Ero sivun ”Simba” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: es, it, pt muokkasi: fr, ru
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 17: Rivi 17:
[[Luokka:Disneyn eläinmaailman hahmot]]
[[Luokka:Disneyn eläinmaailman hahmot]]


[[af:Simba]]
[[en:Simba]]
[[en:Simba]]
[[es:Simba]]
[[es:Simba]]

Versio 3. lokakuuta 2009 kello 17.32

Tiedosto:Simba.jpg
Simba Disneylandissä

Simba on fiktiivinen hahmo Walt Disneyn elokuvassa Leijonakuningas. Sana "simba" on swahilin kieltä ja tarkoittaa leijonaa.

Simba on kuningas Mufasan ja kuningatar Sarabin poika, josta on tarkoitus tulla kuningas isänsä jälkeen.

Leijonakuningas

Ensimmäisessä elokuvassa Simbasta piti tulla Jylhämaan kuningas isänsä Mufasan jälkeen. Mufasa kuitenkin kuoli, kun hänen veljensä Scar toi Simban gnuiden lauman alueelle ja tämän apurit hyeenat säikäyttivät lauman. Mufasa sai pelastettua Simban mutta kuoli, kun Scar pudotti hänet lauman luo.

Scar sanoi Simballe, että oli tämän syy, että Mufasa kuoli ja kehotti Simbaa jättämään Jylhämaan. Simba pakeni, mutta Scar käski hyeenat tappamaan Simban jossa nämä kuitenkin epäonnistuivat ja Simba pääsi pakoon.

Simba oli kuolemassa erämaassa mutta mangusti Timon ja pahkasika Pumba pelastivat hänet ja toivat kotiinsa. Simba oleskeli täällä jonkun aikaa kunnes hänen ystävänsä Nala tuli paikalle ja pyysi Simbaa palamaan Jylhämaahan ja ottamaan vallan Jylhämaan kuninkaaksi julistautuneelta Scarilta.

Leijonakuningas 2: Jylhäkallion ylpeys

Leijonakuninkaan jatko-osassa Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys Simballa ja hänen vaimollaan Nalalla on tytär, Kiara. Simba yrittää pitää tyttärensä turvassa, mutta Kiara on seikkailunhaluinen ja rikkoo isänsä asettamia sääntöjä menemällä Jylhämaan rajojen ulkopuolelle, ja kohtaa siellä pennun, Kovun, joka kuuluu karkotettujen leijonien (ulkolaisten) laumaan. Kovun äiti Zira kantaa kaunaa Simballe Scarin kuolemasta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.