Ero sivun ”Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipaikka” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
 
Heti kirjaston toiminnan alkuvaiheissa vuonna [[1934]] esitettiin arkiston siirtoa [[Tampere]]elle, perusteena oli lähinnä Tampereen kaupungin suurempi koko. Myöhemmin tätä siirtoa on esitetty lähes säännöllisin väliajoin ja 60-luvulta lähtien perusteena siirrolle on esitetty myös [[Tampereen yliopisto]]n historianlaitoksen tarpeet tutkimustyötä tehtäessä. Kuitenkin [[opetusministeriö]]n uusimman päätöksen mukaan arkisto pysyy toistaiseksi Hämeenlinnassa, ja tämän vuosikymmenen aikana sille rakennettiin ensimmäinen varsinaisesti arkistokäyttöön tarkoitettu rakennus joka avattiin kesällä 2009.
 
====Erikoistehtävät====
 
Hämeenlinnan maakunta-arkistolla ei ole varsinaista erikoistehtävää, mutta se on paneutunut muutamaan erikoisluetteloon, niiden laatimiseen ja ylläpitämiseen. Tällaisia eriluetteloita ovat muun muassa:
* Lainhuutokortisto
* Perunkirjarekisteri ja -kortisto
* Kartta- ja rakennuspiirustuskortisto
* Valokuvarekisteri
 
Erityisesti arkiston kokoelmista on mainittava hämeenlinnalaisen Arvo Nikon laatima aakkosellinen korttihakemista Hämeenlinnan käsityöläisistä koko kaupungin olemassaolon ajalta. Lisäksi Hämeen lääninhallituksen tallentamista asiakirjamateriaaleista on laadittu useita erikoisluetteloita, joiden tehtävänä on helpottaa tiedonhakua ko. arkistosta.
 
[[Luokka:Maakunta-arkistot|Hämeenlinna]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko