Ero sivun ”Suomen Kuntaliitto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Luokka ”Kunnallispolitiikka” poistettu; Pikalisätty luokka ”Suomen kunnallispolitiikka” (käyttäen HotCat-työkalua).
Tureku (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 3: Rivi 3:
Kuntaliitto syntyi, kun Suomen Kaupunkiliitto, Suomen Kunnallisliitto ja Finlands Svenska Kommunalförbund yhdistyivät kesäkuun alussa [[1993]].
Kuntaliitto syntyi, kun Suomen Kaupunkiliitto, Suomen Kunnallisliitto ja Finlands Svenska Kommunalförbund yhdistyivät kesäkuun alussa [[1993]].


Kuntaliiton toimintaa ohjaavat 101-jäseninen valtuusto ja hallitus, jotka valitaan joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeen kokoontuvilla Kuntapäivillä. Kuntaliiton toimitusjohtaja on [[Risto Parjanne]] ja varatoimitusjohtajat entinen kansanedustaja (Kesk.) [[Timo Kietäväinen]] sekä [[Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma]] (kok.).
Kuntaliiton toimintaa ohjaavat 101-jäseninen valtuusto ja hallitus, jotka valitaan joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeen kokoontuvilla Kuntapäivillä. Kuntaliiton toimitusjohtaja on [[Risto Parjanne]] ja varatoimitusjohtajat entinen kansanedustaja [[Timo Kietäväinen]] (Kesk.) sekä [[Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma]] (kok.).


Kuntatyönantajia edustava Kunnallinen työmarkkinalaitos on osa Kuntaliittoa.
Kuntatyönantajia edustava Kunnallinen työmarkkinalaitos on osa Kuntaliittoa.

Versio 19. tammikuuta 2010 kello 14.03

Kuntaliitto ry on Suomen kuntien muodostama yhdistys, jonka toiminnassa ovat mukana myös Suomen maakuntien liitot, sairaanhoitopiirit sekä koulutuksen ja muiden alojen kuntayhtymät. Suomen Kuntaliitto pyrkii edistämään kuntien ja kuntayhtymien toimintaedellytyksiä, yhteistyötä ja elinvoimaa niiden asukkaiden hyväksi. Keinoina ovat edunvalvonta, palvelut ja kehittäminen. Liitto tuo kuntien näkemyksen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja keskusteluun. Kuntaliitto järjestää seminaareja sekä vuosittain Kuntamarkkinat Helsingissä. Kuntaliitto sijaitsee Helsingin Kallion kaupunginosassa.

Kuntaliitto syntyi, kun Suomen Kaupunkiliitto, Suomen Kunnallisliitto ja Finlands Svenska Kommunalförbund yhdistyivät kesäkuun alussa 1993.

Kuntaliiton toimintaa ohjaavat 101-jäseninen valtuusto ja hallitus, jotka valitaan joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeen kokoontuvilla Kuntapäivillä. Kuntaliiton toimitusjohtaja on Risto Parjanne ja varatoimitusjohtajat entinen kansanedustaja Timo Kietäväinen (Kesk.) sekä Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma (kok.).

Kuntatyönantajia edustava Kunnallinen työmarkkinalaitos on osa Kuntaliittoa.

Tytäryhtiöt

  • Oy Audiator Ab (tilintarkastukset)
  • Gustavelund Oy (kokous-, hotelli- ja ravintolapalvelut)
  • KL-Hallintopalvelut Oy (toimitilojen vuokraus)
  • KL-Kustannus Oy (kustannus- ja tietopalvelut)
  • FCG Finnish Consulting Group (koulutusta ja konsultointia)
    • FCG Efeko Oy (konsultti- ja tutkimuspalvelut)
    • FCG MentorIT Oy
    • FCG Planeko Oy (infrastruktuurin suunnittelua)

Aiheesta muualla

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.