Ero sivun ”Täydelliset naiset (4. tuotantokausi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{Tuotantokausi
{{Tuotantokausi
| tuotantokauden_nimi = Täydelliset naiset 4. tuotantokausi
| tuotantokauden_nimi = Täydelliset naiset 4. tuotantokausi
| kuva = [[Kuva:Desper10.jpg|300px|Neljännen tuotantokauden promojuliste.]]
| kuva = [[Kuva:Desper10.jpg|250px|Neljännen tuotantokauden promojuliste.]]
| maa = [[Yhdysvallat]]
| maa = [[Yhdysvallat]]
| verkko = {{Maalippu|USA}} [[American Broadcasting Company|ABC]]<br>{{Maalippu|Finland}} [[Nelonen]]
| verkko = {{Maalippu|USA}} [[American Broadcasting Company|ABC]]<br>{{Maalippu|Finland}} [[Nelonen]]

Versio 24. helmikuuta 2010 kello 11.36

Täydelliset naiset 4. tuotantokausi
Neljännen tuotantokauden promojuliste.
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko  Yhdysvallat ABC
 Suomi Nelonen
Julkaisupäivä

 Yhdysvallat ABC 30. syyskuuta 2007

 Suomi Nelonen 10. maaliskuuta 2008
Ensimmäinen esitys  Yhdysvallat ABC 30. syyskuuta 2007
 Suomi Nelonen 10. maaliskuuta 2008
Viimeinen esitys  Yhdysvallat ABC 18. toukokuuta 2008
Esitysten määrä 17

Täydellisten naisten neljättä kautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 2007 ABC:lla ja Suomessa 10. maaliskuuta 2008 Nelosella. Kautta tehtiin 2007-2008 välisen käsikirjoittajien lakon vuoksi vain 17 jaksoa sekä yksi erikoisjakso, joka esitettiin 23. syyskuuta 2007.

Sarja jatkaa keskittymistä Wisteria Lanen asukkaiden Susan Delfinon, Lynette Scavon, Bree Hodgen, Gabrielle Langin ja Edie Brittin elämiin Mary Alice Youngin kertomana. Katherine Mayfair perheineen esitellään kauden aikana ja he ovatkin kauden mysteerin keskikohtana. Kauden saama kriittinen palaute oli pääosin positiivista[1] ja katsojaluvut kohosivat kolmannen kauden alhaisista lukemista. Sarja keräsi jaksoa kohden keskimäärin 18.2 miljoonaa ollen kuudenneksi katsotuin televisiosarja ja ensimmäistä kertaa kaikkein katsotuin teksitetty televisiosarja.

Sarja julkaistiin viisi levyä sisältävällä DVD-boxilla 2. syyskuuta 2008 alueella 1,[2] 29. lokakuuta 2008 alueella 4, 3. marraskuuta 2008 alueella 2 ja 17. maaliskuuta 2009 alueella 5.[3]Kausi julkaistiin DVD:nä Suomessa 14. marraskuuta 2008.


Näyttelijät

14. vuosittaisessa Screen Actors Guild Awards -gaalassa Nathan Fillion, Kathryn Joosten ja John Slattery olivat ehdokkaina yhdessä pääosissa olevien näyttelijöiden kanssa parhaan näyttelijäkokoonpanon komediasarjassa -palkinnon voittajaksi.[4]

Pääosissa

Muissa osissa


Huomattavia vierailevia näyttelijöitä


Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauden päämysteeri koskee Wisteria Lanelle 12 vuoden poissaolon jälkeen palannutta Mayfairien perhettä.

Susan Delfino

Susan Delfino on vihdoin mennyt naimisiin Mike Delfinon kanssa, mutta hänellä on vaikeuksia asettua aloilleen pelätessään Miken olevan onnettomampi kuin tämä antaa ymmärtää. Saatuaan tietää mahdollisista vaihdevuosistaan Susan saakin selville olevansa raskaana. Susanin tyttärellä Juliella on vaikeuksia asua Miken kanssa, molempien omatessa eriävät mielipiteet. Myöhemmin Susanin täytyy valita Miken ja Julien väliltä ja pysyä päätöksessään. Susan pyytää Breeltä tämän gynekologin numeroa, koettuaan nykyisen gunekologinsa Adamin kiusalliseksi tämän ollessa Katherinen aviomies. Susan synnyttää pojan. Maynard "M.J." Delfinon kauden viimeisessä jaksossa.


Lynette Scavo

Lynette Scavo sairastaa syöpää ja piilottelee asiaa ystäviltään käyttämällä omien hiuksiensa kaltaista peruukkia. Vain Tom ja Lynetten äiti Stella tietävät syövästä. Tom ja Stella yrittävät vakuuttaa Lynetten kertomaan sairaudesta ystävilleen ja lopulta kertookin menetettyään energiansa ja alettuaan voida pahoin. Lynetten syöpä häiritsee Gabriellea ja saa tämän tuntemaan olonsa vaivaantuneeksi, sillä hänen oma isänsä kuoli aikoinaan syöpään. Lynetten ongelmat Stellan kanssa jatkuvat, ja Stella päättää lievittää Lynetten kipua leipomalla marijuanaa suklaaleivosten joukkoon. Sairaudestaan huolimatta Lynette haluaa näyttää Tomin silmissä viehättävältä ja ostaakin peruukin kiihottaakseen tätä.

Katherine Mayfair käy Lynetten hermoille Katherinen pyrkiessä naapuruston puheenjohtajaksi ja aikoessa hankkiutua eroon Wisteria Lanen "rumista" asioista; Lynette pyrkii myös puheenjohtajaksi mutta häviää Susanin vuoksi. Myöhemmin Lynette antaa Susanille anteeksi. Tapettuaan possumin ja oltuaan erittäin vihainen syövästään, lääkäri tulee käymään Scavojen kotona kertoakseen syövän olevan poissa.

Tornadon aikana Lynetten perhe piiloutuu Karen McCluskeyn kellariin. Talo kuitenkin tuhoutuu, mutta kaikki paitsi myös talossa ollut Ida Greenberg selviävät.


Bree Hodge

Bree Hodge tekeytyy olevansa raskaana voidakseen adoptoida Daniellen vielä syntymättömän lapsen ja kasvattaakseen sen omanaa. Bree kohtaa matkansa varrella useita esteitä vanhahkojen naisten halutessa koskettaa kasvanutta mahaa ja grillihaarukan mentyä tekomahasta läpi. Orsonin mielestä heidän pitäisi kertoa kaikille valeraskaudesta, mutta Bree kieltäytyy. Breen ex-anoppi saa tietää valeraskaudesta, mutta lupaa pitää asian salassa. Daniellen synnytys käynnistyy Bobin ja Leen halloween-juhlissa Daniellen ollessa pukeutunut Breeksi. Adam, joka lupaa olla kertomatta kellekkään, auttaa pienen Benjamin Hodgen maailmaan. Danielle päättää antaa Breen kasvattaa lapsensa ja lähtee Fairview'sta, luultavasti collegeen. Andrew muuttaa pois perheen luota ajatellessaan Breen pitävän tätä "virheenä".


Gabrielle Solis

Gabrielle Lang on onneton avioiduttuaan Victorin kanssa ja haluaa takaisin yhteen Carlosin kanssa, ja päinvastoin. Pari ei kuitenkaan voi olla yhdessä, Carlosin tuntiessa olevansa syyllinen Edien itsemurha yritykseen. Edie löytää tiedot Carlosin laittomasta tilistä ja kiristää tätä sen avulla. Edie saa satiaisia solariumista ja satiaiset joutuvat tämän kautta Carlosille, Gabriellelle ja Victorille. Edie tajuaa Carlosilla ja Victorilla olevan suhteen ja palkkaa yksityisetsivän. Edie saa etsivältä kuvia suutelevasta Carlosista ja Gabriellesta ja näyttää kuvat Victorille. Tornadon saapuessa Wisteria Lanelle Carlos ja Victor joutuvat tappeluun ja juurikun Victor on aikeissa tappaa Carlosin aidan lauta lävistää tämän ja Carlos sokeutuu. Gabrielle saa tietää Victorin hautajaisissa, ettei saa senttiäkään Victorin omaisuudesta ja niinpä Carlos ja Gabrielle menettävät kaiken rahansa.


Edie Britt

Edien lavastaessa oman itsemurhayrityksensä Carlos tuntee asiasta syyllisyyttä eikä sen vuoksi jätä Edietä vaikka rakastaakin Gabriellea. Edie saa selville Carlosin laittomasta tilistä ja kiristää tätä sen avulla. Edie saa selville Carlosin ja Gabriellen suhteesta ja näyttää Victorille yksityisetsivältä saamansa kuvat suutelevasta parista. Gaby ja Edie joutuvat tappeluun tornadon lähestyessä Wisteria Lanea ja Edien hallussa olevat tiedot laittomasta tilistä lentävät tornadon mukana pois. Tornadon iskiessä Edie ja Gabrielle sopivat ystävyytensä.

Myöhemmin Edie saa tietää Benjaminin olevan oikeasti Austinin ja Daniellen lapsi. Edie yrittäessä kiristää tiedolla Breeta, Bree tunnustaa tekonsa muille kotirouville. Nelikko lähestyy Edieta ja häätävät tämän pois naapurustosta.


Katherine Mayfair

Katherine Mayfair palaa Wisteria Lanelle Chicagosta uuden aviomiehensä Adamin ja tyttärensä Dylanin kanssa. Kaksitoista vuotta sitten Dylan ja Julie olivat parhaita ystäviä, vaikkeu Dylan muista nykyisin Juliesta tai Wisteria Lanella asumisesta mitään. Katherine ja hänen vanha ystävänsä Susan vahvistavat entistä ystävyyttään, vaikka Katherine ei tulekaan toimeen Breen kanssa. Katherine väittää ystävilleen muuttaneensa naapurustoon pitääkseen huolta sairaasta tädistään, mutta yksityinen keskustelu Katherinen ja tämän miehen välillä kertoo muuta.


Viiden vuoden hyppy

Neljännen jakson lopussa edetään viisi vuotta eteenpäin, jolloin näemme Susanin palaamassa tyttöjen pokeri-illasa vielä nimeämättömän miehen (Gale Harold) luo, jota hän suutelee ja ilmeisesti jonka kanssa hän asuu.

Lynette palaa kotiin ja löytää Tomin sekä poliisiauton ulkoa. Polisi juttelee Tomille tämän pojan varastettua auton huviajelulle. Lynetten sanoessa puhuttuaan Porterin kanssa, Tom sanoo että tällä kertaa auton varasti Preston.

Bree palaa kotiin ja Andrew toivottaa tämän tervetulleeksi, sanoen New York Timesin toimittajan olevan puhelimessa ja haluvan Breelta haastattelun (tämän ollessa nykyisin kuuluisa kokki). Orson kutsuu Breeta yläkerrasta.

Gabrielle menee kotiinsa ja suoraan yläkertaa, josta hän löytää tyttärensä Juanitan ja Celian leikkimässä tämän meikeillä ja juhlapuvuilla.

Edieta ei nähdä kyseisessä kohdassa lainkaan, mutta sillä hetkellä hän on mennyt jälleen uusin naimisiin ja palaamassa Wisteria Lanelle.

Katherine palaa kotiinsa ja kuuntelee puhelimesta viestin, jossa hänen tyttärensä kertoo menneensä kihloihin Pariisissa.


Kauden debyytit

Päivä Maa Kanava Aika
30. syyskuuta 2007 Yhdysvallat ABC 21.00/20.00
30. syyskuuta 2007 Kanada CTV 21.00/20.00
15. lokakuuta 2007 Puola n (Poland)
4. joulukuuta 2007 Turkki CNBC-e Tiistaisin 21.00
5. joulukuuta 2007 Italia FOXlife 21.00
7. tammikuuta 2008 Arabimaailma Showtime Arabia 21.00
8. tammikuuta 2008 Irlanti RTÉ Two 21.50
31. tammikuuta 2008 Etelä-Afrikka M-Net 20.30
4. helmikuuta 2008 Uusi-Seelanti TV 2 (Uusi-Seelanti) 20.30
11. helmikuuta 2008 Sveitsi SF2 20.00
11. helmikuuta 2008 Itävalta ORF1 21.00
11. helmikuuta 2008 Australia Seven Maanantaisin 20.30
13. helmikuuta 2008 Saksa Pro7 20.15
13. helmikuuta 2008 Latinalainen Amerikka Sony Entertainment Television 22.00
25. maaliskuuta 2008 Malesia 8TV 22.30
14. helmikuuta 2008 Puola FOXlife 21.00
8. tammikuuta 2008 Portugali Fox Life Tiistaisin 21.00
19. helmikuuta 2008 Norja TV 2 (Norja) 21.45
10. maaliskuuta 2008 Suomi Nelonen Maanantaisin 21.00
26. maaliskuuta 2008 Iso-Britannia Channel 4 22.00
30. maaliskuuta 2008 Iso-Britannia E4 21.00
27. maaliskuuta 2008 Wales S4C 2.20 (jakso toistetaan seuraavana iltana 22.30-23.30)
25. huhtikuuta 2008 Unkari TV2 21.00
Syyskuu 2008 Puola Polsat (free-TV premiere) TBA
Syyskuu 2008 Liettua 22.00
Kesäkuu tai Syyskuu 2009 Serbia RTV Pink TBA
Syyskuu 2008 Ranska Canal + 20.50
Kesäkuu 2009 Ranska M6 20.55


Lähteet

Edeltäjä:
3. tuotantokausi
Täydelliset naiset
4. tuotantokausi
Seuraaja:
5. tuotantokausi