Ero sivun ”Emmanuelle / Sydän syrjällään” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
kh+, typos fixed: alunp → alun p (2) using Project:AWB
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
p (kh+, typos fixed: alunp → alun p (2) using Project:AWB)
'''''Emmanuelle / Sydän syrjällään''''' (AUTOM 25) on [[Pate Mustajärvi|Pate Mustajärven]] [[RAY|RAY:n raha-automaatteja]] varten julkaistu [[single]] vuodelta [[1995]].
 
''Emmanuelle'' on samannimisestä [[erotiikka|eroottisesta]] elokuvasta tunnettu kappale, jonka [[Tarleena Sammalkorpi|Tarleena Sammalkorven]] alunperinalun perin [[Jukka Koivisto]]lle kirjoittaman käännöksen myös Mustajärvi levytti. Omien sanojensa mukaan Mustajärvi "istui studiossa baarijakkaralla konjakkilasi kädessä ja 'puhui' laulun".
 
[[Gene Pitney]]n ''Something's Gotten Hold of My Heart'' -klassikon käänsi [[Juice Leskinen]] ''Sydän syrjällään'' -nimiseksi. Mustajärvi levytti kappaleen duettona [[Sakari Kuosmanen|Sakari Kuosmasen]] kanssa. AlunperinAlun perin duetto-kumppaneiksi olivat ehdolla myös [[Martti Syrjä]] sekä [[Puntti Valtonen]]. Syrjä ei halunnut mukaan esitykseen sen (tahallisen humoristisen) [[homoseksuaalisuus|homoseksuaali]]-tunnelman vuoksi. Valtosen kanssa kappale ehdittiin jo laulaa studiossa valmiiksi, mutta esitys hylättiin, koska Valtosen ja Mustajärven äänet kuulostivat liian samankaltaisilta.
 
Singlen kappaleet olivat mukana myös samana vuonna julkaistulla ''[[Ikurin turbiini]]'' -albumilla.
22 066

muokkausta

Navigointivalikko