Ero sivun ”Tuukka Tomperi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 12: Rivi 12:
*''Kenen kasvatus.'' Kriittinen pedagogiikka ja toisinkasvatuksen mahdollisuus. (Toim. Tomi Kiilakosken ja Marjo Vuorikosken kanssa). Vastapaino, Tampere 2005.
*''Kenen kasvatus.'' Kriittinen pedagogiikka ja toisinkasvatuksen mahdollisuus. (Toim. Tomi Kiilakosken ja Marjo Vuorikosken kanssa). Vastapaino, Tampere 2005.
*''Sokrates koulussa.'' Itsenäisen ja yhteisöllisen ajattelun edistäminen opetuksessa. (Toim. Hannu Juuson kanssa). niin & näin, Tampere 2008.
*''Sokrates koulussa.'' Itsenäisen ja yhteisöllisen ajattelun edistäminen opetuksessa. (Toim. Hannu Juuson kanssa). niin & näin, Tampere 2008.
*Miguel de Unamuno ja Traaginen elämäntunto. Jälkisanat teoksessa Miguel de Unamuno, ''Traaginen elämäntunto''. Suom. Tapani Kilpeläinen. niin & näin, Tampere 2009.
*''Ajattelen, siis olen: Opettajan opas.'' Opettajan opas Yleisradion Ajattelen, siis olen -ohjelmasarjan koulukäyttöä varten. (Yhdessä Hannu Juuson kanssa.) [http://opettajatv.yle.fi/ajattelen_siis_olen Opas ja ohjelmasarja verkossa]
*''Akateeminen kysymys?'' Yliopistolain kritiikki ja kamppailu uudesta yliopistosta. (Toim.) Vastapaino, Tampere 2009. [http://akateeminenkysymys.wordpress.com/ Kirjan verkkosivu]


{{DEFAULTSORT:Tomperi, Tuukka}}
{{DEFAULTSORT:Tomperi, Tuukka}}

Versio 26. tammikuuta 2010 kello 15.11

Tuukka Tomperi (s. 1971, Tampere) on suomalainen tutkija, toimittaja ja kirjoittaja. Hän on opiskellut filosofiaa Tampereen yliopistossa lähellä Tampereen fenomenologian piiriä. Tomperi on työskennellyt Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen lehtorina ja tutkijana sekä kasvatustieteen laitoksen tutkijana ja assistenttina. Aikaisemmalla työurallaan hän työskenteli lukion ja aikuislukion opettajana filosofiassa, elämänkatsomustiedossa, psykologiassa ja yhteiskuntaopissa. Tomperi on kirjoittanut muun muassa kasvatusfilosofiaan, opettamiseen, opetussuunnitelmatutkimukseen ja koulutussosiologiaan, yhteiskunnalliseen kasvatukseen, elämänkatsomustietoon ja kriittiseen pedagogiikkaan sekä filosofian historiaan (renessanssi, Francis Bacon, David Hume, espanjalainen filosofia) ja kirjallisuuden filosofiaan liittyvistä kysymyksistä. Hän on toimittanut suomeksi maailmankuulun brasilialaissyntyisen kasvatusfilosofi Paulo Freiren pääteoksen Sorrettujen pedagogiikka.

Tomperi kuuluu niin & näin - filosofisen aikakauslehden perustajakuntaan ja on lehden toimitussihteeri (vuodesta 1996). Lisäksi hän oli Osuuskunta Vastapainon hallituksen puheenjohtaja (2002-2009). Tomperi on filosofisen verkkoportaalin http://www.filosofia.fi päätoimittaja (vuodesta 2006).

Teokset

  • Dialogi tiedosta ja maailmankuvista (Titus Hjelmin ja Sebastian Slotten kanssa). Tammi, Helsinki 2002. (Ruotsiksi Dialog. Kunskap och världsbild, 2007.)
  • Dialogi yksilöstä ja yhteisöistä (Juhani Niemelän kanssa). Tammi, Helsinki 2004. (Ruotsiksi Dialog. Individen och samhället, 2007.)
  • Dialogi tiedosta ja maailmankuvista -- opettajan aineisto: elämänkatsomustiedon didaktiikkaa. Tammi, Helsinki 2003.
  • Dialogi yksilöstä ja yhteisöistä -- yhteiskunnallisen opetuksen aineisto. Tammi, Helsinki 2005.
  • Kenen kasvatus. Kriittinen pedagogiikka ja toisinkasvatuksen mahdollisuus. (Toim. Tomi Kiilakosken ja Marjo Vuorikosken kanssa). Vastapaino, Tampere 2005.
  • Sokrates koulussa. Itsenäisen ja yhteisöllisen ajattelun edistäminen opetuksessa. (Toim. Hannu Juuson kanssa). niin & näin, Tampere 2008.
  • Miguel de Unamuno ja Traaginen elämäntunto. Jälkisanat teoksessa Miguel de Unamuno, Traaginen elämäntunto. Suom. Tapani Kilpeläinen. niin & näin, Tampere 2009.
  • Ajattelen, siis olen: Opettajan opas. Opettajan opas Yleisradion Ajattelen, siis olen -ohjelmasarjan koulukäyttöä varten. (Yhdessä Hannu Juuson kanssa.) Opas ja ohjelmasarja verkossa
  • Akateeminen kysymys? Yliopistolain kritiikki ja kamppailu uudesta yliopistosta. (Toim.) Vastapaino, Tampere 2009. Kirjan verkkosivu