Ero sivun ”John C. Reilly” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
fix
Rivi 3: Rivi 3:
| syntymäaika = 24. toukokuuta 1965 (ikä 44)
| syntymäaika = 24. toukokuuta 1965 (ikä 44)
| merkittävät roolit = [[Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika]] (Larten Crepsley), [[Vietnamin sota]], [[Chicago]], [[Gangs of New York]], [[Tunnit]], [[Magnolia]], [[Boogie Nights]] ja [[Lentäjä]]
| merkittävät roolit = [[Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika]] (Larten Crepsley), [[Vietnamin sota]], [[Chicago]], [[Gangs of New York]], [[Tunnit]], [[Magnolia]], [[Boogie Nights]] ja [[Lentäjä]]
| kuva = <div class="floatright">[[Kuva:MrJohnCReilly.jpg|Reilly logo]]
| kuva = MrJohnCReilly.jpg
<br />John C. Reilly.</div>
| kuvan koko =
| kuvan koko =
| kuvateksti =
| kuvateksti =

Versio 29. lokakuuta 2009 kello 21.15

John C. Reilly
Henkilötiedot
Koko nimi John Christopher Reilly
Syntynyt24. toukokuuta 1965 (ikä 44)
Yhdysvallat, Chicago, Illinois, USA
Puoliso Alison Dickey(1992-)nykyinen.
Näyttelijä
Taiteilijanimet John C. Reilly
Aktiivisena 1989-
Merkittävät roolit Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika (Larten Crepsley), Vietnamin sota, Chicago, Gangs of New York, Tunnit, Magnolia, Boogie Nights ja Lentäjä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

John Christopher Reilly (s. 25. toukokuuta 1965, Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Reilly teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1989 Brian De Palman ohjaamassa, Vietnamin sodasta kertovassa elokuvassa Sodan arvet. Hän on sittemmin esiintynyt yli kolmessakymmenessä elokuvassa. Vuonna 2002 Reilly esiintyi peräti kolmessa parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden saaneessa elokuvassa (Chicago, Gangs of New York ja Tunnit) ja hän oli itse ehdokkaana parhaasta miessivuosasta roolistaan Amos Hartina elokuvassa Chicago. Muita Reillyn tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa Magnolia, jossa hän esitti konstaapeli Jim Kurringia, Boogie Nights ja Lentäjä.

Varhainen elämä

Reilly, viides kuudesta lapsesta, syntyi Irlannin Amerikkalaiselta isältä ja Liettualaiselta äidiltä. Hän valmistui katolilaisesta koulusta nimeltään "Brother Rice Highs School".

Elokuva

Reillyn ensiesiintyminen oli vuonna 1989 elokuvassa Casualties of War ja PFC Herbert Hatcher. Vaikka rooli Hatcherissa oli pieni De Palma piti Reillyn suorituksesta niin paljon, että hänen asemansa nousi huomattavasti. Hänellä oli myös yksi merkittävä rooli 1900- luvun alussa jossa hän esitti pornografista filmitähteä Reed Rothchildiä.

Profiiliaan hän toi selvästi esiin vuonna 2002, kun hän esiintyi vuoden jokaisessa kolmessa parhaassa elokuvassa Chicago, Gangs of New York ja Aukioloajat. Kolme elokuvaa oli kaiken kaikkiaan ehdolla 32 Oscarissa, joista Reilly voitti parhaan miessivuosan palkinnon esittämällä Renée Zellwegerin aviomiestä elokuvassa Chicago.

Reilly eiintyi lukuisissa elokuvissa 2000- luvulla. Vuonna 2009 hän sai merkittävän roolin elokuvassa Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika ja tuleva elokuva on Extra Man.

Televisio

Reilly oli äänenä Simpsonit jaksossa Any Given Soundance.

Yksityis elämä

Reilly on ollut naimisissa vuodesta 1992 Alison Dickeyn kanssa. Heillä on yksi lapsi.

Filmografia

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Yhdysvaltalainen näyttelijä