Ero sivun ”Aleksandr Aleksandrov (kosmonautti)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Groove (keskustelu | muokkaukset)
fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Aleksandr Aleksandrov''' (venäjäksi Александр Павлович Александров, s. 20.2.1943) on entinen [[neuvostoliitto]]lainen [[kosmonautti]].
'''Aleksandr Aleksandrov''' ({{k-ru|Александр Павлович Александров}}, s. 20. helmikuuta 1943) on entinen [[neuvostoliitto]]lainen [[kosmonautti]].


Hän syntyi [[Moskova]]ssa ja väitteli tekniikan tohtoriksi Moskovan Bauman-instituutista vuonna 1969 erikoistuen [[avaruusalus]]ten asennonsäätöjärjestelmiin.
Aleksandrov syntyi [[Moskova]]ssa ja väitteli tekniikan tohtoriksi Moskovan Bauman-instituutista vuonna 1969 erikoistuen [[avaruusalus]]ten asennonsäätöjärjestelmiin. Hänet valittiin kosmonauttikoulutukseen 1. joulukuuta 1978. Hän lensi [[Sojuz T-9]]- ja [[Sojuz TM-3]] -avaruusaluksilla. Hän vietti avaruudessa liki 310 vuorokautta. Aleksandrov erosi kosmonauttijoukoista 26. lokakuuta 1993. Hän jatkoi vastaavissa tehtävissä yrityksissä.


Aleksandrov on naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.
Hänet valiittiin kosmonauttikoulutukseen 1.12.1978. Hän lensi [[Sojuz T-9]]- ja [[Sojuz TM-3]]-avaruusaluksilla. Hän vietti avaruudessa liki 310 vuorokautta.


{{Tynkä/Avaruuslentäjä}}
Hän erosi kosmonauttijoukoista 26.10.1993. Hän jatkoi vastaavissa tehtävissä yrityksissä.


{{DEFAULTSORT:Aleksandrov, Aleksandr}}
Hän on naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.
[[Luokka:Neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät]]

[[Category: Avaruuslentäjät]]


[[cs:Alexandr Pavlovič Alexandrov]]
[[cs:Alexandr Pavlovič Alexandrov]]

Versio 7. lokakuuta 2009 kello 12.49

Aleksandr Aleksandrov (ven. Александр Павлович Александров, s. 20. helmikuuta 1943) on entinen neuvostoliittolainen kosmonautti.

Aleksandrov syntyi Moskovassa ja väitteli tekniikan tohtoriksi Moskovan Bauman-instituutista vuonna 1969 erikoistuen avaruusalusten asennonsäätöjärjestelmiin. Hänet valittiin kosmonauttikoulutukseen 1. joulukuuta 1978. Hän lensi Sojuz T-9- ja Sojuz TM-3 -avaruusaluksilla. Hän vietti avaruudessa liki 310 vuorokautta. Aleksandrov erosi kosmonauttijoukoista 26. lokakuuta 1993. Hän jatkoi vastaavissa tehtävissä yrityksissä.

Aleksandrov on naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.

Malline:Tynkä/Avaruuslentäjä