Ero sivun ”Chris Sanders (animaattori)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p iw-fix
Rivi 38: Rivi 38:
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset ääninäyttelijät]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset ääninäyttelijät]]


[[en:Chris Sanders]]
[[en:Chris Sanders (director)]]

Versio 4. syyskuuta 2009 kello 07.43

Chris Sanders
Henkilötiedot
Syntynyt15. maaliskuuta 1960 (ikä 64)
 Yhdysvallat Colorado
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti animaattori
käsikirjoittaja
Muut tiedot
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
Kotisivu

Christopher Michael Sanders (s. 15. maaliskuuta 1960 Colorado) on yhdysvaltalainen Annie-palkittu animaattori ja käsikirjoittaja, sekä ääninäyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Lilo ja Stitch -elokuvista, sekä televisiosarjasta Stitchin äänenä.

Elämäkerta

Sanders syntyi ja kasvoi Coloradossa. Hän kiinnostui animaatioista 10-vuotiaana nähtyään Ward Kimballin lyhytanimaatioita Disneyn ihmeellinen maailma -televisiosarjassa. Myöhemmällä iällä Sanders ryhtyi harrastamaan piirtämistä ja siirtyi opiskelemaan California Institute of the Artsiin isoäitinsä neuvosta. Hän valmistui hahmojen animoijaksi vuonna 1984.

Animaattorina

Valmistumisensa jälkeen Sanders matkasi Marvel Comicsille töihin ja suunnitteli Pikkumuppetit -animaatioon hahmoja. Vuonna 1987 hän sai töitä The Walt Disney Companylta ja toimi elokuvassa Bernard ja Bianca Australiassa hahmojen suunnittelijana, jonka myötä Sanders sai enemmän vastuuta Disneyn projekteissa. Hän oli mukana käsikirjoittamassa elokuvat Kaunotar ja hirviö, Aladdin ja Leijonakuningas, sekä Mulan, josta Sanders voitti Annien käsikirjoittamisesta ja storyboardaamisesta. Menestyksen myötä hän sai olla tekemisessä suurimmaksi osaksi Lilo ja Stitch elokuvaa vuonna 2002, joka sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta elokuvasta. Lisäksi Sanders sai kolme Annie-ehdokkuutta elokuvan käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta ja hahmojen suunnittelusta. Sanders toimi myös elokuvan pääosassa ollessaan Stitchin äänenä. Vuotta myöhemmin sarjasta tuotettiin televisiosarja, jossa Sanders jatkoi ääninäyttelemistä, sekä animaattorina työskentelyä. Lilo ja Stitch sarjan päätyttyä vuonna 2006, Sanders siirtyi Disneyltä työskentelemään Dreamworks Animationille.

Lähteet