Ero sivun ”Veuve Clicquot” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
VolkovBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: nl:Veuve-Cliquot
Xqbot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: sv:Veuve Clicquot
Rivi 26: Rivi 26:
[[ja:ヴーヴ・クリコ]]
[[ja:ヴーヴ・クリコ]]
[[pt:Veuve Clicquot]]
[[pt:Veuve Clicquot]]
[[sv:Gula Änkan]]
[[sv:Veuve Clicquot]]

Versio 18. syyskuuta 2009 kello 03.45

Erikokoisia Veuve Clicquot -pulloja.

Veuve Clicquot on vanha ranskalainen samppanjan tuottaja ja tuotemerkki, joka toimii Reimsissä Ranskassa. Se on saanut lempinimekseen "Keltainen Leski", koska pullossa on keltainen etiketti, ja François Clicquot'on kuoltua Nicole-Barbe Ponsardinin jäi leskeksi. Sen on perustanut 1772 Philippe Clicquot-Muiron. Juuri tämä valmistaja teki samppanjasta Euroopan ylhäisön ja varakkaan porvariston suosikin. Se on vuodesta 1987 kuulunut tytäryrityksenä Louis Vuitton Moët Hennessyn ylellisyystuotteita valmistavaan yritykseen.

Léon Cogniet: Madame Clicquot'n muotokuva.

Perustajan poika François Clicquot avioitui 1798 Nicole-Barbe Ponsardinin kanssa, josta tuli yrityksen johtaja miehensä kuoltua 1805. Sitä ennen yritys oli harjoittanut myös pankkitoimintaa ja villakauppaa, mutta madame Clicquot keskitti yrityksen pelkästään samppanjan tuottamiseen.[1]

Napoleonin sotien aikana 1814 Clicquot'n samppanjaa alettiin viedä ulkomaille, ja se pääsi hovien suosioon. Kun Madame Clicquot kuoli 29. heinäkuuta 1866, yrityksen toiminta oli vakaalla pohjalla.

Lähteet

  1. Don and Petie Kladstrup, Champagne: How the World’s Most Glamorous Wine Triumphed Over War and Hard Times (New York: William Morrow, 2005), p. 77. ISBN 0060737921.

Aiheesta muualla