Ero sivun ”Traveling Wilburys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hirski (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Zwobot (keskustelu | muokkaukset)
p robot Adding: nl
Rivi 8: Rivi 8:


[[Luokka:Yhdysvaltalaiset rockyhtyeet|Traveling Wilburys, The]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset rockyhtyeet|Traveling Wilburys, The]]



[[de:Traveling Wilburys]]
[[de:Traveling Wilburys]]
Rivi 14: Rivi 13:
[[fr:Traveling Wilburys]]
[[fr:Traveling Wilburys]]
[[it:Traveling Wilburys]]
[[it:Traveling Wilburys]]
[[nl:Traveling Wilburys]]
[[sv:Traveling Wilburys]]
[[sv:Traveling Wilburys]]

Versio 10. helmikuuta 2006 kello 20.52

The Traveling Wilburys on Boo, Clayton, Lefty, Muddy ja Spike Wilburyn muodostama yhtye. Kyseiset muusikot tunnetaan paremmin nimillä Bob Dylan, Jeff Lynne (The Electric Light Orchestra), Roy Orbison, Tom Petty ja George Harrison (The Beatles). Yhtyeen jäsenet olivat tunteneet toisensa vuosia ja päättivät tehdä yhdessä musiikkia 1980-luvun lopulla. Hankkeen kokoajina toimivat lähinnä Harrison ja Lynne.

Yhtye on julkaissut kaksi levyä: Traveling Wilburys, vol. 1 (1988) ja Traveling Wilburys, vol. 3 (1990). Ensimmäisen levyn kappaleista Handle With Care ja End of the Line menestyivät hyvin singlelistoilla. Molemmat levyt olivat myyntimenestyksiä.

Pian ensimmäisen levyn ilmestymisen jälkeen Roy Orbison kuoli ja yhtyeen muut jäsenet omistivatkin toisen levyn (eli Traveling Wilburys, vol. 3) hänen muistokseen.

The Traveling Wilburys on yksi kevyen musiikin historian erikoisimpia ilmiöitä. Rock -musiikin eri sukupolvia ja eri tyylejä edustavat artistit tekivät yhdessä musiikkia, jossa yhdistyvät heidän jokaisen erilaiset tyylikeinot ja tunnusmerkit. Yhtyeen jäsenten omakustantamista levyistä otettiin rajalliset painokset ja siksi ne ovat olleet suosittuja keräilykohteita. Aika ajoin on kiertänyt huhuja että yhtye olisi uudelleenjulkaisemassa kahta ensimmäistä levyä tai jopa aikaisemmin julkaisemattomia nauhoituksia. Kuvaavaa on se että yhtyeen levyjen nimet ovat vol. 1 ja vol. 3.