Ero sivun ”Voimapolitiikka” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
DragMA (keskustelu | muokkaukset)
Voimapolitiikka on sotilaallista vaikuttamista valtioiden välillä
p fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Voimapolitiikka''' on kansainvälisiin suhteisiin vaikuttamista sotilaallisesti;
'''Voimapolitiikka''' on kansainvälisiin suhteisiin vaikuttamista sotilaallisesti;
voimakkain sotilaallisiin toimin pyritään saavuttamaan valtion [[ulkopoliittiset]] tavoitteet, usein maan vaikutusvallan tai alueen laajentaminen.
voimakkain sotilaallisiin toimin pyritään saavuttamaan valtion ulkopoliittiset tavoitteet, usein maan vaikutusvallan tai alueen laajentaminen.
Esimerkiksi [[Hitlerin]] toimet [[30-luvun]] lopulla ja [[Yhdysvaltojen]] toimet [[Irakissa]] ja [[Afganistanissa]] [[2000-luvun]] alussa toimivat aikoinaan voimapolitiikalla.
Esimerkiksi [[Adolf Hitler]]in toimet 1930-luvun lopulla ja Yhdysvaltojen toimet [[Irak]]issa ja [[Afganistan]]issa 2000-luvun alussa toimivat aikoinaan voimapolitiikalla.


''Lähde: Forum III Kansainvälisiä suhteita (Otava)''
''Lähde: Forum III Kansainvälisiä suhteita (Otava)''

Versio 7. joulukuuta 2009 kello 19.32

Voimapolitiikka on kansainvälisiin suhteisiin vaikuttamista sotilaallisesti; voimakkain sotilaallisiin toimin pyritään saavuttamaan valtion ulkopoliittiset tavoitteet, usein maan vaikutusvallan tai alueen laajentaminen. Esimerkiksi Adolf Hitlerin toimet 1930-luvun lopulla ja Yhdysvaltojen toimet Irakissa ja Afganistanissa 2000-luvun alussa toimivat aikoinaan voimapolitiikalla.

Lähde: Forum III Kansainvälisiä suhteita (Otava)