Ero sivun ”Polttopallo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
JSuvanto (keskustelu | muokkaukset)
muutettu linkki -> pallo (peliväline)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Polttopallo''' on lasten suosima [[peli]], jossa on tapana käyttää pehmeää [[pallo|palloa]], koska ideana on heittää pallolla muita pelaajia. Polttopalloa pelataan usein esimerkiksi koulujen alaluokkien liikuntatunneilla, ja se kehittää muun muassa ketteryyttä ja tarkkuusheittoa.
'''Polttopallo''' on lasten suosima [[peli]], jossa on tapana käyttää pehmeää [[pallo (peliväline)|palloa]], koska ideana on heittää pallolla muita pelaajia. Polttopalloa pelataan usein esimerkiksi koulujen alaluokkien liikuntatunneilla, ja se kehittää muun muassa ketteryyttä ja tarkkuusheittoa.


===Säännöt===
===Säännöt===

Versio 22. helmikuuta 2006 kello 23.47

Polttopallo on lasten suosima peli, jossa on tapana käyttää pehmeää palloa, koska ideana on heittää pallolla muita pelaajia. Polttopalloa pelataan usein esimerkiksi koulujen alaluokkien liikuntatunneilla, ja se kehittää muun muassa ketteryyttä ja tarkkuusheittoa.

Säännöt

Yksi tai useampi pelaaja yrittää "polttaa" muita pelaajia osumalla pelaajia heittämällään pallolla. Muut pelaajat asettuvat maahan piirretyn ringin keskelle ja yrittävät väistellä palloa. Kun pallo osuu ringin keskellä olevaan pelaajaan, tulee hänestä myös heittäjä ja asettuu näin ringin ulkopuolelle. Peliä jatketaan kunnes keskellä ei ole enää pelaajia. Viimeinen ringin sisällä oleva on voittaja. Yleensä tapana on, että vain pään alapuolelle osuneet heitot hyväksytään. Pelistä on olemassa monimutkaisempia muunnelmia, kuten keinupolttopallo.

Joissakin sääntömuunnelmissa ringin sisällä olevat pelaajat saavat ottaa pallosta kopin käsillään. Näin tehdessä viimeksi ringistä poistunut tai kopparin valitsema pelaaja saa palata rinkiin.