Ero sivun ”Daron Malakian” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p linkitys kuntoon
Rivi 31: Rivi 31:
System of a Downin alkuaikoina kaikkien yhtyeen jäsenten kasvot oli maalattu, niin myös Daronin. Malakianilla oli myös lyhyet hiukset, jotka olivat usein pompulalla pään päällä, joskus jopa pinkkeinä. On myös melko yleinen käsitys fanien keskuudessa, että Daron on jollain tapaa hullu{{Lähde||15. syyskuuta 2008}}.
System of a Downin alkuaikoina kaikkien yhtyeen jäsenten kasvot oli maalattu, niin myös Daronin. Malakianilla oli myös lyhyet hiukset, jotka olivat usein pompulalla pään päällä, joskus jopa pinkkeinä. On myös melko yleinen käsitys fanien keskuudessa, että Daron on jollain tapaa hullu{{Lähde||15. syyskuuta 2008}}.


Malakian on kirjoittanut suuren osan System of a Downin kappaleista ja laulaa itse monissa kappaleissa. Malakian sanoo 11/06 Suosikin Slayer-jutussa, että kaksi hänen kaikkien aikojen suosikkiaan ovat [[Slayer]] ja [[Beatles]]. Daron on kertonut, että hänellä on tonneittain materiaalia soololevyä varten ja aikoo tehdä jotain omaa kuten Serj. Daron on parhaillaan toisen Scars on Broadway -sooloalbumin kimpussa. Hän kuitenkin korostaa, että System of a Down ei ole hajoamassa. Nykyään hän asuu [[Glendale]]ssa Kaliforniassa.
Malakian on kirjoittanut suuren osan System of a Downin kappaleista ja laulaa itse monissa kappaleissa. Malakian sanoo 11/06 Suosikin Slayer-jutussa, että kaksi hänen kaikkien aikojen suosikkiaan ovat [[Slayer]] ja [[Beatles]]. Daron on kertonut, että hänellä on tonneittain materiaalia soololevyä varten ja aikoo tehdä jotain omaa kuten Serj. Daron on parhaillaan toisen Scars on Broadway -sooloalbumin kimpussa. Hän kuitenkin korostaa, että System of a Down ei ole hajoamassa. Nykyään hän asuu [[Glendale (Kalifornia)|Glendalessa]] Kaliforniassa.


{{System of a Down}}
{{System of a Down}}

Versio 13. syyskuuta 2009 kello 15.10

Daron Malakian
[[Tiedosto:Tiedosto:Daron in bdo05.jpg|250px|]]
Henkilötiedot
Syntynyt18. heinäkuuta 1975 (ikä 48)
Ammatti Muusikko, lauluntekijä, kitaristi
Muusikko
Laulukielet Englanti
Aktiivisena 1990
Tyylilajit Vaihtoehtorock
Experimental rock
Hard rock
Alternative metal
Heavy metal
Nu metal
Hardcore punk
Soittimet Laulu, kitara, basso, koskettimet
Yhtyeet System of a Down
Scars on Broadway
Levy-yhtiöt American Recordings
Columbia Records
eatURmusic
Interscope Records
Aiheesta muualla
systemofadown.com

Daron Vartan Malakian (s. 18. heinäkuuta 1975 Hollywood, Kalifornia) on alternative metal -yhtye System of a Downin johtava kitaristi, laulaja ja lauluntekijä. Yhtye on ollut tauolla vuodesta 2006 lähtien ja tällä hetkellä hän on perustamansa Scars on Broadway -nimisen yhtyeen laulaja/kitaristi ja lauluntekijä.

Nuoruus

Daron syntyi heinäkuun 18. päivänä vuonna 1975 Vartan ja Zepur Malakianille Hollywoodissa, Los Angelesissa. Hänen vanhempansa olivat vuotta aiemmin muuttaneet pakoon kotimaansa levottomuuksia. Daron oli perheen ainut lapsi, ja ainut System of a Downin jäsen joka on syntynyt Yhdysvaltojen rajojen sisäpuolella. Hänen lapsuudessaan taide oli aina läsnä, sillä hänen isänsä, Vartan Malakian, oli tuottelias taidemaalari ja äiti kuvanveistäjä. Perhe kävi usein museoissa ja taidenäyttelyissä. Malakianit eivät olleet varakkaita, ja Daronin ensimmäiset kolmetoista ikävuotta perhe asui yhden makuuhuoneen asunnossa Hollywoodin 'slummikortteleissa'. Viimein he kuitenkin saivat säästettyä rahaa ostaakseen talon, jossa Daron sai ensimmäistä kertaa oman huoneen. Koska Daron oli ainoa lapsi ja perhe asui pienessä asunnossa, hän vietti lapsuutensa omiin mietteisiinsä vajonneena. Daron on kertonut että hänen lapsuudenystävänsä olivat hänen kaksi serkkuaan, mutta hän oli silti yksinäinen. "Minulla oli kyllä leluja, mutta olin aika yksinäinen." Tästä syystä Daron onkin tottunut säveltämään omissa oloissaan.

Daron ryhtyi levykeräilijäksi jo neljävuotiaana, jolloin hän menetti sydämensä KISSin naamiosankareille. Hän kiinnostui metallimusiikista kuunneltuaan serkkunsa KISS-äänitettä. Daron ihastui bändiin ja halusi itsekin ruveta samallaiseksi rocktähdeksi. Daron halusi ruveta soittamaan rumpuja, mutta hänen vanhempansa kieltäytyivät ja ostivat hänelle kitaran, koska rumpuja ei saatu säädettyä hiljaiseksi. Musiikki oli Daronin ensirakkaus, mutta KISS-diggailun ohella hänen täytyi hoitaa muuan sivuseikka ja hankkia itselleen koulutus. Musiikkimaailman mielikuvituksellisen sähkeen lumoamalle Daronille koulu ei kuitenkaan maistunut, ja luova poika reagoi usein kapinoimalla.

Daronin ollessa 11-vuotias perhe muutti Glendaleen, jossa Daron kävi Rooseveltin ala-astetta, sitten Rose ja Alex Pilibosin yksityiskoulua ja sen jälkeen Glendalen high schoolia. Daron teki koulussa kaikkea muuta kuin opiskeli. Hän lintsasi paljon tunneilta ja jos joskus oli tunneilla hän ei jaksanut kuunnella mitä opettaja puhui.

Murrosikä ja metallimusiikki olivat sen verran rankka yhdistelmä, että Daronin koulunkäytin alkoi kärsiä. Luokkakaverit kuuntelivat vapaa-ajalla MC Hammerin hittejä, mutta 15-vuotias Daron ei ollut kiinnostunut listapopista eikä paljon muustakaan ja jätti väliin esimerkiksi koulun valmistujaisjuhlat.

System of a Downin alkuaikoina kaikkien yhtyeen jäsenten kasvot oli maalattu, niin myös Daronin. Malakianilla oli myös lyhyet hiukset, jotka olivat usein pompulalla pään päällä, joskus jopa pinkkeinä. On myös melko yleinen käsitys fanien keskuudessa, että Daron on jollain tapaa hullulähde?.

Malakian on kirjoittanut suuren osan System of a Downin kappaleista ja laulaa itse monissa kappaleissa. Malakian sanoo 11/06 Suosikin Slayer-jutussa, että kaksi hänen kaikkien aikojen suosikkiaan ovat Slayer ja Beatles. Daron on kertonut, että hänellä on tonneittain materiaalia soololevyä varten ja aikoo tehdä jotain omaa kuten Serj. Daron on parhaillaan toisen Scars on Broadway -sooloalbumin kimpussa. Hän kuitenkin korostaa, että System of a Down ei ole hajoamassa. Nykyään hän asuu Glendalessa Kaliforniassa.