Ero sivun ”Left 4 Dead 2” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Nallimbot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: hu:Left 4 Dead 2
Rivi 176: Rivi 176:
[[ko:레프트 4 데드 2]]
[[ko:레프트 4 데드 2]]
[[it:Left 4 Dead 2]]
[[it:Left 4 Dead 2]]
[[hu:Left 4 Dead 2]]
[[nl:Left 4 Dead 2]]
[[nl:Left 4 Dead 2]]
[[ja:Left 4 Dead 2]]
[[ja:Left 4 Dead 2]]

Versio 26. tammikuuta 2010 kello 20.50

Left 4 Dead 2
[[Tiedosto:|250px|]]
Kehittäjä Valve
Julkaisija Valve Corporation
Electronic Arts
Jakelija Steam
Ohjaaja Erik Johnson
Tuottaja Gabe Newell
Säveltäjä Mike Morasky
Pelisarja Left 4 Dead
Pelimoottori Source
Julkaistu
Lajityyppi FPS
Survival Horror
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli ja yhteistyömoodi
Ikäluokitus PEGI: 18+
ESRB: 17+
Alusta Windows
Xbox 360
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Left 4 Dead 2 on jatko-osa Valve Corporation's Left 4 Deadiin. Siitä ilmoitettiin E3 -messuilla 2009 trailerin kanssa ja se on ilmestynyt PC:lle ja Xbox 360:lle. Pelissä on ensimmäisestä osasta tuttu uusittu AI director 2.0 (Suom. "Ohjaaja") joka osaa nyt myös vaihtaa säätä, ja muokata kenttien kulkureittejä. Left 4 Dead 2 on saamassa Left 4 Deadin tavoin lisäsisältöä.

Ensimmäinen virallinen lisäsisältö on The Passing -kampanja. Kampanjassa Left 4 Dead 2:n selviytyjät kohtaavat Left 4 Deadin selviytyjät. Kampanjaa voi muiden tavoin pelata Versus-moodissa ja tulee sisältämään useita Scavenge- ja Survival-tasoja. Sisällön mukana tulee myös täysin uusi ilmoittamaton pelimuoto. VALVen työntekijä on kumonnut väitteet 8 vs 8 Versus-pelistä, mutta ei 8 pelaajan Cooperativesta.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Selviytyjien tulee selvitä Savannasta aina New Orleansiin asti erilaisten "tasojen" kautta (alla). Vastassa ovat muun muassa saastuneet ja erikois-saastuneet (alla), joita nimitetään yleisesti Zombieiksi.

Dead Center

Selviytyjät aloittavat matkansa Savannasta, evakuointiin tarkoitetun hotellin katolta. Kun kampanja alkaa, pelihahmot yrittävät huutaa pelastajia palaamaan, mutta tuloksetta. Näin selvitytyjät päättävät ottaa suunnan kohti läheistä ostoskeskusta, jossa kuuleman mukaan on evakuointipaikka. Matkalla evakuointipisteelle selviytyjät näkevät merkkejä evakuoinnista. Matkalle saattuu myös viides eloonjäänyt, asekaupan omistaja, Whitaker. Hän lupaa räjäyttää selviytyjille tien ostoskeskukseen, jos he tuovat hänelle Cola-juomaa läheisestä elintarvikeliikkeestä. Kun virvoitusjuomapaketti on haettu, kauppias ampuu raketilla rekan pois tieltä. Näin selviytyjät pääsevät ostoskeskukseen, joka kuitenkin on hylätty ja täynnä zombeja. Ostoskeskuksesta kuitenkin löytyy virallinen Jimmy Gibbs Jr. kisa-auto. Selviytyjien pitää täyttää auto bensalla, jotta he pääsisivät pakoon ostoskeskuksesta. Kun he saavat tankin täyteen, he ajavat ulos ostoskeskuksesta kohti New Orleansia. (Erikois-zombi: CEDA - agentti, kulkee palopuvussa, joka kestää tulen) (Saavutus: Kerää kymmenen Boomer bilea CEDA - agenteilta)

Dark Carnival

Kampanjan alussa Ellis kertoo, että he eivät voi enää jatkaa matkaa autolla edessä olevien pysähtyneiden autojen takia. Selviytyjät jatkavat matkaansa hylätyn motellin läpi huvipuiston portille. Ensimmäisessä turvahuoneessa on Midnight Ridersien juliste, josta Coach saa idean mennä sytyttämään Midnight Ridersien keikan pyrotekniikat. Huvipuistossa on pelattavana kolme erilaista minipeliä, joita suorittamalla saa Saavutuksia. Kun selviytyjät saavat pyrotekniikat päälle, heidän pitää selviytyä kahdesta tankista ennen kuin helikopteri tulee. Odottamisen aikana taustalla soi Midnight Ridersien omaa musiikkia. (Erikois-zombi: Clown, eli Pelle, kulkee pelleksi pukeutuneena) (Saavutus: Lyö kymmentä eri Pelleä nenään)

Midnight Riderseilla on myös omat nettisivut, jotka ovat mahdollisesti VALVen tekemät. http://www.midnight-riders.com

Swamp Fever

Helikopteri, joka oli pelastanut selviytyjät Dark Carnivalista putoaa, koska sen lentäjä on saastunut. Selviytyjät lähtevät suon käpi kohti kartanoa, jonne on luvattu evakuointi. Kartanolla on radio, josta kuuluu vanhan laivakapteenin, Virgilin ääni. Virgil kehottaa selviytyjiä linnoittautumaan hetkeksi, kunnes hän on päässyt paikalle. Lopulta selvityjät hyppäävät laivaan ja pakenevat. (Erikois-zombi: Mudmen, Mutamies, kuljeksii soissa ja kävelee käsin ja jaloin) (Saavutus: Tapa kymmenen Mutamiestä, kun ne ovat vedessä)

Hard Rain

Virgil kertoo selviytyjille, että hän tarvitsee lisää diseliä päästäkseen New Orleansiin asti. Selviytyjät hyppäävät rantaan ja lähtevät kohti bensa-asemaa. Matka vie aina tehtaan, rakennustyömaan ja sokeriruokopellon lävitse. Paluumatkalla alkaa sade, joka saattaa estää selviytyjiä näkemästä toisiaan. Tulva myös hidastaa selviytyjiä aina kun he ovat vedessä. Lopuksi selviytyjien pitää laittaa ravintolan kyltti päälle, jotta Virgil saa tiedon heidän valmiudestaan. Selviytyjät hyppäävät jälleen laivaan ja matka New Orleansiin jatkuu.(Erikois-zombi:rakennus/työmies)

The Parish

Virgil jättää selviytyjät rantaan, josta heidän pitää jatkaa sillalle, jonka luona on evakuointi. Selviytyjien matka vie ranskalaiskorttelien lävitse hautausmaalle asti. Valitettavasti toinen evakuointijoukkue on jo lähtenyt ja selviytyjien täytyy ylittää silta, joka on romahtamaisillaan. Kun selviytyjät ovat päässeet sillan toiselle puolelle ja helikopterin kyytiin, silta räjäytetään. (Erikois-zombi: Police, Poliisi, kulkee poliisin tarvikkeiden kanssa, muun muassa: pamppu ja luotiliivi)

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelimuodot

Yksinpeli

Tässä pelimuodossa pelaaja ohjaa yhtä selviytyjistä ja muita ohjaa tekoäly. Myös kaikkia zombeja ohjaa tekoäly.

Moninpeli

  • Co-op, jossa neljä selviytyjää taistelee tekoälyn ohjaamia botti-zombeja vastaan.
  • Realism-moodi on kuin Co-op-moodi, mutta kaverin näkeminen seinien läpi, tavaroiden tehostetut reunaviivat ja kaverin pelastaminen komeroista on poistettu.
  • Versus-moodissa pääsee neljä pelaajaa lisää pelaamaan saastuneilla neljää selviytyjää vastaan.
  • Survival-moodissa neljä pelaajaa yrittää selvitä mahdollisimman kauan koko ajan lukumäärältään lisääntyvältä laumalta.
  • Scavenge, jossa neljä selviytyjää keräävät pisteitä tankkaamalla sähkömasiinoita tietyillä kanistereilla muiden neljän saastuneiden ihmispelaajien yrittäessä estää näitä.

Aseet

Pelissä on useita eri aseita. Suuri osa on uusia ja jotkut ovat samoja viime pelistä

Pistoolit:

Rynnäkkökiväärit:

Konepistoolit:

Haulikot:

Kiikarikiväärit:

  • M21
  • G3SG1, G3:sen puoliautomaattinen variantti. (varustettu kiikaritähtäimellä)

Muut:

  • M79-kranaatinheitin

Melee-aseet:

Heitettävät:

Aseiden lisäpakkaukset:

  • Laser-tähtäin
  • Räjähtäviä ammuksia
  • Valkofostforiammuksia (palavia)

Hahmot

Tarinassa esitellään pelin edellisen osan tapaan neljä uutta hahmoa: Coach, Rochelle, Ellis ja Nick

  • Coach(suom: valmentaja) on yläkoulun jalkapallo-valmentaja. Ikä: 44 Kotikaupunki: Savannah, GA [1]
  • Rochelle on paikallisen televisiokanavan reportteri. Ikä: 29 Kotikaupunki: Cleveland, OH [2]
  • Ellis on mekaanikko. Ikä: 23 Kotikaupunki: Savannah, GA [3]
  • Nick on ryhmän kliseinen uhkapeluri ja huijari. Ikä: 35 Kotikaupunki: Unknown [4]

Lainaukset

  • Nick: "I have not... Come this far... To die now..."
  • Ellis: "Die, die, my darling! DIE DIE DIE!"
  • Coach: "This used to be a nice neighborhood!"
  • Rochelle: "This is some grim s**t we got ourselves in."

Erikoissaastuneet

Pelissä on edellisestä pelistä tunnetut saastuneet, ja kolme uutta saastunutta. Vanhat saastuneet ovat hieman erinäköisiä kuin ensimmäisessä osassa.

  • Hunter (suom: Metsästäjä) kykenee tekemään pitkiä loikkia ilmassa Selviytyjien päälle. Tunnistaa: Karjunnasta, hupparista ja kyyryssä kävelystä.
  • Smoker (suom: Tupakoija, savuttaja) voi napata Selviytyjät kaukaa kielellänsä ja vetää heidät sitä käyttäen luokseen. Tunnistaa: Yskästä ja pienistä savupilvistä.
  • Boomer voi oksentaa lauman huomiota herättävää oksennusta Selviytyneiden päälle. Boomerista on myös naisversio. Tunnistaa: Lihavasta vartalosta ja röyhtäilyistä.
  • Witch (suom: Noita) voi harhailla pitkäänkin kentässä, samalla laulaen tai itkien. Jos Witchin lähelle menee, tai osoittaa valoa sitä päin, se häiriintyy ja hyökkää päälle. Tunnistaa: Pitää käsiä kasvojen edessä ja kävelee horjahdellen.
  • Jockey on saastunut joka muistuttaa simpanssia äänillänsä ja liikkumistavallansa. Jockey hyppää Selviytyjän niskaan ja alkaa ohjailla tätä. Tunnistaa: Hirveästä naurusta ja nauraa omaa nimeänsä. Jockey on vaarallinen, koska sitä on vaikea ampua pois selviytyjän niskasta
  • Spitter (suom: Sylkijä) sylkee polttavaa happoa. Spitter voi tehdä Jockeyn kanssa yhteistyötä käyttäen sylkeä. Tunnistaa: Pitkästä päästä ja kaulasta.
  • Charger on saastunut joka ryntää juosten Selviytyjää päin ja alkaa paiskata tätä maata vasten. Tunnistaa: Toinen käsi isompi, samantyylinen kuin tankki. Aina kun kuulet päätöntä ölinää niin voit olla varma että se on Charger.
  • Tank (suom: Tankki) on suurikokoinen ja pelin vahvin saastunut. Tank on pelätty, sillä se voi helposti saada maahan kaikki Selviytyjät. Tunnistaa: Isoin kaikista.

Muu media

Theme song of Left 4 Dead 2

Lähteet

Left 4 Deadin viralliset sivut

Aiheesta muualla

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.