Ero sivun ”Kahden vuoden loma-aika” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
67 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
kh
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (Botti muokkasi: nl:Twee jaar vakantie)
(kh)
== Juoni ==
{{juonipaljastus}}
Viisitoista 6 - 15 6–15-vuotiasta, pääosin englantilaissyntyistä [[Uusi Seelanti|uusseelantilaistauusiseelantilaista]] koulupoikaa, joiden joukossa on kaksi ranskalaista, yksi amerikkailainenamerikkalainen ja afrikkalais syntyinenafrikkalaissyntyinen, pääsevät mukaan purjehdukselle Uuden -Seelannin ympäri pienellä [[kuunari]]lla. Kovenevan kelin vuoksi alus kuitenkin jää laituriin, vakituisenja miehistönvakituinen menneenmiehistö kapakoihinmenee jakapakoihin. lähtöLähdön on määrä suorittaatapahtua seuraavana aamuna. Pojat ovat jo nukkumassa, kun yksi heistä, koirankujeisiin taipuvainen kymmenvuotias ranskalaispoika, irrottaa köydet ja alus karkaa myrskyyn.
 
Pitkän kamppailun jälkeen alus haaksirikkoutuu tuntemattomalle saarelle., Nytjossa alkaa kova kamppailutaistelu selviämisestä. Vanhimpien poikien, ensin amerikkalaisen Gordonin ja sittemminmyöhemmin ranskalaisen Henri Martinet' n, johdolla pojat selviävät saaren ankarista talvista.
 
Myöhemmin kuvaan tulee mukaan ensin amerikkalainen kotiopettajatar Kitty Reddy,. jokaHän oli ollut matkustajana ''Severn'' -nimisessä kauppalaivassa, jonka miehistö nousi kapinaan ja tappoi kapteenin, perämiehen ja muut matkustajat, koska suunnittelivat [[orjakauppa]]an ryhtymistä. Toinen perämies onnistui pelastamaan Kittyn hengen. koskaHän uhkasi, ettei ohjaa laivaa, jos tämäKitty tapetaan -, ja navigointitaidottomat rosvot myöntyivät. Tulipalon vuoksi alus oli pakko hylätä piankinpian, ja joukko pääsi pelastusveneellä samalle saarelle kuin pojat yhdellä pelastusveneellä.
 
Kitty ja perämies Evans pääsivät rosvoilta pakoon, ja nyt alkoi ankara taistelu, joka loppui vasta viimeisenkin rosvon kuoltua.
 
Evans kertoo missä ollaan: Uusi Hannover -nimisellä syrjäisellä saarella, noin viikon matkan päässä [[Punta Arenas]]ista. Vene korjataan ja lähdetäänsaarelaiset pääsevät kotimatkalle, mutta. joJo toisena päivänä tavataanhe kauppalaivakohtaavat kauppalaivan, joka on menossa Uuteen -Seelantiin ja vie kaikki kotiin.
{{juonipaljastus loppu}}
 
8 652

muokkausta

Navigointivalikko