Ero sivun ”Leppävesi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
kangasvuoren tunneli ei ole leppävedellä
Rivi 1: Rivi 1:
'''Leppävesi''' on [[taajama]] [[Laukaa]]n kunnassa [[Keski-Suomi|Keski-Suomessa]]. Leppävesi sijaitsee aivan [[Jyväskylä]]n kaupungin kyljessä, ja se on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, koska taajamaan on muuttanut asukkaita Jyväskylän puolelta. Leppäveden kylässä on Jyväskylästä alkavan pitkän Kangasvuoren rautatietunnelin (ennen Jämsän rataa Suomen pisimmän) toinen pää.
'''Leppävesi''' on [[taajama]] [[Laukaa]]n kunnassa [[Keski-Suomi|Keski-Suomessa]]. Leppävesi sijaitsee aivan [[Jyväskylä]]n kaupungin kyljessä, ja se on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, koska taajamaan on muuttanut asukkaita Jyväskylän puolelta. Leppäveden kylän itäpuolitse kulkevat sekä [[Jyväskylä–Haapajärvi-rata]] että [[Seututie 637]].


Leppäveden tunnettuja henkilöitä ovat olleet ministeri [[Vihtori Vesterinen]] ja kansanedustaja [[Paavo Vesterinen]]. Kylä on tullut tunnetuksi myös Suomen ensimmäisestä [[biokaasu]]autosta.
Leppäveden tunnettuja henkilöitä ovat olleet ministeri [[Vihtori Vesterinen]] ja kansanedustaja [[Paavo Vesterinen]]. Kylä on tullut tunnetuksi myös Suomen ensimmäisestä [[biokaasu]]autosta.

Versio 1. tammikuuta 2010 kello 06.31

Leppävesi on taajama Laukaan kunnassa Keski-Suomessa. Leppävesi sijaitsee aivan Jyväskylän kaupungin kyljessä, ja se on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, koska taajamaan on muuttanut asukkaita Jyväskylän puolelta. Leppäveden kylän itäpuolitse kulkevat sekä Jyväskylä–Haapajärvi-rata että Seututie 637.

Leppäveden tunnettuja henkilöitä ovat olleet ministeri Vihtori Vesterinen ja kansanedustaja Paavo Vesterinen. Kylä on tullut tunnetuksi myös Suomen ensimmäisestä biokaasuautosta.

Aiheesta muualla

Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.