuta.
Hunter

Hunter eli metsästäjä tai samoaja on fyysistä vauriota etäisyydeltä aiheuttamaan painottunut hahmoluokka. Vaikka useimmat muutkin pelin hahmoluokat pystyvät käyttämään jousia ja ampuma-aseita, on metsästäjä erikoistunut näiden käyttöön. Näin metsästäjät ovat pelin parhaita ampujia. Hahmo on erikoistunut pitkänmatkan taisteluun, mutta pystyy käymään lähitaistelua ns. puoliteholla, eli varsinainen toisten vahingoittaminen käy etäältä.

Metsästäjä pystyy kesyttämään itselleen lemmikin pelin pedoista. Tyypillisesti metsästäjä käyttää lemmikkiään sitoakseen vastustajansa lähitaisteluun ja ampumalla itse turvallisesti matkan päästä. Lemmikeillä itsellään on erilaisia taitoja, ja keräämällä useita lemmikkejä metsästäjä pystyy opettamaan uusia taitoja toisille lemmikeilleen. Lisäksi metsästäjät voivat ansoittaa maastoa. Ansat esimerkiksi hidastavat tai jähmettävät niihin astuvia vastustajia.

Pelaajien välisessä taistelussa metsästäjät pyrkivät pääsääntöisesti välttämään lähitaistelua ja pitämään vastustajan turvallisen välimatkan päässä. Hyvistä asetaidoista johtuen he pystyvät parhaassa tapauksessa tappamaan huonosti valmistautuneen vastustajansa yhdellä laukauksella. Ryhmäpeleissä metsästäjien tärkein tehtävä on aiheuttaa vauriota vihollisille, jotka raskaammin panssaroidut soturit ovat sitoneet lähitaisteluun.

Mage

Mage eli velho on maagista vauriota etäisyydeltä aiheuttamaan painottunut hahmoluokka. Velhojen loitsut ovat erittäin voimakkaita, ja niitä on tarjolla laaja kirjo aina tulesta ja jäästä salaisiin voimiin (Arcane Magic). Vaurioloitsuilla maagit voivat joko keskittyä vahingoittamaan yksittäistä vihollista, tai jopa kaikkia tietyllä alueella olevia hirviöitä. Maagien heikkoutena on erittäin huono iskunsietokyky, ja pääasiallisesti maagien strategiana on tuhota vastustaja ennen kuin se ehtii liian lähelle. Maagit ovat myös luolastojen halutuimpia jäseniä koska ne voivat tehdä isoa vauriota vihollisiin sekä loihtia ruokaa ja juomaa ryhmän jäsenille.

Paladin

Paladin eli Temppeliritari on hybridiluokka, joka voi kykypuun valinnoilla toimia parantajana, vahingon tuottaja tai tankkina. Raskaasti haarniskoituneina paladinit ovat pelin sitkeähenkisimpiä hahmoja ja erityisesti pelaajien välisessä taistelussa heidän tappamisensa on vastustajalle hankalaa. Lisäksi paladin voi parantaa itseään ja on hyvin pelattaessa lähestulkoon kuolematon hahmo.

Priest

Papilla on kaksi pääasiallista tehtävää. Vahingon tekeminen sekä parantaminen. Vahingon tekemiseen soveltuvin on kykypuu "Shadow". Shadow-kykypuusta pappi saa erilaisia loitsuja vihollisten vahingoittamiseen, sekä varjo-olemuksen (Shadowform) joka edistää vahingon määrää. Papin toinen tehtävä on parantaminen, tähän tehtävään soveltuvat sekä "Holy" että "Discipline" -kykypuut. Holy -kykypuuhun painottuneella Pyhä-papilla on käytössään mukava valikoima erilaisia ja tehokkaita parannuksia niin yksittäisen pelaajan kuin suuremmankin ryhmän parantamiseen. Discipline -kykypuuhun painottunut Discipline-pappi on myös parantaja, mutta käyttää hyväkseen erilaisia kykyjä kuin Pyhä-pappi. Discipline-papin ensisijainen kyky onkin "Power word: Shield" joka loitsii kohteeseen taianomaisen kilven, joka estää vahinkoa muodostumasta. Discipline-papilla on useita hyödyllisiä kykyjä joita voi käyttää muihin ryhmän jäseniin, pappi voi esimerkiksi nopeuttaa heidän taikomistaan. Yleisesti Dicipline-pappia pidetään yhtenä pelin parhaista "PvP"-parantajista.

Rogue

Rogue eli varas voi tiirikoida lukkoja sekä varastaa esineitä tai rahaa NPC -vastustajilta. Rogue voi myös käyttää nahkapanssareita ja kaikkia yhden käden aseita. Varkaan tärkein ominaisuus on hiipimiskyky (Stealth), joka on edellytys joillekin taidoille. Rogue on heikko joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi, mutta sen hyvinä puolina pidetään piiloutumis- ja lähitaistelutaitoja. Maagin tavoin varkaiden paras puolustus on vihollisten nopea tuhoaminen.

Stealth-muodossa varas pääsee hiipimään vastustajan selkään ja iskemään ensimmäisen sekä vahvimman lyöntinsä yllättäen tai tainnuttamaan vihollisen estäen vastahyökkäyksen. Lisäosan ja sen tuoman uuden puolustusbonuksen myötä (resilience, eli sitkeys) varkaan pelityyli on muuttunut. Yksi Roguen hyödyllisistä taidoista on Poisons (myrkkyjen käyttö), joka ei yleensä ole kylläkään Roguen merkittävin taito. Jos erikoistuu Silpomiseen eli Mutilateen, joka sijaitsee syvällä Salamurha-taitopuussa, niin myrkkyjen teho lisääntyy huomattavasti. Varkaan myrkyt mahdollistavat muun muassa vihollisen loitsimisen hidastamisen helposti.

Shaman

Shamaani eli Poppamies kuuluu World of Warcraftin monipuolisimpiin hahmoluokkiin. Shamaani osaa parantaa, tehdä vahinkoa lähitaistelussa ja myös tehdä kauemmas ulottuvia vahinkoloitsuja. Shamaanin tärkeimpiä taitoja ovat toteemipaalut. Toteemeita on neljää eri lajia: Air (ilma), Fire (tuli), Water (vesi) ja Earth (maa) joista jokaista lajia Shamaani voi käyttää vain yhtä kerralla. Toteemien avulla shamaani voi saada itselleen tai tuoda ryhmäänsä parannusta tai manaa, parantaa lähitaisteluvoimaansa, parantaa puolustusta ja maagisia voimia ja tuoda lisää tuhovoimaa. Shamaani pystyy herättämään muita pelaajia henkiin, ja ainoana pelattavana hahmoluokkana suorittamaan uudelleensyntymän käyttäen erityistä Ankh-avainta. Tasolla 16 shamaani pystyy taikomaan itsensä liikkumista nopeuttavaksi haamusudeksi (Ghost Wolf). Shamaani on myös erityisen hyvä parantaja Earth Shield:in avulla joka parantaa tankkia kun hän ottaa vahinkoa ja Ketjuparannuksen (Chain Heal) ansiosta myös hyvä ryhmän parantaja. Shamaanista erityisen ryhmäpelaajan nykyään mahdollistaa Bloodlust (Horde) tai Heroism (Alliance) taika, joka nopeuttaa kanssapelaajien hakkaamis-, ampumis- ja taikomisnopeutta. Tämä onkin selkeästi parhaimpia yksittäisiä kykyjä World of Warcraftin maailmassa ja tämän kyvyn takia shamaani onkin haluttu luokka moneen suurempaan luolastoon.

Warlock

Warlock eli manaaja on maagista pimeiden voimien vauriota etäisyydeltä aiheuttamaan painottunut hahmoluokka. Nimensä mukaisesti manaajat ovat keskittyneet pimeisiin voimiin kuten demoneihin ja kirouksiin. Manaajat voivat imeä muilta hahmoilta elinvoimaa tai manaa ja pystyvät jopa muuntamaan omaa elinvoimaansa manaksi. Apureinaan manaajat käyttävät erilaisia manattavia demoneita: pikkupiruja (Imp), tyhjyydenkulkijoita (Void Walker), naispaholaisia (Succubus), eräänlaisia demonikoiria (Felhunter), Demonivartijoita (Felguard), joista Demonivartija on mahdollinen saada vain Demonitietoon erikoistuneelle manaajalle, sekä eräitä vain hetkellisesti manaajan hallinnassa olevia demoneja. Manaajien aiheuttama vaurio perustuu voimakkaisiin kirouksiin, jotka aiheuttavat vastustajille vahinkoa ajan kuluessa. Ryhmäpelissä yksi manaajien hyödyllisimmistä taidoista on säilöä jonkun ryhmän jäsenen - yleensä hahmo joka pystyy herättämään muita luokkia kuolleista, kuten pappi - elämä sielukiveen (soulstone). Mikäli koko ryhmä kuolee, pystyy sielukiven kohde herättämään itsensä henkiin. Manaaja pystyy myös tekemään elinvoimia palauttavia kiviä (healthstone), jotka voi myös antaa muille ryhmän jäsenille.

Warrior

Warriorin eli soturin kykypuut keskittyvät kahteen tehtävään: vahingon aiheuttamiseen, johon on mahdollisuus valita kahdesta erilaisesta taitopuusta (Arms sekä Fury) tai vahingon vastaanottamiseen (Protection). Soturi on temppeliritarin ja kuolonritarin kanssa fyysisesti kestävin hahmoluokka. Soturit ovat myös hyviä tekemään vahinkoa, joka tosin iskunkestävyyden tapaan perustuu pitkälti hyvätasoisiin varusteisiin. Vaikka soturi ei kykene parantamaan itseään suoranaisesti, on taitopuun kautta mahdollisuus valita taito, joka passiivisesti palauttaa soturille osumapisteitä tehdystä vahingosta. Soturi pystyy käyttämään paladinien tapaan kaikkia haarniskamalleja.

Death Knight

Death Knight eli kuolonritari on World of Warcraftin Wrath of the Lich King lisäosassa ilmestynyt sankarihahmoluokka. Kuolonritarin voi tehdä, kun omistaa ainakin yhden hahmon joka on saavuttanut tason 55. Muista hahmoluokista poiketen kuolonritari aloittaa tasolta 55. Kuolonritarin taitopuut ovat Blood (Veri), Frost (Jää) ja Unholy (Epäpyhä). Kuolonritari voi toimia samoissa rooleissa kuin Soturi (Warrior). Kuolonritari on fyysisesti voimakas ja on tarkoitettu käyttämään levypanssarihaarniskaa. Kuolonritari on lähitaistelija, mutta kykenee myös loitsimaan. Nämä ovat hyvin usein rutto- tai tautityyppisiä loitsuja. Yksi kuolonritarin tunnetuimmista kyvyistä on epäkuolleen apurin (Ghoulin) nostattaminen.

Instanssit

Pelissä on laaja kirjo niin kutsuttuja instansseja. Instansseja on kahta eri lajia: normal-dungeon -instanssit on tarkoitettu 15-80 tasoisille hahmoille ja heroic-dungeon -instassit on tarkoitettu 70 tai 80 tasoisille hahmoille. Heroic-dungeonit ovat haasteellisempia kuin normaalit. Instanssissa on yleensä myös useita voimakkaita vihollisia jotka pudottavat kuollessaan harvinaisia esineitä. Instansseissa käytetään niin kutsuttua "Phasing" tekniikkaa, joka mahdollistaa satojen pelaajien olemisen samassa instanssissa samaan aikaan, mutta kuitenkaan toisiaan näkemättä. Jokainen itsenäinen joukko saa käyttöönsä oman instanssin jossa voi edetä haluamallaan tavalla. Usein instansseihin liittyy myös tehtäviä joiden palkinnot ovat huomattavasti parempia kuin tavalliset tehtävät. Myös kokemuspisteitä tulee runsaasti, sillä instansseissa on paljon vihollisia jotka ovat niin kutsuttuja "elitejä", jotka ovat huomattavasti normaaleja vihollisia voimakkaampia.

Taistelukentät

Taistelukentät (engl. battleground) ovat Horden ja Alliancen PvP-taistelupaikkoja. Taistelukentät ovat suosittuja paikkoja honor-pisteiden keräämiseen. Taistelukentissä kerätään myös mainetta, joka oikeuttaa ostamaan erilaisia tavaroita, ostaaksesi tavaroita sinulla tulee myös olla taistelukentistä saatavia merkkejä joita saat yhden häviöstä ja kolme voitosta

  • Warsong Gulch (WSG) on 20 pelaajalle (10 vastaan 10) tarkoitettu taistelukenttä, jossa tarkoituksena on kaapata vastapuolen tukikohdassa oleva lippu ja viedä se omaan tukikohtaan oman lipun luo, jonka tulee olla omalla paikallaan tukikohdassa. Voittaja on se puoli, joka saa ensin kaapattua 3 lippua itselleen. Warsong Gulch on tarkoitettu yli 10-tasoisille pelaajille.
  • Arathi Basin (AB) on 30 pelaajan (15 vastaan 15) taistelukenttä, jossa tarkoituksena on vallata asemia, joita on alueella viisi kappaletta. Asemien hallussa pitäminen tuottaa resursseja. Voittaja on se puoli, joka saa kerättyä itselleen ensimmäisenä 1600 resurssia. Arathi Basin on tarkoitettu yli 20-tasoisille.
  • Alterac Valley (AV) on 80 pelaajan (40 vastaan 40) taistelukenttä, jossa tarkoituksena on tappaa vastustajan kenraali tai tuhota vastustajien rakennuksia kunnes vastustajilta loppuvat vahvistusjoukot. Alterac Valley on tarkoitettu yli 51-tasoisille.
  • Eye of the Storm (EotS) on 30 pelaajan (15 vastaan 15) taistelukenttä, jossa tarkoitus on vallata asemia, joita alueella on neljä sekä kaapata lippu keskeltä ja toimittaa yhteen vallattuun asemaan. Aseman hallussapidosta ja lipun kuljetuksista saa voittopisteitä ja voittaja on se puoli, joka saa ensimmäisenä 2000 voittopistettä. Eye of the Storm on tarkoitettu yli 61-tasoisille.
  • Strand of the Ancients (SotA) on 30 pelaajan (15 vastaan 15) taistelukenttä, jossa tarkoituksena on päästä viimeisen oven läpi tai estämään siitä läpi pääseminen, riippuen ryhmäsi roolista. Pelissä pelataan kaksi erää, hyökkääjänä kerran ja puolustajana kerran. Se kumpi on nopeampi voittaa koko pelin. Strand of the Ancients on tarkoitettu yli 71-tasoisille.
  • Isle of Conquest (IoC) on 80 pelaajan (40 vastaan 40) taistelukenttä. Kenttä muistuttaa Alterac Valleyta, koska siinä pyritään piiritysasein tuhoamaan vastustajan joukkue ja tappamaan heidän kenraalinsa. Myös resurssien kerääminen on hyvin tärkeässä asemassa, koska resurssien loppuminen aiheuttaa joukkueelle häviön. Isle of Conquest on tarkoitettu yli 71-tasoisille.

Moniin taistelukenttiin liittyy taistelun aikana suoritettavia tehtäviä, joista saa yleensä pieniä määriä mainetta kyseisen tahon kanssa.

Jokaiselle vuoden päivälle on oma päivittäinen taistelu (Daily-BG) jonka suorittamalla pelaajat saavat ylimääräisiä honor-pisteitä. Lisäksi jokaiselle kuukauden viikonlopulle on määrätty erityinen taistelukenttä jolla taistelemisesta saa ylimääräisiä honor-pisteitä. Erityisesti AV-viikonloppu oli odotettu tapahtuma sillä Alterac Valley on suuren honor-antinsa takia suosittu tapa kerätä kyseisiä pisteitä. Alterac Valleyn suosion syrjäytti [World of Warcraft: Wrath of the Lich King] lisäosassa lisäosan myötä muut taistelukentät, niiden tasoituksen takia.

PvP-arvoasteikko

Pelissä oli olemassa "PvP Honor System" -järjestelmä, joka jakoi pelaajat sotilasarvoihin honor-pisteiden mukaan. Pelaajat saavat pisteitä tappamalla vastapuolen pelaajia ja voittamalla taistelukenttä-otteluita. Mitä enemmän pisteitä pelaaja ansaitsi, sitä korkeammalle hän pääsi arvoasteikossa. Sotilasarvot mahdollistivat erilaisten PvP-tavaroiden ostamisen, jotka vaihtelivat arvojen välillä.

PvP-arvoasteikko muutettiin täydellisesti Burning Crusade-lisäosan julkaisun yhteydessä. Käytännössä entinen järjestelmä poistui, eivätkä pelaajat voi enää saavuttaa uusia arvoasteita. Nykyään Honoria käytetään enää tavaroiden ostamiseen. Entisen järjestelmän aikana saavutettu arvo jäi kuitenkin talteen hahmon tietoihin, nostalgisena yksityiskohtana.

Ammatit

World of Warcraftissa jokainen hahmo voi ottaa kaksi ensisijaista ammattia, ja kaikki toissijaiset ammatit. Ensisijaiset ammatit liittyvät joko materiaalien keräämiseen tai tavaroiden luomiseen. Ensisijaisia ammatteja ovat esimerkiksi malmien louhinta, nahkojen nylkeminen, alkemia, sepäntaito tai kaivertaminen. Toissijaiset ammatit ovat puolestaan ensiapu, kalastus, ja ruoanlaitto. Cataclysmissä lisätään myös uusi toissijainen ammatti: arkeologia.

Kotikaupungit

World of Warcraftissa jokaisella rodulla on oma historiantäytteinen kotikaupunkinsa. Näitä kaupunkeja on kuusi kappaletta. Kaupunkeja sekä rotuja on lisää World of Warcraft: The Burning Crusade -lisäpaketissa. Pelin suosituimmat kaupungit ovat palvelinkohtaisia. 1.10-päivityksen jälkeen huutokaupat ovat ilmestyneet myös muihin kuin kahteen suurimmista pääkaupungeista. Huutokauppoja löytyy kotikaupunkien lisäksi Gadgetzan-, Booty Bay- ja Everlook-kaupungeista, jotka ovat molempien osapuolien käytössä (nämä eivät kuitenkaan ole yhteydessä osapuolten omiin huutokauppoihin). Lisäosien jälkeen Outlandissa ja Northrendissä sijaitsevat Shattrath ja Dalaranin kaupungit ovat tulleet todella suosituksi. Estääkseen "vanhojen mantereiden" autioitumisen Blizzard ei ole kuitenkaan lisännyt kaupunkeihin huutokauppaa eikä hahmoluokka-kouluttajia, pakottaen pelaajat näin välillä käymään muissa kaupungeissa. Dalaranin kaupungista kuitenkin löytyy Maagien kouluttajat, johtuen kaupungin asemasta maagien merkittävänä keskuksena.

Alliance

  • Stormwind: Azerothin ihmisten suurin kaupunki, joka sijaitsee Elwynn Forestissa.
  • Ironforge: Dun Moroghissa sijaitseva vuoren sisään rakennettu kääpiöiden ja maahisten kaupunki.
  • Darnassus: Entisen elämän puun, Teldrassin kannossa sijaitseva yöhaltioiden kaupunki.
  • Exodar: Azuremystin saarella sijaitseva Draeneiden kristallikaupunki.
  • Greymane City: Gilneaksen kuningaskunnassa sijaitseva ihmissusien (worgen) kaupunki.

Horde

  • Orgrimmar: Durotarin karuissa maisemissa sijaitseva örkkien ja peikkojen rakentama suurkaupunki.
  • Thunder Bluff: Mulgoressa olevien pöytävuorien päälle rakennettu taureenien kaupunki.
  • The Undercity: Tirisfal Gladesissa entisen Lordaeronin kaupungin raunioiden alapuolella sijaitseva epäkuolleiden (Undead) pahamaineinen kaupunki, jossa ennen asuttavaksi muuttumista vallitsi rutto.
  • Silvermoon City: Eversong Woodsissa sijaitseva verihaltijoiden puoliksi tuhoutunut kaupunki.
  • Undermine: Kezanin saarella sijaitseva hiisien (goblin) kaivoskaupunki.

Sanctuary

  • Shattrath City: Terokkar Forestissa Outlandissa sijaitseva pääkaupunki. Naarujen koti, kaupunkia hallitsee A'dal.
  • Dalaran: Crystalsong Forestissa sijaitseva, uudelleenrakennettu Dalaran on uuden lisäosan (Wrath of the Lich Kingin) neutraali kaupunki.

Julkaisut

  • Syksyllä 2007 pelin tavallinen versio muuttui yhden DVD-levyn sisältäväksi myyntipakkaukseksi. Lokakuussa 2007 julkaistiin myös pelin uusille aloittajille suunnattu World of Warcraft: Battle Chest, joka sisältää sekä alkuperäisen WoW:n että lisäosan The Burning Crusade kahdella DVD-levyllä. Mukana tulee myös Bradygamesin julkaisemat strategiaoppaat molempiin peleihin.

Muut alustat

Tällä hetkellä Blizzardilla ei ole suunnitelmissa kääntää World of Warcraftia muille alustoille. Blizzard kävi joskus Microsoftin kanssa keskusteluja pelin kääntämisen mahdollisuuksista Microsoftin Xbox-alustalle, mutta Xbox Live -verkkopelialustan luonteen takia projektia ei aloitettu.

Muu peliin liittyvä materiaali

World of Warcraftista on julkaistu myös erilaisia oppaita, esimerkiksi World of Warcraft Atlas, World of Warcraft Bestiary, Bradygamesin julkaisema yli 400-sivuinen opas World of Warcraft: Official Strategy Guide ja myös toinen lähes yhtä pitkä opas The Burning Crusade: Official Strategy Guide lisäosan maailmasta.

Lisäksi World of Warcraftin maailmaan liittyviä novelleja ja sarjakuvia on useita, sarjakuvista tunnetuin lienee Warcraft: The Sunwell Trilogy eli Auringon kaivo -trilogia, jonka on käsikirjoittanut Richard Knaak ja piirtänyt Jae-Hwan Kim. Sen kaikki kolme osaa ovat ilmestyneet Suomessa, Lohikäärmeen jäljillä, Jäiset varjot ja Aavemaat. Pelistä tehtyjä lisätuotteita on muitakin kuin kirjoja, kuten laaja lautapeli World of Warcraft: The Board Game ja keräily- ja korttipeli World of Warcraft: Trading Card Game.

World of Warcraft oli myös merkittävässä osassa South Park -animaatiosarjan osassa Make Love, Not Warcraft. Sarjan tekijät tekivät sen yhteistyössä Blizzardin kanssa.

Warcraftista on tekeillä suuren budjetin Hollywood -elokuva. Sen ohjaa Sam Raimi. [2]

Lähteet

Aiheesta muualla

Viralliset sivustot:

Tietokantasivustot:

Fanisivustot:

Lehdet:

Malline:Link GA Malline:Link FA