Ero sivun ”Suomen matemaattinen yhdistys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Sankku (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 18: Rivi 18:


[[Luokka:Suomalaiset tiedeyhdistykset]]
[[Luokka:Suomalaiset tiedeyhdistykset]]

[[de:Finnische Mathematische Gesellschaft]]

Versio 6. helmikuuta 2010 kello 18.54

Suomen matemaattinen yhdistys ry - Finlands matematiska förening rf on 1868 perustettu matematiikan tutkimusta ja harrastamista edistävä yhdistys. Se on yksi maailman vanhimpia matemaattisia yhdistyksiä.lähde? Yhdistyksessä oli vuoden 2005 päättyessä 337 jäsentä.[1] Yhdistyksen tärkein toimintamuoto on matemaattisten tieteellisten esitelmätilaisuuksien järjestämien. Vuosittain yhdistys myöntää Ernst Lindelöf -palkinnon parhaan edellisvuonna valmistuneen matematiikan pro gradun tai diplomityön tekijälle. Yhdistys on viime vuosina jakanut myös matematiikkapalkintoa parillisina vuosina. Yhdistyksen piirissä toimii Valmennusjaosto, joka huolehtii matematiikan koululaiskilpailutoimintaan liittyvästä valmennuksesta.

Julkaisuja

Yhdistys julkaisee matematiikan tiedostuslehteä Eukleides. Yhdessä Suomen fyysikkoseuran ja Fysikersamfundet i Finlandin kanssa yhdistys julkaisee myös fysiikan ja matematiikan aikakauslehteä Arkhimedes. Myös matematiikan koululaisverkkolehti Solmu on löyhästi sidoksissa Suomen matemaattiseen yhdistykseen.

Tapahtumia

Joka toinen vuosi yhdistys järjestää Matematiikan päivät -tapahtuman, joka toimii tapaamispaikkana suomalaisille matemaatikoille, matematiikan opettajille ja opiskelijoille. Viimeksi matematiikan päivät järjestettiin Jyväskylän yliopistossa tammikuun alussa 2010.

Lähteet

  1. Toimintakertomus 2005 Suomen matemaattinen yhdistys. Viitattu 11. tammikuuta 2007. (pdf) (suomeksi)

Aiheesta muualla