Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Aldebaran~fiwiki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Arvokasta työtä geologian parissa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 80: Rivi 80:
==Geologiaa==
==Geologiaa==
En nyt tiedä miten jyrkästi geologit ovat jakautuneet maaperä- ja kallioperägeologeihin, mutta jos kallioperän ohella maaperä sattuu olemaan tuttua, niin perustyötä olisi paljon muun muassa perus- ja erikoiskäsitteiden interwikeissä ja määritelmissä. Mutta jos nyt jaksat pistää kuntoon edes kallioperän, niin kunnioitettavaa sekin (kallioperästä en vain ymmärrä mitään, niin en pysty sen enempää osallistumaan, ja maaperästäkin vain sen verran, että pystyn havaitsemaan joitakin puutteita, mutta korjaaminen on jo vaikeampaa). --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] 1. huhtikuuta 2010 kello 23.41 (EEST)
En nyt tiedä miten jyrkästi geologit ovat jakautuneet maaperä- ja kallioperägeologeihin, mutta jos kallioperän ohella maaperä sattuu olemaan tuttua, niin perustyötä olisi paljon muun muassa perus- ja erikoiskäsitteiden interwikeissä ja määritelmissä. Mutta jos nyt jaksat pistää kuntoon edes kallioperän, niin kunnioitettavaa sekin (kallioperästä en vain ymmärrä mitään, niin en pysty sen enempää osallistumaan, ja maaperästäkin vain sen verran, että pystyn havaitsemaan joitakin puutteita, mutta korjaaminen on jo vaikeampaa). --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] 1. huhtikuuta 2010 kello 23.41 (EEST)

::Moi, ainakin Turun yliopistossa tämä jako maa- ja kallioperägeologiaan on aika tarkka. Samanlainen meininki on tietääkseni myös Helsingissä ja Oulussa. Kyllä voin noita maaperäartikkeleitakin parannella ja laajentaa, olen kuitenkin jonkunverran perehtynyt myös maaperään! [[Käyttäjä:Aldebaran|Aldebaran]] 2. huhtikuuta 2010 kello 09.08 (EEST)

Versio 2. huhtikuuta 2010 kello 09.08

Hei, tervetuloa Wikipediaan!

Huomasin, että olet uusi täällä. Tässä muutama linkki, joista saattaa olla hyötyä:

Löydät lisää linkkejä täältä.
Muokkaa sivuja rohkeasti! --[boxed] (jätä viesti)

Hei, artikkelisivujen tyhjentäminen ei ole sallittua. Jos haluat poistaa jonkun sivun, merkitse se roskaksi tai laita poistoäänestykseen. Lisätietoa poistokäytännöistä löydät täältä. Sivujen tyhjentäminen tulkitaan vandalismiksi ja muokkausoikeutesi voidaan poistaa varoituksetta. –Ejs-80 6. huhtikuuta 2008 kello 22.01 (UTC)

Miksi muuten tyhjennät aloittamaasi artikkelia toistuvasti? Voisitko selittää? –Ejs-80 6. huhtikuuta 2008 kello 22.02 (UTC)

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi sekä äänesi äänestyksissä. Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti napsauttamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). –Ejs-80 6. huhtikuuta 2008 kello 22.10 (UTC)

Lukujen muotoilusta

Moi, muistathan että suomenkielessä lukujen merkitsemisessä käytetään vakiintuneita käytäntöjä: desimaalierottimena pilkkua (ei pistettä) ja tuhaterottimena sitovaa välilyöntiä &nbsp; (ei tavallista välilyöntiä eikä pilkkua). Kannattaa myös huomata, että kun muokkaat suomen kunta-artikkelia, on Wikipediassa malline {{Suomen kunta}} jonka ajantasaisuutta ylläpidetään väkilukujen, pinta-alojen ja veroprosenttien suhteen ja jonka avulla voidaan varsinaiseen teksiin periyttää kaikkein ajantasaisin tieto (kuten Helsingin väkiluku joka saadaan {{formatnum: {{Suomen kunta/väkiluku|{{PAGENAME}}}} }} asukasta<ref name="vakilukuviite" /> ja jonka tulos on 31.12.2023 tehdyssä laskennassa 674 963 asukasta). Jos haluat nähdä miten muita tietoja (kuten eri pinta-aloja tai veroprosentteja) voi hyödyntää tekstissä, kannattaa katsoa {{Suomen kunta}} ohjetta. --Agony (403) 7. huhtikuuta 2008 kello 08.28 (UTC)

Älä hävitä tietoa

Piirikunta-artikkelin on tarkoitus olla yleisesti piirikunnista kertova artikkeli. Jos sisältö painottuukin nyt yhdysvaltojen piirikuntiin, se tarkoittaa vain, että artikkeliin pitää kirjoittaa muiden piirikuntien tietoja. Yhdysvaltojen piirikuntiin on nyt kyllä linkki tuosta artikkelista - Yhdysvaltojen piirikuntien kohdalla. --Aulis Eskola 8. huhtikuuta 2008 kello 16.01 (UTC)

Piirikunta (Yhdysvallat) -artikkelissa on ilmeisesti vielä kielilinkkejä väärin yleiseen piirikunta-artikkeliin. Saksan jo korjasinkin, mutta noita muitakin pitäisi osata setviä... --Aulis Eskola 8. huhtikuuta 2008 kello 16.12 (UTC)

Malline yhdellä n-kirjaimella

Hei, oli näköjään tullut hutikuti ja malline-nimiavaruuteen lipsahtanut kaksi n-kirjainta. Korjasin tilanteen siirtämällä oikealle nimelle Malline:Mineraali. --Agony (403) 13. huhtikuuta 2008 kello 09.25 (UTC)

Niimpä näköjään olikin! Kiitos korjauksesta! /Aldebaran 13. huhtikuuta 2008 kello 09.31 (UTC)

Ei nimenmuutoksia kopioimalla

Hei, huomasin, että olit kopioinut artikkelin Rautaraidat sisällön uuteen artikkeliin Rautamuodostumat ja muuttanut alkuperäisen artikkelin ohjaukseksi uuteen. Näin ei pidä koskaan menetellä, vaan oikea tapa on käyttää artikkelisivun yläreunan siirrä-komentoa. --Silvonen 15. huhtikuuta 2008 kello 16.08 (UTC)

Korjasin ongelman. Artikkelien nimet ovat yleensä yksikössä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, joten vaihdoin artikkelin Rautaraidat nimen muotoon Rautamuodostuma. --Silvonen 15. huhtikuuta 2008 kello 16.13 (UTC)
Selvä homma! Otetaan jatkossa huomioon tämä asia! /Aldebaran 15. huhtikuuta 2008 kello 16.19 (UTC)

Luokittelusta

Toinen vinkki vielä: uusia alaluokkia ei pitäisi luoda yhdelle tai kahdelle artikkelille (ks. Wikipedia:Luokittelu). --Silvonen 15. huhtikuuta 2008 kello 16.16 (UTC)

Ok, pidetään jatkossa mielessä! /Aldebaran 15. huhtikuuta 2008 kello 16.19 (UTC)

Mallineiden käyttö

Mallineita käytetään tavallisesti tekemällä artikkeliin nk. mallinekutsu, ei kopioimalla mallineiden koodi artikkeliin. Esimerkiksi tässä muokkauksessa poistit mallinekutstun ja korvasit sen mallineen koodilla, mikä tässä tapauksessa on Tietolaatikko-pohjamalline. Nyt jos Mineraali-mallineesen tehdään muutos, vaikkapa lisää väliotsikoita, eivät ne enää päivity magnetiittiartikkeliin. Jos taas artikkelissa on mallinekutsu mineraali-mallineeseen, kuten tässä, päivittyy artikkeli automaattisesti. Lisäksi ainakin, minulla on tapana kopioida koko kutsu, vaikka osa kentistä jäisi tyhjäksi, sillä tietojen myöhempi täydentäminen on näin helpompaa. --Usp 18. huhtikuuta 2008 kello 10.53 (UTC)

Ok, on tässä tosiaan vielä vähän opettelemista näiden juttujen kanssa...mutta koitan jatkossa muistaa tämän! /Aldebaran 18. huhtikuuta 2008 kello 13.08 (UTC)

Kirjoittamistasi artikkeleista

Pyydän saada huomauttaa että kirjoitin varsin perusteellisen artikkelin aiheesta Viiru, jonka uudelleenohjasit, jossa sikäli ei ollut mitään vikaa. Mutta loit sitten lyhyen artikkelin tuolle uudelle sivulle samasta aiheesta ja hävitit minun kirjoittamani artikkelin. Kumpikohan tässä on aloittanut artikkelin Viiru? En halua nipottaa mutta kuitenkin, käyttäjäsivusi Aloittamani artikkelit -listalla on edelleen artikkeli Viiru, joka viittaa suurimmalta osalta minun luomalleni ja aloittamalleni artikkelille. En halua olla nipottava virtsapää mutta reiluinta olisi että poistaisit tuon aloittamistasi artikkeleista, koska itse aloittamasi suppea versio kuitenkin korvattiin alunperin minun tekemälläni artikkelilla. Ei millään pahalla mutta näkyyhän se jo käyttäjäprofiilistani että odotan muilta käyttäjiltä hyvää tahtoa. --Styroks 18. huhtikuuta 2008 kello 15.59 (UTC)

Greater Sudbury

Moi, voisitko hieman täsmentää, mihin kohtiin Greater Sudbury -artikkelissa haluat lähteitä. Teksti on suurimmaksi osaksi käännetty en.wikistä ja faktat tarkistettavissa esim. Sudburyn sivuilta. Mielestäni hieman kohtuutonta merkitä koko artikkeli lähteettömäksi. --Elo 27. huhtikuuta 2008 kello 07.35 (UTC)

Tuleva-mallineen poistosta

Hei, en halua valittaa (sillä tämä ei ole maailman itsestäänselvin asia) mutta ethän poista Tuleva-mallineita (kuten Death Magneticin {{Tuleva albumi}}) ellet korjaa sivun aikamuotoa kuntoon. Malline poistuu itsestään |ajankohta=YYYY-MM-DD seuraavana päivänä ja luokittelee sivun Luokka:Mahdollisesti väärässä aikamuodossa olevat sivut alle josta kielenhuoltajat löytää näitä väärässä aikamuodossa olevia sivuja ja voivat korjata sanamuodot kohdalleen. --Agony (403) 12. syyskuuta 2008 kello 09.23 (EEST)[vastaa]

Lähteettömät

Hei, etenkin tyngiksi luokiteltuihin artikkeleihin on täysin tarpeetonta lisätä {{Lähteetön}}-mallinetta, elleivät ne sisällä lähes pelkästään sellaista tietoa, jonka todenperäisyyttä on syytä epäillä. Jos artikkelissa on jotain, jolle on akuutisti saatava lähde, käytä tekstin yhteydessä {{Lähde}}-mallineita. Viittaan tällä viime päivinä kiviartikkeleihin tekemiisi muokkauksiin, mutta sama pätee tietysti muuallakin. Muiden on helpompi hakea ongelmakohtiin lähteitä, jos ne on merkitty täsmällisemmin. —B. Nuhanen 16. maaliskuuta 2009 kello 13.41 (EET)[vastaa]

Ok, yritän ottaa tämän paremmin huomioon jatkossa! Aldebaran 16. maaliskuuta 2009 kello 22.58 (EET)[vastaa]
Pelästyin aluksi, että taas on tullut joku, joka ei tee muuta kuin lätkii lähteetön-mallineita liukuhihnalta. Nyt kyllä jo olen huomannut, että sinun tapauksessasi ei ole kyse siitä. —B. Nuhanen 16. maaliskuuta 2009 kello 23.11 (EET)[vastaa]
Jep, kyllä tässä yritetään jotain hyödyllistä saada aikaan! :) Aldebaran 16. maaliskuuta 2009 kello 23.13 (EET)[vastaa]
...ja itse muuten huomasin pieniä ja isompiakin virheitä muutamassa kiviartikkelissa juuri noiden lähteetön-merkkaustesi vuoksi. Korjattava-mallineetkin olisivat varmaan olleet liian järeitä noissa tapauksissa. Ehkä meiltä puuttuu selkeä keino osoittaa tuollaisia pieniä, mutta oleellisia virheitä, mitä noissa oli. Tai ehkä en itse vain tiedä sitä.
Kiitokset vielä geologiaan liittyvien artikkeleiden reippaasta täydentämisestä. —B. Nuhanen 16. maaliskuuta 2009 kello 23.16 (EET)[vastaa]

Geologiaa

En nyt tiedä miten jyrkästi geologit ovat jakautuneet maaperä- ja kallioperägeologeihin, mutta jos kallioperän ohella maaperä sattuu olemaan tuttua, niin perustyötä olisi paljon muun muassa perus- ja erikoiskäsitteiden interwikeissä ja määritelmissä. Mutta jos nyt jaksat pistää kuntoon edes kallioperän, niin kunnioitettavaa sekin (kallioperästä en vain ymmärrä mitään, niin en pysty sen enempää osallistumaan, ja maaperästäkin vain sen verran, että pystyn havaitsemaan joitakin puutteita, mutta korjaaminen on jo vaikeampaa). --Urjanhai 1. huhtikuuta 2010 kello 23.41 (EEST)[vastaa]

Moi, ainakin Turun yliopistossa tämä jako maa- ja kallioperägeologiaan on aika tarkka. Samanlainen meininki on tietääkseni myös Helsingissä ja Oulussa. Kyllä voin noita maaperäartikkeleitakin parannella ja laajentaa, olen kuitenkin jonkunverran perehtynyt myös maaperään! Aldebaran 2. huhtikuuta 2010 kello 09.08 (EEST)[vastaa]