Ero sivun ”Salamiin taistelu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
297 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
Käyttäjän 62.183.236.248 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän RibotBOT tekemään versioon.
p (Käyttäjän 62.183.236.248 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän RibotBOT tekemään versioon.)
 
== Taistelijat ==
Kreikkalaisilla oli 371 [[kolmisoutu]]a ja pienempiä laivoja. Heidän johtajansa oli [[Themistokles]], vaikka spartalainen Eurybiades olikin virallisesti kreikkalaisten johtaja. Spartalaisilla oli vain 16 laivaa ja ateenalla 180 laivaa, mutta spartalaiset näkivät itsensä kreikkalaisten luonnollisiksi johtajiksi. Muista laivoista 40 Korinttista, 30 [[Aigina]]sta, 20 [[Khalkis|Khalkiis]]ta, 20 [[Megara]]sta ja loput muista kaupungeista.ja hePersialaisten istuivatlaivasto koostui 1207 laivasta jotka tulivat Persian alaisilta [[foinikialaiset|foinikialaisilta]], [[egypti]]läisiltä ja odottuivat[[joonia|joonian kreikkalaisilta]]. Kserkses itse oli niin varma voitosta että antoi rakennuttaa valtaistuimen Salamiin vastaiselle rannalle, josta hän voisi nähdä tulevan taistelun.
 
== Taistelu ==

Navigointivalikko