Ero sivun ”Bensaa suonissa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
musiikkikappale myös märitelmään
Rivi 1: Rivi 1:
'''''Bensaa suonissa''''' on [[Risto Jarva]]n vuonna [[1970]] ohjaama, kilpa-autoilun maailmaa ja autokulttuuria kriittiseen sävyyn tarkasteleva elokuva.
'''''Bensaa suonissa''''' on [[Risto Jarva]]n vuonna [[1970]] ohjaama, kilpa-autoilun maailmaa ja autokulttuuria kriittiseen sävyyn tarkasteleva elokuva. Tunnetuksi on tullut myös elokuvan musiikkiin sisältyvä, [[Rauli Somerjoki|Rauli Somerjoen]] laulama samanniminen musiikkikappale.


== Näyttelijät ==
== Näyttelijät ==
Rivi 27: Rivi 27:
== Musiikki ==
== Musiikki ==


Musiikin elokuvaan sävelsi [[Rauli Badding Somerjoki]], jolle [[M. A. Numminen]] delegoi saamansa sävellystehtävän. Sanat lauluihin kirjoitti [[Jarkko Laine]].<ref>Heikki Metsämäki ja Juha Miettinen: Badding: Rauli Somerjoen elämä ja laulut, s. 83-84. ISBN 951-97431-0-3 - Sputnik 1996</ref> Sittemmin elokuvan nimikappaleesta "Bensaa suonissa" tuli erääksi Somerjoen tunnetuimmista.
Musiikin elokuvaan sävelsi [[Rauli Badding Somerjoki]], jolle [[M. A. Numminen]] delegoi saamansa sävellystehtävän. Sanat lauluihin kirjoitti [[Jarkko Laine]].<ref>Heikki Metsämäki ja Juha Miettinen: Badding: Rauli Somerjoen elämä ja laulut, s. 83-84. ISBN 951-97431-0-3 - Sputnik 1996</ref> Sittemmin Somerjoen laulamasta elokuvan nimikappaleesta "Bensaa suonissa" tuli eräs hänen tunnetuimmistaan.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 22. marraskuuta 2009 kello 00.23

Bensaa suonissa on Risto Jarvan vuonna 1970 ohjaama, kilpa-autoilun maailmaa ja autokulttuuria kriittiseen sävyyn tarkasteleva elokuva. Tunnetuksi on tullut myös elokuvan musiikkiin sisältyvä, Rauli Somerjoen laulama samanniminen musiikkikappale.

Näyttelijät

Juoni

Lasse ja Marja ovat rallia harrastava pariskunta. Tapsa taas on nuori automekaanikko, joka haluaisi ajaa kilpaa ralliautolla. Tapsa ystävystyy pariskunnan kanssa ja hänen kykynsä ajaa lujaa tulee huomatuksi. Hänestä tulee Lassen hyvä kaveri, mutta samalla hän alkaa tuntea seksuaalista vetoa Marjaan.

Päätarinan rinnalla elokuvassa esitetään dokumentaarisia tietoiskuja, jotka kertovat miten autoilun kehittyminen on vaikuttanut maailmantilanteeseen. Tietoiskujen lisäksi elokuvassa esitetään oikeita pätkiä mm. Jyväskylän Suurajoista, joissa esiintyvät Markku Alen, Hannu Mikkola, Timo Mäkinen ja muut aikansa suuret rallinimet.

Musiikki

Musiikin elokuvaan sävelsi Rauli Badding Somerjoki, jolle M. A. Numminen delegoi saamansa sävellystehtävän. Sanat lauluihin kirjoitti Jarkko Laine.[1] Sittemmin Somerjoen laulamasta elokuvan nimikappaleesta "Bensaa suonissa" tuli eräs hänen tunnetuimmistaan.

Lähteet

  1. Heikki Metsämäki ja Juha Miettinen: Badding: Rauli Somerjoen elämä ja laulut, s. 83-84. ISBN 951-97431-0-3 - Sputnik 1996

Aiheesta muualla