Ero sivun ”Jin-Soo Kwon” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti lisäsi: bg:Джин-Су Куон
Rivi 61: Rivi 61:


[[ar:جن كوون (لوست)]]
[[ar:جن كوون (لوست)]]
[[bg:Джин-Су Куон]]
[[ca:Jin-Soo Kwon]]
[[ca:Jin-Soo Kwon]]
[[da:Jin-Soo Kwon]]
[[da:Jin-Soo Kwon]]

Versio 6. maaliskuuta 2010 kello 06.52


Jin
[[Tiedosto:
Jin-Soo Kwon (Daniel Dae Kim)|250px|]]
Näyttelijä(t) Daniel Dae Kim
Ensiesiintyminen Pilot, Part 1 (Maahansyöksy)
Henkilötiedot
Koko nimi Jin
Ammatti Tarjoilija, hotellin ovimies, gangsteri
Ikä tuntematon

Jin-Soo "Jin" Kwon, jota näyttelee Daniel Dae Kim, on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa draamasarjassa Lost.

Taustaa

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta

Jin Kwon työskenteli hotellin ovimiehenä, kun hän tapasi ensimmäinen kerran tulevan vaimonsa Sun Kwonin. Kun Sun ja Jin halusivat mennä naimisiin, Jinin piti anoa Sunin isän suostumusta. Vastapalvelukseksi Jin joutui tekemään Sunin isälle töitä.

Myöhemmin Jin ja Sun halusivat lapsia, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Lääkäri kertoo molempien läsnä ollessa, että Sun ei voi saada lapsia. Myöhemmin tohtori tapaa Sunin kaupungilla ja kertoo, että tosiasiassa Sun on terve ja Jin on steriili, mutta ei voinut kertoa sitä, sillä Jinistä oli tullut vaarallinen rikollinen.

Lopulta Sun aikoo karata avioliitosta lähtemällä Sydneyn lentokentältä ennen edessä olevaa lentoa. Juuri kun hän on katoamassa oven edessä olevaan autoon, hän tajuaa rakastavansa Jiniä ja jää kentälle viime hetkellä.

Onnettomuuden jälkeen

Jin on saarella hyvin tarkka siitä, kenen kanssa Sun liikkuu. Jin puhuu vain koreaa, mutta Sun puhuu koreaa ja englantia. Jin ei tiedä Sunin englanninkielen taidoista. Ensimmäisen kauden puolivälissä Jin saa kuulla siitä, kun hän ja Michael joutuvat tappeluun, ja Sun huutaa heille englanniksi.

Kun Jin saa kuulla Sunin puhuvan englantia, Jin ei puhu hänelle mitään, paitsi kauden loppupuolella, kun Jin on lähtemässä lautalla hakemaan apua. Sun tulee Jinin luokse ja antaa hänelle lapun, joissa on englanninkielisiä tärkeitä sanoja. Vastaukseksi Jin pyytää Sunilta anteeksi ja sanoo lähtevänsä lautalle sen takia, että voi pelastaa Sunin saarelta.

Kun Jin on lautalla Michaelin, Sawyer ja Waltin kanssa, he huomaavat toisen laivan satelliitissa ja ampuvat hätäraketin. Laivasta heitetään kranaatti lautalle ja Jin ja Michael pakenevat.

Toisen kauden alussa Sawyer ja Michael istuvat hajonneen lautan osilla ja Jiniä ei näy missään. Kun he saapuvat rantaan, he kuulevat kun Jin huutaa metsästä. Jin saapuu rantaan ja hänen kätensä ovat sidotut. Ihmiset, joita Jin ja muut luulevat Toisiksi, paljastuvatkin koneen takaosassa olleiksi ihmisiksi.

Sun saa tietää olevansa raskaana. Jin on tiedosta iloinen, mutta Sun kertoo totuuden, että Jin ei voi hedelmöittää naista. Kun Sun vakuuttaa, ettei hän ole ollut muiden miesten kanssa, Jin uskoo ihmeen tapahtuneen.

Toisen kauden päätösjaksossa Jin ja Sun auttavat Sayidia purjehtimaan Desmondin veneellä saaren toiselle puolelle. Myöhemmin Jin ja Sayid odottavat Toisia, mutta menettävät veneen Toisille. Jin sukeltaa veteen pelastaakseen Sunin ja kolmikko palaa rannalle.

Myöhemmin Sun alkaa opettaa Jinille englantia. Jin oppii myös Sawyerilta muutamia tärkeitä sanoja, samalla kun auttaa Hurleytä kääntämään viidakosta löytämänsä auton ympäri. Jin löytää yhdessä Hurleyn ja Sawyerin kanssa Paulon makaamasta viidakossa halvaantuneina. He luulevat häntä kuolleeksi ja hautaavat elävältä Nikkin kanssa. Jin ei huomaa Nikkin avanneen silmänsä hetkeä ennen hautaamista.

Jin lähtee myöhemmin Hurleyn, Charlien ja Desmondin kanssa viidakkoon etsimään saarelle saapunutta Naomia. Löydettyään hänet he vievät Naomin rannalle.

Karlin varoituksen jälkeen Jin, Sayid ja Bernard jäävät väijymään Toisia. He tappavat Toisista seitsemän, mutta Toiset saavat heidät kuitenkin kiinni. Yksi Toisista uhkaa tappaa Jinin jos Bernard ei kerro missä loput heistä ovat. Bernard kertoo ja Jin jää henkiin. Hurley pelastaa kolmikon ajamalla yhden toisen päälle autolla. Myöhemmin Sawyer ampuu Tomin.

Neljännellä kaudella Jin päättää jäädä Sunin kanssa rannalle kun Johnin ryhmä suuntaa parakeille. Kun Sun ja Jin keskustelevat lapsestaan, Jin ehdottaa lapselle nimeksi Ji Yeon. Myöhemmin Sunin tivattua Faradaylta pelastavatko he heidät, Sun päättää lähteä Johnin ryhmän luo Jinin kanssa. Juliet estää lähdön paljastamalla Jinille Sunin syrjähypyn ja Jin suuttuu ja jättää Sunin. Kuitenkin kalastettuaan Bernardin kanssa Jin antaa anteeksi Sunille.

Sayidin palattua rannalle pikaveneellä Jin, Sun ja Aaron matkaavat hänen kanssaan Kahanalle. He kohtaavat Michaelin ja järkyttyvät. Löydettyään pommin laivalta Jin ja Michael yrittävät purkaa sen. Kun pommi virittyy, Michael käskee Jinin mennä. Jin ei ehdi hypätä helikopteriin ennen kuin Kahana räjähtää. Kaikki helikopterissa olleet luulevat Jinin kuolleen.

Viidennellä kaudella paljastuu että Jin selvisi räjähdyksestä. Hän lensi räjähdyksen voimasta mereen ja ajelehti lautanpalalla saaren lähistöllä. Kun aikahyppy vie Jinin vuoteen 1988, Danielle Rousseaun tutkimusryhmä matkallaan saarelle löysi Jinin ja pelastivat hänet. Saarella Jin järkyttyy huomattuaan olevansa vuodessa 1988 ja tajuttuaan kuka Danielle on. Jin lähtee Daniellen ryhmän kanssa radiomastolle, mutta matkalla he kohtaavat savuhirviön, joka vie yhden ryhmästä Temppeli aseman alle. Seuraava aikahyppy vie Jinin aikaan, jossa Danielle tappaa viimeisen ryhmänsä jäsenen ja yrittää tappaa Jinin, mutta aikahyppy pelastaa hänet. Jin kohtaa myöhemmin Sawyerin, Milesin, Charlotten, Danielin, Johnin ja Julietin.

Matkallaan Orchid asemalle Charlotte ennen kuolemaansa varoittaa Jiniä tuomasta Sunia takaisin saarelle. Heidän löytettyään kaivon, josta pääsee aseman alle, Jin uhkaa katkaista kaivon köyden ellei John lupaa olla tuomatta Sunia takaisin saarelle. Johnin annettua lupauksensa Jin käskee antaa sormuksensa Sunille ja valehdella Jinin kuolleen.

Johnin käännettyä jäätynyttä pyörää, viimeinen aikahyppy vie selviytyneet vuoteen 1974. Daniel kertoo heille aikahyppyjen pysähtyneen ja heidän jäävän nyt tähän aikaan. Kuljettuaan viidakossa Jin ja muut pelastavat Dharma Initiativeen kuuluvan henkilön Amyn Toisilta. Amy vie heidät parakeille ja he liittyvät Dharma ryhmään.

Kolme vuotta myöhemmin vuonna 1977, Jin on oppinut puhumaan täydellisesti englantia. Ajettuaan viidakossa hän törmää Jackiin, Kateen ja Hurleyhyn ja vie heidät Sawyerin luo.

Myöhemmin Jin löytää Sayidin viidakosta ja vie hänet parakeille. Sayidin paettua Jin lähtee hänen peräänsä. Löydettyään Sayidin hän yrittää soittaa Sawyerille, mutta Sayid kolkkaa Jinin ja ampuu Beniä tämän aseella.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.