Ero sivun ”Vektorigrafiikka” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 168 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
p (Botti lisäsi: ms:Grafik vektor)
== Katso myös ==
* [[Bittikarttagrafiikka]]
Portable Document Format (PDF) ja Postscript (PS) ovat vakiintuneet tulostettavan materiaalin muodoiksi. Yleistyvä tiedostomuoto vektorigrafiikan tiedostomuodoksi on Scalable Vector Graphics (SVG). Ammattikäytössä käytetään myös Illustratorin .ai-muotoa ja cad-ohjelmilla on omat vektoripohjaiset tiedostomuotonsa. Esimerkiksi Illustrator osaa avata AutoCADin dwg-tiedostoja.
Vektorigrafiikan piirtämiseen sopivia sovellusohjelmia ovat muun muassa ammattilaisten suosima Adobe Illustrator, ilmainen Inkscape (entinen Sodipodi), Corel Draw ja Macromedia FreeHand jonka kehitys on lopetettu Adoben ostettua Macromedian. Inkscape on saatavilla kaikille alustoille, FreeHandista ja Illustratorista on saatavilla sekä pc että mac-versiot, Corel Drawista vain Windows-versio. Intaglio ja DrawBerry ovat saatavilla vain macille.
Aiemmin tietotekniikassa käytettiin paljon tietokonenäyttölaitteita, jotka oli suunniteltu nimenomaan viivoista koostuvan vektorigrafiikan esittämiseen bittikarttagrafiikan sijaan. Vektorinäyttöjä käytettiin myös jonkin verran varhaisissa videopeleissä, kuten Asteroids- ja Battlezone-peleissä sekä Vectrex-pelikonsolissa.
 
== Aiheesta muualla ==
5

muokkausta

Navigointivalikko