Ero sivun ”Tuukka Tomperi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Tuukka.jpeg|thumb|Tuukka Tomperi]]
[[Kuva:Tuukka.jpeg|thumb|Tuukka Tomperi]]
'''Tuukka Tomperi''' (s. [[1971]], [[Tampere]]) on suomalainen tutkija ja tietokirjailija. Hän on opiskellut filosofiaa [[Tampereen yliopisto]]ssa lähellä [[Tampereen fenomenologia]]n piiriä. Tomperi on työskennellyt Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen lehtorina ja tutkijana. Tomperi on kirjoittanut muun muassa kasvatusfilosofiaan, opettamiseen, yhteiskunnalliseen kasvatukseen, [[elämänkatsomustieto]]on ja kriittiseen pedagogiikkaan sekä filosofian historiaan (renessanssi, Francis Bacon, David Hume, espanjalainen filosofia) liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi on muun toimintansa ohella toimittanut suomeksi maailmankuulun brasilialaissyntyisen kasvatusfilosofin, [[Paulo Freire]]n pääteoksen [[Sorrettujen pedagogiikka]].
'''Tuukka Tomperi''' (s. [[1971]], [[Tampere]]) on suomalainen tutkija ja tietokirjailija. Hän on opiskellut filosofiaa [[Tampereen yliopisto]]ssa lähellä [[Tampereen fenomenologia]]n piiriä. Tomperi on työskennellyt Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen lehtorina ja tutkijana. Tomperi on kirjoittanut muun muassa kasvatusfilosofiaan, opettamiseen, yhteiskunnalliseen kasvatukseen, [[elämänkatsomustieto]]on ja kriittiseen pedagogiikkaan sekä filosofian historiaan (renessanssi, Francis Bacon, David Hume, espanjalainen filosofia) liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi hän on muun toimintansa ohella toimittanut suomeksi maailmankuulun brasilialaissyntyisen kasvatusfilosofi [[Paulo Freire]]n pääteoksen [[Sorrettujen pedagogiikka]].


Tomperi kuuluu [[niin & näin]] - filosofisen aikakauslehden perustajakuntaan ja on lehden toimituskunnan jäsen. Lisäksi hän on Osuuskunta [[Vastapaino]]n hallituksen puheenjohtaja.
Tomperi kuuluu [[niin & näin]] - filosofisen aikakauslehden perustajakuntaan ja on lehden toimituskunnan jäsen. Lisäksi hän on Osuuskunta [[Vastapaino]]n hallituksen puheenjohtaja.

Versio 16. helmikuuta 2006 kello 00.24

Tiedosto:Tuukka.jpeg
Tuukka Tomperi

Tuukka Tomperi (s. 1971, Tampere) on suomalainen tutkija ja tietokirjailija. Hän on opiskellut filosofiaa Tampereen yliopistossa lähellä Tampereen fenomenologian piiriä. Tomperi on työskennellyt Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen lehtorina ja tutkijana. Tomperi on kirjoittanut muun muassa kasvatusfilosofiaan, opettamiseen, yhteiskunnalliseen kasvatukseen, elämänkatsomustietoon ja kriittiseen pedagogiikkaan sekä filosofian historiaan (renessanssi, Francis Bacon, David Hume, espanjalainen filosofia) liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi hän on muun toimintansa ohella toimittanut suomeksi maailmankuulun brasilialaissyntyisen kasvatusfilosofi Paulo Freiren pääteoksen Sorrettujen pedagogiikka.

Tomperi kuuluu niin & näin - filosofisen aikakauslehden perustajakuntaan ja on lehden toimituskunnan jäsen. Lisäksi hän on Osuuskunta Vastapainon hallituksen puheenjohtaja.

Teokset

  • Dialogi-oppikirjasarja (Titus Hjelmin, Juhani Niemelän, Sebastian Slotten kanssa), 2002-2004.

Dialogin verkkosivut

  • Kenen kasvatus (Tomi Kiilakosken ja Marjo Vuorikosken kanssa), 2005.