Ero sivun ”Peter Lorenz” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p ä -> a, typo
p space
Rivi 14: Rivi 14:
Heti tämän jälkeen poliisi käynnisti kaappaajien kiinni saamiseksi valtavan operaation heti sen jälkeen kun Lorenz oli vapautettu.
Heti tämän jälkeen poliisi käynnisti kaappaajien kiinni saamiseksi valtavan operaation heti sen jälkeen kun Lorenz oli vapautettu.


[[CDU]] johtaja Peter Lorenzin kaappaus tapahtui vain kolme päivää ennen [[Länsi-Berliini]]n osavaltiovaaleja. [[vaalit|Vaali]] asiantuntijoiden mukaan kaappaus tulisi vaikuttamaan vaalien tulokseen. Peter Lorenzin CDU saavutti suuren voiton.Lorenz sai itse 53,1 % annetuista äänistä omassa piirissään. Vaali menestyksen tulos olisi se että [[CDU]]:sta tuli Berliinin vahvin puolue kun taas [[SPD]] menetti ääniä.
[[CDU]] johtaja Peter Lorenzin kaappaus tapahtui vain kolme päivää ennen [[Länsi-Berliini]]n osavaltiovaaleja. [[vaalit|Vaali]] asiantuntijoiden mukaan kaappaus tulisi vaikuttamaan vaalien tulokseen. Peter Lorenzin CDU saavutti suuren voiton. Lorenz sai itse 53,1 % annetuista äänistä omassa piirissään. Vaali menestyksen tulos olisi se että [[CDU]]:sta tuli Berliinin vahvin puolue kun taas [[SPD]] menetti ääniä.


{{DEFAULTSORT:Lorenz, Peter}}
{{DEFAULTSORT:Lorenz, Peter}}

Versio 29. maaliskuuta 2010 kello 00.51

Lorenz (oikealla), Rainer Barzel ja Norbert Blüm vuonna 1976.

Peter Lorenz (22. joulukuuta 19226. joulukuuta 1987) oli länsisaksalainen CDU poliitikko, joka kidnapattiin vuonna 1975 Kesäkuu 2. päivän liikeen johdolla. Lorenz kaappattiin Länsi-Berliinissä ja häntä pidettiin panttivankina viisi päivää. Kaappaajat kuuluivat äärivasemmistolaiseen radikaaliliikeeseen.

52-vuotias Lorenz kaappattiin 27. helmikuuta Länsi-Berliinin Zehlendorfin kaupunginosassa. Kaappaus toteutettiin kun Lorenz oli virka-autossaan matkalla työhön. Silminnäkijän mukaan auton eteen kaarsi yllättäen kuorma-auto . Se sulki kapean esikaupunkilaiskadun. Samanaikaisesti pieni auto ajoi Lorenzin auton taakse. Kun autonkuljettaja tuli ulos autosta hänet lyötiin maahan. Kaappajat hyppäsivät Lorenzin autoon ja ajoivat kovalla vauhdilla pois Lorenz mukanaan vankina. Kaappaus käynnisti suuren etsinnän. Auto löytyi mutta Lorenz ja kaappajaat olivat poissa. Poliisi lupasi 100 000 D-markan palkkion sille joka voisi antaa kaappajien tavoittamiseen johtavia tietoja. 24 tuntia kappauksen jälkeen tietotoimisto DPA sai valokuvan jossa oli Lorenzin kuva ja paperi jossa luki Peter Lorenz - Kesäkuu 2. päivän liikkeen vanki.

Kaappajaat esittivät seuraavana päivänä kirjeessä viranomaisille kovia uhkavaatimuksia. Niiden mukaan kuusi pitkän vankeusrangaistukseen tuomitut anarkistia pitäisi vapauttaa muuten Lorenz surmattaisiin. Lisäksi vaadittiin rahaa ja Boeing 707 lentokoneen ja Länsi-Berliinin entisen pormestarin pastori Heinrich Albertzin panttivangiksi mukaan lentokoneeseen. Bonnin hallitus päätti yhdessä Berliinin senaatin kanssa 2. maaliskuuta antaa vastauksen suostumiseen. 14 vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu anarkistijuristi Horst Mahler kieltäytyi lähtemästä vankilasta. Viisi muuta vankia vapautettiin sen jälkeen kun poliisi ja Lorenzin perhe sai tietää Peterin olevan hengissä. Kone lähti Rhein-Mainin lentokentältä Frankfurtista ja laskeutui3. maaliskuuta Adeniin, Etelä-Jemeniin. Pormestari Albertz ja neljän miehen miehistö oli mukana lentokoneessa jossa oli kaappaajat ja vapautetut vangit. Viisi vankia olivat: Verena Becker, Gabriele Kröcher, Ingrid Siepman, Rolf Pohle ja Rolf Heissler. Bonnin hallitus pyysi Adenin hallitusta antamaan oleskeluluvan terroristeille.Pastori ja miehistö palasivat takaisin kotiin.

Heti tämän jälkeen poliisi käynnisti kaappaajien kiinni saamiseksi valtavan operaation heti sen jälkeen kun Lorenz oli vapautettu.

CDU johtaja Peter Lorenzin kaappaus tapahtui vain kolme päivää ennen Länsi-Berliinin osavaltiovaaleja. Vaali asiantuntijoiden mukaan kaappaus tulisi vaikuttamaan vaalien tulokseen. Peter Lorenzin CDU saavutti suuren voiton. Lorenz sai itse 53,1 % annetuista äänistä omassa piirissään. Vaali menestyksen tulos olisi se että CDU:sta tuli Berliinin vahvin puolue kun taas SPD menetti ääniä.