Ero sivun ”The Game (rap-artisti)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 58: Rivi 58:
== Tyyli ==
== Tyyli ==


Taylorin tyyliin kuuluu niin sanottu ''namedropping'', eli kuuluisien henkilöiden nimien mainitseminen kappaleissa. Esimerkiksi ''The Documentarylla'' mainittiin Dr. Dre useampaan kymmeneen kertaan. Levyllä oli myös kappale "Dreams", jossa hän muisteli useita kuolleita kuuluisuuksia, kuten [[Martin Luther King]]iä, [[Eazy-E]]:tä, [[2pac]]ia, [[Jam Master Jay]]tä, R&B-tähti [[Aaliyah]]ia ja Lisa "Left Eye" Lopezia. Kappale on kuitenkin omistettu [[Serena Williams|Serena]] ja [[Venus Williams]]in murhatulle Yetunde-siskolle.
Taylorin tyyliin kuuluu niin sanottu ''namedropping'', eli kuuluisien henkilöiden nimien mainitseminen kappaleissa. Esimerkiksi ''The Documentarylla'' mainittiin Dr. Dre useampaan kymmeneen kertaan. Levyllä oli myös kappale "Dreams", jossa hän muisteli useita kuolleita kuuluisuuksia, kuten [[Martin Luther King]]iä, [[Eazy-E]]:tä, [[2Pac]]ia, [[Jam Master Jay]]tä, R&B-tähti [[Aaliyah]]ia ja Lisa "Left Eye" Lopezia. Kappale on kuitenkin omistettu [[Serena Williams|Serena]] ja [[Venus Williams]]in murhatulle Yetunde-siskolle.


[[3. maaliskuuta]] vuonna 2008 Taylorille luettiin syyte laittomasta asellisesta uhkailusta, ja hänet tuomittiin 2 kuukaudeksi vankeuteen sekä 150 tunnin mittaiseen yhdyskuntapalveluun. 60 päivästä Taylor istui vain 8 päivää. Heti vapauduttuaan hän meni studiolle miamilaisten tähtituottajien Cool & Dre:n kanssa ja nauhoitti singlen "Big Dreams".
[[3. maaliskuuta]] vuonna 2008 Taylorille luettiin syyte laittomasta asellisesta uhkailusta, ja hänet tuomittiin 2 kuukaudeksi vankeuteen sekä 150 tunnin mittaiseen yhdyskuntapalveluun. 60 päivästä Taylor istui vain 8 päivää. Heti vapauduttuaan hän meni studiolle miamilaisten tähtituottajien Cool & Dre:n kanssa ja nauhoitti singlen "Big Dreams".

Versio 30. syyskuuta 2009 kello 22.35

The Game
[[Tiedosto:|250px|The Game Wall Streetillä New Yorkissa vuonna 2006.]]
The Game Wall Streetillä New Yorkissa vuonna 2006.
Henkilötiedot
Koko nimi Jayceon Terrell Taylor
Syntynyt27. marraskuuta 1979 (ikä 44)
Ammatti rap-artisti, näyttelijä, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Chuck Taylor
Starface
Hurricane Game
Murda Game
Aktiivisena 2002-
Tyylilajit Rap
Westcoast rap
Gangsta rap
Hardcore hip hop
Yhtyeet G-Unit (2004-2005)
Levy-yhtiöt Aftermath (2004-2005)
Geffen (2006-)
The Black Wall Street
Interscope
Aiheesta muualla
www.comptongame.com

The Game (s. 27. marraskuuta 1979), oikealta nimeltään Jayceon Terrell Taylor, on yhdysvaltalainen rap-muusikko. Hän on kotoisin Comptonista, Kaliforniasta. Game on julkaissut kolme albumia The Documentary (2005), Doctor's Advocate (2006) ja LAX (2008) joista kaksi ovat julkaisuaikoinaan nousseet Yhdysvaltojen listaykkösiksi ja nostaneet hänet pinnalle hittien "Hate It Or Love It", "How We Do", "It's Okay (One Blood)" ja "Wouldn't Get Far" siivittämänä. Hänen katsotaan tuoneen 90-luvulla kukoistaneen westcoast-rapin 2000-luvulle. The Game on saanut kaksi Grammy-ehdokkuutta.

The Gamen kolmas albumi LAX julkaistiin 26. elokuuta 2008.

The Game tulee julkaisemaan vielä uuden albumin vuoden 2009 loppupuolella. Tulevan Albumin nimeksi Game on ilmoittanut "The R.E.D. Album".

Nuoruus

Kun Taylor oli 7-vuotias, jo ennestään rakoillut perhe repesi kappaleiksi, kun hänen vanhempi sisarensa syytti isää seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sosiaaliviranomaiset sijoittivat seuranneessa kaaoksessa Taylorin kasvatuskotiin, jossa hän eli kymmenen muun lapsen kanssa elämänsä seuraavat kuusi vuotta. Hänen äitinsä kuului Crips-jengin Hoover-jaokseen ja isänsä puolestaan Nutty Block Crips-jengiin. Nuoruudessaan varsin lupaava koripalloilija Taylor ajautui veljensä jalanjäljissä rikolliselle tielle. Hän alkoi liikkua, Cedar Block Piru Bloods-jengissä, johon toinen vanhempi veli, Big Fase 100, oli hänet tutustuttanut. Taylor alkoi myydä huumeita ja varastettua tavaraa sekä osallistua jengin toimintaan. Vuonna 2001 hän loukkaantui vakavasti huumekauppaan liittyneessä ampumavälikohtauksessa. Tayloria ammuttiin .45-kaliiperisella käsiaseella, hän vietti seuraavat kaksi päivää koomassa sairaalassa. Vammoista toipuessaan hän päätti yrittää rakentaa uraa rap-muusikkona.

Taylorin ensimmäinen julkaisu oli mixtape You know what it is Vol. 1, joka julkaistiin vuonna 2002. Hänet liitettiin levy-yhtiöön nimeltä Get low Recordz, jonka omisti JT The Bigga Figga. Sean Combs, joka tunnetaan paremmin nimellä P. Diddy, olisi ollut valmis ottamaan hänet suojiinsa Bad Boy Records-levymerkilleen, mutta Dr. Dre kuuli Taylorin musiikkia ja päätti antaa hänelle levytyssopimuksen Aftermath Entertaimentin kanssa. Taylor julkaisi lokakuussa 2004 epävirallisen albumin nimeltä Untold Story. Albumia myytiini yli 82 000 kappaletta ensimmäisten kolmen kuukauden aikana. Taylor julkaisi myös toisen mixtapensa You know what it is vol. 2. Näkyvyyden takaamiseksi levy-yhtiön johtoporras liitti Taylorin 50 Centin G-Unit-ryhmään. Taylor esiintyi useilla 50 Centin, Lloyd Banksin, Young Buckin ja Tony Yayon musiikkivideoilla. Hän esiintyi myös Jim Jonesin Certified Gangstas singlellä.

The Documentary

Vuonna 2005 ilmestyi debyyttialbumi The Documentary. Albumin kappaleista vastasivat Dr. Dren ohella Kanye West, Just Blaze, Timbaland ja Eminem. Levyllä vierailivat 50 Cent, Eminem, Busta Rhymes, Nate Dogg ja Mary J. Blige. Levy kohosikin Yhdysvaltain levymyyntilistan ykköseksi ja sitä myytiin tuplaplatinaan oikeuttava määrä. Maailmanlaajuisesti levyä on myyty yhteensä jo yli viisi miljoona kappaletta. The Documentaryn vastaavat tuottajat olivat 50 Cent ja Dr. Dre. Albumilta julkaistiin hittisinglet How We Do ja Hate It or Love It, joissa kummassakin mukana 50 Cent. Albumi oli kymmenenneksi myydyin albumi myyntitilastoissa vuonna 2005. Muita tunnettuja kappaleita albumilta olivat mm. Dreams, Westside Story ja Let Me Put You On The Game.

Albumin valmistumisen jälkeen Taylor riitaantui 50 Centin kanssa ja joutui jättämään Dr. Dren Aftermathin. Hänet siirrettiin levy-yhtiö Geffenille.

Doctor's Advocate

Taylorin toinen albumi Doctor's Advocate julkaistiin lokakuussa 2006. Levyn nimestä huolimatta Dr. Dre ei ollut enää mukana albumin teossa sillä The Game halusi näyttää pystyvänsä tekemään hyvää musiikkia ilman Dreta ja 50 Centiä. Silti taustavoimat ja vierailijat olivat vähintään yhtä nimekkäitä kuin The Documentarylla. Albumin ensimmäisenä singlenä julkaistiin "One Blood (It's Okay)". Ilmestymisviikollaan Doctor's Advocateä nousi Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen ja debutoi edeltäjänsä tavoin Billboardin ensimmäisellä sijalla. Doctor's Advocatea myytiin yli 358 000 kappaletta. Tähän mennessä sitä on myyty Yhdysvalloissa 966 000 ja yhteensä koko maailmasssa n. 3 miljoonaa kappaletta.

Muut albumin singlet olivat Let's Ride (Strip Club) ja Kanye Westin kanssa tehty Wouldn't Get Far, joista jälkimmäinen julkaistiin 2007 tammikuussa.

LAX

Huhtikuussa 2008 julkaistiin albumilta ensimmäinen sinkkulohkaisu Game's Pain, josta tehtiin musiikkivideo. Myöhemmin julkaistiin myös single nimeltä Big Dreams.

Kesällä julkaistiin singlet Dope Boys ja My Life sekä mahdollisesti viimeinen albumin single House of Pain. Tässä vaiheessa The Game oli jo antanut ymmärtää, että aikaisemmin julkaistu Big Dreams ei tule 26. elokuuta julkaistavalle L.A.X. albumille. Se kuitenkin julkaistaan albumin Deluxe Edition - ja Special Edition -versioilla. Special Editioniin on sisällytetty albumiin kaksi bonusraitaa ja Deluxe Editioniin niiden lisäksi kaksi muuta bonusraitaa. Kaikkien versioiden etukannet eroavat toisistaan.

Albumilla kuullaan monia nimekkäitä artisteja kuten Nas, Ludacris, Ice Cube, Common, Lil Wayne ja Raekwon. The Game on sanonut, että albumi olisi hänen viimeisensä[1] [2].

Kuitenkin eräässä haastattelussa kesällä 2008 hän sanoi, että hän mahdollisesti työstäisi neljättä albumia, jonka projektinimi on D.O.C. tai Diary of Compton. Kuitenkin tämä tapahtuisi vain jos hän saisi Dr. Dren, MC Renin, King Teen, DJ Yellan, Ice Cuben ja DJ Quikin mukaan albumille, joko tuottamaan tai räppäämään albumille [3]. Tuoreessa radiohaastattelussa The Game on sanonut, että D.O.C. projekti ei tule albumille [4].

Erimielisyydet

Taylorin muusikon ura on ollut varsin värikäs. Menestyksen ohella hänellä on ollut runsaasti erimielisyyksiä muiden artistien kanssa. Pian The Documentaryn julkaisun jälkeen 50 Centin ja Taylorin tiet erkanivat, kun 50 Cent ilmoitti tehneensä suurimman osan suurien hittien sanoituksista ("Hate it or Love it", "How We Do" ja "Westside Story"). Kaupungissa ollut Taylor kuuli haastattelun ja saapui pikaisesti radioasemalle ystävineen. Todistajat raportoivat kuulleensa hieman myöhemmin laukauksia aseman aulasta. Vaikka yhtä Gamen ryhmään kuulunutta miestä osui kahakassa jalkaan, arvailut koko kiistan aitoudesta alkoivat välittömästi. Jotkut epäilivät riitaa levymyynnin edistämiseksi suoritetuksi julkisuustempuksi. Eron syitä ja artistien välisiä ongelmia on ruodittu runsaasti niin mediassa kuin heidän musiikissaan. Taylor on levyttänyt useita kappaleita, joissa hän pilkkaa 50 Centiä ja koko G-Unitia. Tunnetuin näistä kappaleista lienee lähes 15-minuuttinen 300 Bars N Runnin. Muita artisteja, joiden kanssa Taylor on ollut enemmän tai vähemmän huonoissa väleissä ovat muun muassa Yukmouth, Joe Budden, Jay-Z ja Memphis Bleek. Hyvissä väleissä Taylor on taas mm. Dr. Dren, Snoop Dogg:n, Nas:n, Kanye West:n ja Chamillionaire:n kanssa. 2008 huhtikuussa The Game julkaisi G-Unit "dissi" kappaleen Our Turn Feat. Black Wall Street.

Kuuluisa pop-tähti Michael Jackson oli soittanut The Gamelle, että tämä lopettaisi riidan 50 Centin kanssa.

Tyyli

Taylorin tyyliin kuuluu niin sanottu namedropping, eli kuuluisien henkilöiden nimien mainitseminen kappaleissa. Esimerkiksi The Documentarylla mainittiin Dr. Dre useampaan kymmeneen kertaan. Levyllä oli myös kappale "Dreams", jossa hän muisteli useita kuolleita kuuluisuuksia, kuten Martin Luther Kingiä, Eazy-E:tä, 2Pacia, Jam Master Jaytä, R&B-tähti Aaliyahia ja Lisa "Left Eye" Lopezia. Kappale on kuitenkin omistettu Serena ja Venus Williamsin murhatulle Yetunde-siskolle.

3. maaliskuuta vuonna 2008 Taylorille luettiin syyte laittomasta asellisesta uhkailusta, ja hänet tuomittiin 2 kuukaudeksi vankeuteen sekä 150 tunnin mittaiseen yhdyskuntapalveluun. 60 päivästä Taylor istui vain 8 päivää. Heti vapauduttuaan hän meni studiolle miamilaisten tähtituottajien Cool & Dre:n kanssa ja nauhoitti singlen "Big Dreams".

Game julkaisi ensimmäisen kappaleen tulevalta R.E.D. albumilta 26. kesäkuuta . Kappale on kunnianosoitus päivää aiemmin menehtyneelle Michael Jacksonille. Mukana ovat Chris Brown , Boyz II Men , P. Diddy ja Usher. Kappaleessa hän sanoo, että hänen ja 50 Centin erimielisyydet ovat ohi.

Diskografia

Viralliset albumit

Omakustanne albumit

  • Untold Story - 2004
  • West Coast Resurrection - 2005
  • Untold Story, Vol. 2 - 2005
  • G.A.M.E. - 2006
  • Born in the Bay - 2007

Singlet

  • Westside Story - 2004
  • How We Do - 2004
  • Hate It or Love It - 2005
  • Dreams - 2005
  • Put You on the Game - 2005
  • One Blood (It's Okay) - 2006
  • Let's Ride - 2006
  • Wouldn't Get Far - 2006
  • Why You Hate The Game - 2007
  • Big Dreams - 2008
  • Game's Pain - 2008
  • Dope Boys - 2008
  • My Life - 2008
  • House of Pain - 2008
  • Camera Phone - 2008
  • Better on the Other Side - 2009
  • 911 is a joke - 2009

Mixtapet

  • YouKnowWhatItIs Vol.1 - 2002
  • YouKnowWhatItIs Vol.2
  • YouKnowWhatItIs Vol.3 – 2005
  • Ghost Unit – 2005
  • Stop Snitchin' Stop Lyin' – 2005
  • The Black Wall Street Journal Volume 1 – 2006
  • YouKnowWhatItIs Vol.4 – 2007
  • The Black Wall Street Journal Vol. 2 – 2008
  • YouKnowWhatItIs Vol. 5 (Welcome Home) - 2008
  • Animal Doctor - 2009

Musiikkivideot

  • How We Do
  • Hate It Or Love It
  • Dreams
  • Put You On the Game
  • It's Okay (One Blood)
  • Let's Ride (Strip Club)
  • Wouldn't Get Far
  • Game's Pain
  • Dope Boys
  • My Life
  • House of Pain
  • Camera Phone
  • Better on the Other Side
  • 911 is a joke

Triviaa

  • The Gamella on LA Dodgersin logo tatuoituna oikeaan poskipäähän.
  • The Game on esiintynyt ääninäyttelijänä GTA: San Andreas pelissä henkilönä nimeltä B Dup.

Kiertueella suomessa

  • 14.7.2005 – Nosturi, Helsinki
  • 12.7.2007 – Kaapelitehdas, Helsinki

Lähteet

  1. http://videos.onsmash.com/v/qjv1CC9ZX6JYEIUQ
  2. http://www.hiphopgalaxy.com/The-Game-s-new-release-will-be-his-last-hip-hop-7088.html
  3. http://angryape.com/news/2008/06/13/the-game-lax-wont-be-his-last-album
  4. http://hurricane-game.net/2008/08/14/the-game-takes-shots-at-jay-z-on-phoenixs-1047-kiss-fm/

Aiheesta muualla

Malline:Link GA