Ero sivun ”Epäorgaaninen kemia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
RibotBOT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: sl:Anorganska kemija
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
TATU ON GAY
'''Epäorgaaninen kemia''' on yksi [[kemia]]n osa-alueista. Se tutkii epäorgaanisten yhdisteiden kemiaa. Ogaaniset aineet sisältävät sekä hiiltä että vetyä, epäorgaaniset aineet voivat tällöin sisältää jompaa kumpaa. Esimerkiksi CH4 on orgaaninen aine, kun taas C02 on epäorgaaninen. Muita kemian osa-alueita ovat muun muassa [[orgaaninen kemia]], [[analyyttinen kemia]], [[fysikaalinen kemia]], [[biokemia]], [[lääkeainekemia]] ja [[radiokemia]]. Sana "epäorgaaninen" tarkoittaa elotonta ja sana "orgaaninen" taas elollista.
yksi [[kemia]]n osa-alueista. Se tutkii epäorgaanisten yhdisteiden kemiaa. Ogaaniset aineet sisältävät sekä hiiltä että vetyä, epäorgaaniset aineet voivat tällöin sisältää jompaa kumpaa. Esimerkiksi CH4 on orgaaninen aine, kun taas C02 on epäorgaaninen. Muita kemian osa-alueita ovat muun muassa [[orgaaninen kemia]], [[analyyttinen kemia]], [[fysikaalinen kemia]], [[biokemia]], [[lääkeainekemia]] ja [[radiokemia]]. Sana "epäorgaaninen" tarkoittaa elotonta ja sana "orgaaninen" taas elollista.


[[Organometallikemia]] tutkii epäorgaanisten metallien kemiaa orgaanisten yhdisteiden läsnä ollessa.
[[Organometallikemia]] tutkii epäorgaanisten metallien kemiaa orgaanisten yhdisteiden läsnä ollessa.

Versio 6. lokakuuta 2009 kello 12.00

                                           TATU ON GAY
                                                                                                                                                                                                                            yksi kemian osa-alueista. Se tutkii epäorgaanisten yhdisteiden kemiaa. Ogaaniset aineet sisältävät sekä hiiltä että vetyä, epäorgaaniset aineet voivat tällöin sisältää jompaa kumpaa. Esimerkiksi CH4 on orgaaninen aine, kun taas C02 on epäorgaaninen. Muita kemian osa-alueita ovat muun muassa orgaaninen kemia, analyyttinen kemia, fysikaalinen kemia, biokemia, lääkeainekemia ja radiokemia.  Sana "epäorgaaninen" tarkoittaa elotonta ja sana "orgaaninen" taas elollista.

Organometallikemia tutkii epäorgaanisten metallien kemiaa orgaanisten yhdisteiden läsnä ollessa.

Ryhmäteoria on epäorgaanisen kemian keskeinen teoria. Siinä epäorgaaniset yhdisteet jaetaan pisteryhmiin niiden symmetrian perusteella. Symmetrian perusteella on mahdollista päätellä yhdisteen kemiallisia ominaisuuksia. Ryhmäteorian avulla voidaan päätellä esimerkiksi vibraatio- ja rotaatiojuovien määrää tutkittavassa yhdisteessä.

Tämä kemiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link FA