Ero sivun ”Mad Max 2 – asfalttisoturi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ptbotgourou (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: fr:Mad Max 2
+ Allmovie-linkki elokuvamallineeseen
Rivi 23: Rivi 23:
| imdb = 0082694
| imdb = 0082694
| elonet = ek2a17
| elonet = ek2a17
| amg = 64375
}}
}}


'''''Mad Max 2 – Asfalttisoturi''''' (''Mad Max 2: The Road Warrior'') on vuonna [[1981]] ensi-iltansa saanut [[toimintaelokuva]] joka on jatko-osa vuoden vuoden [[1979]] elokuvalle ''[[Mad Max]]''. Jatko-osan ohjasi [[George Miller]] joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjaustyöstä ja Mad Maxina nähtiin taas [[Mel Gibson]].
'''Mad Max 2 – Asfalttisoturi''' (''Mad Max 2: The Road Warrior'') on vuonna [[1981]] ensi-iltansa saanut [[toimintaelokuva]] joka on jatko-osa vuoden vuoden [[1979]] elokuvalle ''[[Mad Max]]''. Jatko-osan ohjasi [[George Miller]] joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjaustyöstä ja Mad Maxina nähtiin taas [[Mel Gibson]].


{{Juonipaljastus}}
{{Juonipaljastus}}

Versio 31. lokakuuta 2009 kello 21.12

Mad Max 2 – Asfalttisoturi
Mad Max 2: The Road Warrior
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja George Miller
Käsikirjoittaja Terry Hayes
George Miller
Tuottaja Byron Kennedy
Säveltäjä Brian May
Kuvaaja Dean Semler
Leikkaaja David Stiven
Pääosat Mel Gibson
Bruce Spence
Valmistustiedot
Valmistusmaa Australia
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta 1981
Kesto 91 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä 'Mad Max'
Seuraaja 'Mad Max – ukkosmyrsky'
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Mad Max 2 – Asfalttisoturi (Mad Max 2: The Road Warrior) on vuonna 1981 ensi-iltansa saanut toimintaelokuva joka on jatko-osa vuoden vuoden 1979 elokuvalle Mad Max. Jatko-osan ohjasi George Miller joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjaustyöstä ja Mad Maxina nähtiin taas Mel Gibson.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo Max Rockatanskystä joka, elelee Australian autiomaissa koiransa kanssa. Hän elää yksinäistä elämää moottoripyöräjengin riistettyä Maxin vaimolta ja lapselta hengen. Australia on kärsinyt suuresta ydintuhosta ja tärkein raaka-aine on moottoriajoneuvojen polttoaine. Ihmiset ovat jopa valmiita tappamaan toisensa saadakseen tätä kallisarvoista nestettä. Maxin etsiessä polttoainetta hän saa kuulla gyrokopterilentäjältä linnoituksesta josta löytyisi bensiiniä. Max lähtee lentäjän kanssa etsimään tuota linnoitusta.

Hän löytääkin piiritetyn linnoituksen, pääsee sisälle ja monen mutkan jälkeen hänen sekä linnoituksen väen välille syntyy hauras luottamus. Max kertoo tietävänsä sopivan vetoajoneuvon jonkin matkan päässä, koska suuri polttoainesäiliö halutaan viedä pois ennen kuin linnake evakuoidaan. Piirittävä punkkarityylinen rosvo- ja moottoripyöräjengi "haluaa vain tämän säiliön" mutta tähän ei suostuta.

Max hakee salassa säiliölle vetoajoneuvon eli suuren rekan. Se kytketään säiliöön ja yhdistelmä saattajineen pakenee linnoituksesta, mistä alkaa monivaiheinen ja väkivaltainen takaa-ajo. Jengin lähdettyä säiliöauton perään linnoituksesta pakenee useita ajoneuvoja (mm. busseja), joissa on linnakkeen väestö. He ovat asettaneet linnakkeeseen aikapommin, joka myöhemmin tuhoaa sen.

Takaa-ajon lopussa säiliö nähdään kyljelleen kaatuneena ja siitä valuukin hiekkaa: bensiini olikin evakuointiautoissa astioissa ja säiliö tarvittiin vain hämäykseksi, jotta moottoripyörärosvot keskittyisivät siihen ja muut pääsisivät pakoon.

Lopussa henkiinjäänyt Max lähtee omille teilleen autiomaahan kuin Etäisten laaksojen mies ja jättää suuren kaipuun jälkeensä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

Lähteet

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.