Ero sivun ”Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p w
Rivi 1: Rivi 1:
'''Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko''' eli '''Pyhien Aleksanteri Nevskin ja Johannes Krysostomoksen kirkko''' on [[Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta|Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan]] pääpyhäkkö. [[Hämeenlinna]]ssa, Kaurialan kaupunginosassa, Vanhan hautausmaan reunalla sijaitseva kirkko on vihitty käyttöön vuonna [[1962]]. Arkkitehti Mika Ernon suunnittelema kirkko on yksinkertainen tiilipintainen rakennus, jonka länsipäädyssä on betoninen kellotorni. Suurin osa kirkollisesta esineistöstä on peräisin Hämeenlinnan vanhasta, Rantatorin varrella sijainneesta puisesta ortodoksikirkosta, niin myös venäläisvalmisteinen [[ikonostaasi]]. Lisäksi kirkossa on jonkin verran irtaimistoa 1920-luvulla kaupunginkirjastoksi muutetusta ja nykyään [[Tampereen yliopisto]]n täydennyskoulutuskeskuksen käytössä olevasta entisestä ortodoksisesta varuskuntakirkosta.
'''Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko''' eli '''Pyhien Aleksanteri Nevskin ja Johannes Krysostomoksen kirkko''' on [[Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta|Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan]] pääpyhäkkö. [[Hämeenlinna]]ssa, Kaurialan kaupunginosassa, Vanhan hautausmaan reunalla sijaitseva kirkko on vihitty käyttöön vuonna [[1962]]. Arkkitehti [[Mika Erno]]n suunnittelema kirkko on yksinkertainen tiilipintainen rakennus, jonka länsipäädyssä on betoninen kellotorni. Suurin osa kirkollisesta esineistöstä on peräisin Hämeenlinnan vanhasta, Rantatorin varrella sijainneesta puisesta ortodoksikirkosta, niin myös venäläisvalmisteinen [[ikonostaasi]]. Lisäksi kirkossa on jonkin verran irtaimistoa 1920-luvulla kaupunginkirjastoksi muutetusta ja nykyään [[Tampereen yliopisto]]n täydennyskoulutuskeskuksen käytössä olevasta [[Hämeenlinnan venäläinen varuskuntakirkko|entisestä ortodoksisesta varuskuntakirkosta]].


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 4. lokakuuta 2009 kello 20.43

Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko eli Pyhien Aleksanteri Nevskin ja Johannes Krysostomoksen kirkko on Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan pääpyhäkkö. Hämeenlinnassa, Kaurialan kaupunginosassa, Vanhan hautausmaan reunalla sijaitseva kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1962. Arkkitehti Mika Ernon suunnittelema kirkko on yksinkertainen tiilipintainen rakennus, jonka länsipäädyssä on betoninen kellotorni. Suurin osa kirkollisesta esineistöstä on peräisin Hämeenlinnan vanhasta, Rantatorin varrella sijainneesta puisesta ortodoksikirkosta, niin myös venäläisvalmisteinen ikonostaasi. Lisäksi kirkossa on jonkin verran irtaimistoa 1920-luvulla kaupunginkirjastoksi muutetusta ja nykyään Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen käytössä olevasta entisestä ortodoksisesta varuskuntakirkosta.

Aiheesta muualla