Ero sivun ”Xena (hahmo)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
KielimiliisiBot (keskustelu | muokkaukset)
p kh+, typos fixed: Alunp → Alun p using AWB
Rivi 26: Rivi 26:
Xenalla on kaksi vakituista asetta: [[Miekka]] ja [[Chakrami]]. Hänellä on myös [[ruoska]], jota hän käyttää silloin tällöin. Chakrami on Xenan lentävä heittoase, jolla tämä katkoo vihollisten aseet.
Xenalla on kaksi vakituista asetta: [[Miekka]] ja [[Chakrami]]. Hänellä on myös [[ruoska]], jota hän käyttää silloin tällöin. Chakrami on Xenan lentävä heittoase, jolla tämä katkoo vihollisten aseet.


Xena esiintyi ensimmäisen kerran televisiosarjassa [[Hercules (televisiosarja)|Hercules]], mutta sai pian oman sarjansa hahmon suuren suosion takia. Alunperin Xenan rooliin suunniteltiin brittiläistä näyttelijää [[Vanessa Angel|Vanessa Angelia]], mutta hän sairastui ja rooli meni uusiseelantilaiselle [[Lucy Lawless|Lucy Lawlessille]].<ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/976257.stm "Xena Gets the Axe". BBC News (17. lokakuuta 2000).] (viitattu 26. marraskuuta 2008)</ref>
Xena esiintyi ensimmäisen kerran televisiosarjassa [[Hercules (televisiosarja)|Hercules]], mutta sai pian oman sarjansa hahmon suuren suosion takia. Alun perin Xenan rooliin suunniteltiin brittiläistä näyttelijää [[Vanessa Angel|Vanessa Angelia]], mutta hän sairastui ja rooli meni uusiseelantilaiselle [[Lucy Lawless|Lucy Lawlessille]].<ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/976257.stm "Xena Gets the Axe". BBC News (17. lokakuuta 2000).] (viitattu 26. marraskuuta 2008)</ref>


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 14. tammikuuta 2010 kello 08.22

Xena
Luoja(t) Robert Tapert
Näyttelijä(t) Lucy Lawless
Henkilötiedot
Koko nimi Xena
Sukupuoli Nainen
Suhteet

Xena on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa seikkailu/fantasiasarjassa Xena: soturiprinsessa. Osaa näyttelee Lucy Lawless.

Xena on uskomaton naissoturi, joka taistelu- ja miekkailutaidoillaan voittaa kaikki vihollisensa. Xena on uskomattoman tarkkanäköinen ja -kuuloinen. Hän osaa myös käyttää painepisteitä vihollisia kuulusteltaessa, ja saa lentävän nuolen vaikka hampaillaan kiinni. Xena osaa myös hypätä uskomattoman korkealle ja tehdä kaikenlaisia voltteja. Edes puunoksalta toiselle hyppiminen taistelun keskellä ei ole Xenalle ongelma. Xenalla on kaksi vakituista asetta: Miekka ja Chakrami. Hänellä on myös ruoska, jota hän käyttää silloin tällöin. Chakrami on Xenan lentävä heittoase, jolla tämä katkoo vihollisten aseet.

Xena esiintyi ensimmäisen kerran televisiosarjassa Hercules, mutta sai pian oman sarjansa hahmon suuren suosion takia. Alun perin Xenan rooliin suunniteltiin brittiläistä näyttelijää Vanessa Angelia, mutta hän sairastui ja rooli meni uusiseelantilaiselle Lucy Lawlessille.[1]

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.