Ero sivun ”Satoshi Tajiri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Luokka ”Tietokonepelisuunnittelijat” poistettu; Pikalisätty luokka ”Japanilaiset tietokonepelisuunnittelijat” (käyttäen HotCat-työkalua).
p Luokka ”Japanilaiset henkilöt” poistettu (käyttäen HotCat-työkalua).
Rivi 22: Rivi 22:
{{DEFAULTSORT:Tajiri, Satoshi}}
{{DEFAULTSORT:Tajiri, Satoshi}}
[[Luokka:Nintendon henkilöstö]]
[[Luokka:Nintendon henkilöstö]]
[[Luokka:Japanilaiset henkilöt]]
[[Luokka:Japanilaiset tietokonepelisuunnittelijat]]
[[Luokka:Japanilaiset tietokonepelisuunnittelijat]]



Versio 31. elokuuta 2009 kello 07.17

Satoshi Tajiri (jap. 田尻智, s. 28. elokuuta 1965) on japanilainen videopelisuunnittelija, joka on tullut tunnetuksi luomastaan Pokémon-pelisarjasta. Hiljattain Tajiri toimi johtavana kehittäjänä Drill Dozer -pelin työstämisessä.

Lapsuutensa Tajiri vietti Tokion Setagayassa. Hän rakasti hyönteisten metsästystä lammista, metsistä ja niityiltä. Hän pyrki aina löytämään uusia hyönteisiä ja keksi uusia tapoja houkutella niitä luokseen. Hyönteisinnostuksen vuoksi hänen ystävänsä tapasivat kutsua Tajiria "ötökkätohtoriksi."

Tajiri ei pitänyt koulusta. Hänen isänsä halusi hänestä sähkömiehen, toisin kun Tajiri itse. 1970-luvulla Satoshin rakastamat niityt ja lammet peitettiin pysäköintihalleilla ja asunnoilla. Hänen ajatuksensa "pokémonista" alkoi syntyä hänen halutessaan antaa nykyisille lapsille mahdollisuuden metsästää hyönteisiä kuten hän. Tajiri päätyi pelien pariin teknisten alojen koulussa opiskellessaan, jolloin hän käytti kaiken aikansa pelihalleissa. Paikallinen pelihalli antoikin kovalle fanille kotiin vietäväksi oman Space Invaders -kolikkopelin.

Vuonna 1982 Tajiri ja hänen ystävänsä perustivat pelilehden nimeltään Game Freak. Yksi hänen ystävistään oli Ken Sugimori, joka piirsi kaikki Pokémon-kuvat. 1980-luvun alussa Tajiri kehitti ja julkaisi ensimmäisen pelinsä Quintyn Segalle voittaessaan Segan järjestämän kilvan, jossa oli tarkoituksena kehittää videopeli. Vuonna 1991 Tajiri löysi Game Boyn. Nähdessään ensi kerran Game Boyn linkkikaapelit hän kuvitteli hyönteisten ryömivän niitä pitkin, ja idea Pokémonista syntyi. Peliyhtiö Creatures, Inc. tuki Tajiria pelin kehittelyssä. Hän itse nimesi oman yrityksensä Game Freakiksi aiemmin toimittamansa lehden mukaan.

Tajiri meni töihin Nintendolle ja vietti seuraavat kuusi vuotta työstäen Pokémonia. Tänä aikana hän ystävystyi Shigeru Miyamoton kanssa, ja Miyamotosta tulikin Tajirin opettaja. Ensimmäiset Pokémon-pelit julkaistiin Japanissa 1996 nimillä Pocket Monster aka ja midori sekä lännessä vuonna 1998 nimillä Pokémon Red ja Blue.

Tajirilla on todettu autismin kirjoon kuuluva, autismia lievempi Aspergerin oireyhtymä.[1] Nintendon työntekijät ovat kuvailleet hänen olevan erittäin luova, mutta myös eristäytyvä ja "epäkeskeinen", eli tietynlaisia Asperger-piirteitä.

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla