Ero sivun ”Artefakti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
virheellinen iw pois
p lisätty arkeologia
Rivi 1: Rivi 1:
'''Artefakti''' tarkoittaa keinotekoista luomusta (vastakohtana [[luonto|luonnon]] muodostamalle kohteelle). [[Lääketiede|Lääketietessä]] artefaktilla tarkoitetaan tutkimuslöydöstä, joka ei johdu tutkittavasta kohteesta vaan esimerkiksi tutkimusmenetelmän virheestä tai näytteen saastumisesta. Sanan artefakti ehdotettu suomalaisempi vastine on '''teennös'''.
'''Artefakti''' tarkoittaa keinotekoista luomusta (vastakohtana [[luonto|luonnon]] muodostamalle kohteelle). [[Lääketiede|Lääketietessä]] artefaktilla tarkoitetaan tutkimuslöydöstä, joka ei johdu tutkittavasta kohteesta vaan esimerkiksi tutkimusmenetelmän virheestä tai näytteen saastumisesta. Arkeologiassa sanalla tarkoitetaan mitä tahansa ihmisen tekemää rakennelmaa tai esinettä.
Sanan artefakti ehdotettu suomalaisempi vastine on '''teennös'''.


[[Luokka:Lääketiede]]
[[Luokka:Lääketiede]]

Versio 9. helmikuuta 2006 kello 04.24

Artefakti tarkoittaa keinotekoista luomusta (vastakohtana luonnon muodostamalle kohteelle). Lääketietessä artefaktilla tarkoitetaan tutkimuslöydöstä, joka ei johdu tutkittavasta kohteesta vaan esimerkiksi tutkimusmenetelmän virheestä tai näytteen saastumisesta. Arkeologiassa sanalla tarkoitetaan mitä tahansa ihmisen tekemää rakennelmaa tai esinettä.

Sanan artefakti ehdotettu suomalaisempi vastine on teennös.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.