Ero sivun ”Kansainvälinen suuntanumero” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Siirretty uudelle otsikolle "Luettelo_kansainvälisistä_suuntanumeroista"
 
ja jokunen sana sepostusta
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kansainvälinen suuntanumero''' on kansainvälisiin [[puhelin]]yhteyksiin tarvittava puhelinnumeron etuliite. Numerot on jaettu niin, että [[valtio]]t ja alueet voivat erottua toisistaan, eivätkä numerot mene päällekkäin. Suuntanumerot jakaa ja hallinnoi [[ITU]].
#REDIRECT [[Luettelo_kansainvälisistä_suuntanumeroista]]

Useimmissa maissa, myös [[Suomi|Suomessa]], paikallisnumeron ensimmäinen nolla täytyy jättää pois käytettäessä kansainvälistä suuntanumeroa. Esimerkiksi paikallinen numero ''019 1234567'' olisi kansainvälisessä muodossa ''+358 19 1234567''. Merkki ''+'' tarkoittaa kansainvälisen puhelun maasta maahan vaihteleva [[verkkotunnus]]ta, [[Euroopa]]ssa yleensä 00. Monet [[matkapuhelin|matkapuhelimet]] osaavat itse muuttaa +-merkin verkkotunnukseksi.

== Katso myös ==

* [[Luettelo kansainvälisistä suuntanumeroista]]

Versio 12. maaliskuuta 2004 kello 11.53

Kansainvälinen suuntanumero on kansainvälisiin puhelinyhteyksiin tarvittava puhelinnumeron etuliite. Numerot on jaettu niin, että valtiot ja alueet voivat erottua toisistaan, eivätkä numerot mene päällekkäin. Suuntanumerot jakaa ja hallinnoi ITU.

Useimmissa maissa, myös Suomessa, paikallisnumeron ensimmäinen nolla täytyy jättää pois käytettäessä kansainvälistä suuntanumeroa. Esimerkiksi paikallinen numero 019 1234567 olisi kansainvälisessä muodossa +358 19 1234567. Merkki + tarkoittaa kansainvälisen puhelun maasta maahan vaihteleva verkkotunnusta, Euroopassa yleensä 00. Monet matkapuhelimet osaavat itse muuttaa +-merkin verkkotunnukseksi.

Katso myös