Ero sivun ”Hellin Auvinen-Salmi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Hellin Auvinen-Salmi''' ([[13. maaliskuuta]] [[1911]] [[Kajaani]] – [[21. huhtikuuta]] [[1997]] [[Valkeakoski]]) oli suomalainen näyttelijä ja teatterinjohtaja. Hän näytteli uransa aikana muutamassa elokuvassa sekä suosituissa tv-sarjoissa ''[[Metsolat]]'', jossa hän näytteli Maria Leppävaaraa ja ''[[Reinikainen]]'', jossa hän näytteli Reinikaisen äitiä Lempiä. Hänen miehensä oli näyttelijä [[Vilho Auvinen]] ja poikansa niin ikään näyttelijä [[Vili Auvinen]].
'''Hellin Auvinen-Salmi''' ([[13. maaliskuuta]] [[1911]] [[Kajaani]] – [[21. huhtikuuta]] [[1997]] [[Valkeakoski]]) oli [[suomalainen]] [[näyttelijä]] ja [[teatterinjohtaja]]. Hän näytteli uransa aikana muutamassa [[Elokuva|elokuvassa]] sekä suosituissa [[TV-sarja|tv-sarjoissa]] ''[[Metsolat]]'', jossa hän näytteli Maria Leppävaaraa ja ''[[Reinikainen]]'', jossa hän näytteli Reinikaisen äitiä Lempiä. Hänen miehensä oli näyttelijä [[Vilho Auvinen]] ja poikansa niin ikään näyttelijä [[Vili Auvinen]].


==Filmografia==
==Filmografia==

Versio 13. huhtikuuta 2010 kello 02.55

Hellin Auvinen-Salmi (13. maaliskuuta 1911 Kajaani21. huhtikuuta 1997 Valkeakoski) oli suomalainen näyttelijä ja teatterinjohtaja. Hän näytteli uransa aikana muutamassa elokuvassa sekä suosituissa tv-sarjoissa Metsolat, jossa hän näytteli Maria Leppävaaraa ja Reinikainen, jossa hän näytteli Reinikaisen äitiä Lempiä. Hänen miehensä oli näyttelijä Vilho Auvinen ja poikansa niin ikään näyttelijä Vili Auvinen.

Filmografia

Elokuvat

TV-sarjat

Aiheesta muualla

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.