Ero sivun ”Đông Nam Bộ” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
593 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
mikäköhän on suomeksi Cao Dain Holy See ? Piispanstuin ?
p (Botti lisäsi: bg, es, fr, ko, nl, pl, pt, vi, zh)
(mikäköhän on suomeksi Cao Dain Holy See ? Piispanstuin ?)
[[Tiedosto:VietnamSoutheasternmap.png|thumb|Đông Nam Bộ Vietnamin kartalla]]
'''Đông Nam Bộ''' (KaakkoisalueeKaakkoisalue) on yksi [[Vietnam]]in kahdeksasta epävirallisesta suuralueesta. Alue muodostuu seitsemästä maakunnasta (''tinh'') [[Bà Rịa-Vũng Tàu]], [[Bình Dương]], [[Bình Phước]], [[Bình Thuận]], [[Đồng Nai]], [[Ninh Thuận]], [[Tây Ninh (maakunta)|Tây Ninh]] ja niiden lisäksi siihen kuuluu maakuntiin rinnastettava [[Hồ Chí Minhin kaupunki]] (entinen Saigon) Huhtikuussa 2009 alueella oli yhteensä 16 miljoonaa asukasta.<ref>[http://www.citypopulation.de/Vietnam.html Economic Regions & Provinces] Citypopulation.de</ref>
 
[[Tiedosto:Tây Ninh Holy See main gate.jpg|thumb|left|Cao Dai-uskonnon keskeisen paikan portti Tay Ninhissä]]
Đông Nam Bộhon kuuluvat eteläisen alangon osat Mekongin suiston pohjoispuolella.
Suurimmista kaupungeista [[Biên Hòa]] on kasvanut kiinni Hồ Chí Minhin kaupunkiin. [[Vũng Tàu]] on tärkeä öljynjalostuskeskus.<ref>[http://www.haivenu-vietnam.com/des-south-vung-tau.htm Vung Tau] Haivenu</ref> [[Tây Ninh]]issä syntyi synkretistinen uskonnollinen liike [[Cao Dai]].
 
Alueella on neljä kansallispuistoa. [[Cát Tiênin kansallispuisto]] on Vietnamin laajin suojeltu alankoalueiden sademetsä ja siellä elää vielä sarvikuonoja.<ref>[http://www.namcattien.org/thepark.htm Cat Tien]</ref> [[Côn Đảon kansallispuisto]]ssa rannikolla suojellaan merikilipkonniamerikilpikonnia, merilehmiä ja koralliriuttoja.<ref>[http://www.haivenu-vietnam.com/des-con-dao.htm Des Con Dao]</ref> [[Lò Gò Xa Mátin kansallispuisto]]ssa on monenlaisia apinoita. [[Bù Gia Mậpin kansallispuisto]]ssa on ainakin aemminaiemmin alänytelänyt harvinainen [[kouprei]] eli sauvelinhärkä.
 
== Lähteet ==

Navigointivalikko