Ero sivun ”Ekokatastrofi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 6: Rivi 6:
==Ihminen saastuttaa ympäristöä==
==Ihminen saastuttaa ympäristöä==


Esimerkiksi Bhopalissa 1980-luvulla ja italiassa Sevesossa
Esimerkiksi [[Bhopal]]issa 1980-luvulla ja Italiassa [[Seveso]]ssa
pääsi luontoon suuria määriä myrkkyjä, jotka aihauttivat kuolemaa ja välitöntä vaaraa ihmislle. On pelätty, että ihminen aikojen kuluessasaastuttaa teollisuusjätteillään koko luonnon samalla tavoin tehden luonnon itselleen elinkelvottomaksi. Toisaalta voidaan väittää, että ihminen sopeutuu ympäristönmuutokseen ja kehittyy vastustuskykyisiksi ympäristömyrkyille. Tämä aiheutata kuitenkin miljardien ihmisten kuoleman, jos myrkyiltä ei suojauduta. Ihminen voi nykyajan tekniikalla eristää itsensä luonnosta, ja tuottaa puhtaita kasveja itselleen ravinnoksi.
pääsi luontoon suuria määriä myrkkyjä, jotka aihauttivat kuolemaa ja välitöntä vaaraa ihmislle. On pelätty, että ihminen aikojen kuluessasaastuttaa teollisuusjätteillään koko luonnon samalla tavoin tehden luonnon itselleen elinkelvottomaksi. Toisaalta voidaan väittää, että ihminen sopeutuu ympäristönmuutokseen ja kehittyy vastustuskykyisiksi ympäristömyrkyille. Tämä aiheuttaa kuitenkin miljardien ihmisten kuoleman, jos myrkyiltä ei suojauduta. Ihminen voi nykyajan tekniikalla eristää itsensä luonnosta, ja tuottaa puhtaita kasveja itselleen ravinnoksi.




==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 21. helmikuuta 2006 kello 00.34

Ympäristökatastrofi, ekokatastrofi, luonnonkatastrofi, huomattava ympäristön saastuminen tai muuntyyppinen laaja-alainen elinmahdollisuuksien huonontuminen siinä elävien eliöiden näkökulmasta.

Tavallisesti käsitetään ihmisen aiheuttamaksi, mutta joskus esimerkiksi tulivuoren aiheuttama (Laki-tulivuoren purkaus Islannissa 1783).

Ihminen saastuttaa ympäristöä

Esimerkiksi Bhopalissa 1980-luvulla ja Italiassa Sevesossa pääsi luontoon suuria määriä myrkkyjä, jotka aihauttivat kuolemaa ja välitöntä vaaraa ihmislle. On pelätty, että ihminen aikojen kuluessasaastuttaa teollisuusjätteillään koko luonnon samalla tavoin tehden luonnon itselleen elinkelvottomaksi. Toisaalta voidaan väittää, että ihminen sopeutuu ympäristönmuutokseen ja kehittyy vastustuskykyisiksi ympäristömyrkyille. Tämä aiheuttaa kuitenkin miljardien ihmisten kuoleman, jos myrkyiltä ei suojauduta. Ihminen voi nykyajan tekniikalla eristää itsensä luonnosta, ja tuottaa puhtaita kasveja itselleen ravinnoksi.

Katso myös