Ero sivun ”Ahaa-elämys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: Äkillistä, esimerkiksi ongelman ratkaisuun liittyvää oivallusta kutsutaan ahaa-elämykseksi. Tunnetuin esimerkki on Arkimedeen oivallus siitä, miten esineen [[tilav...
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Äkillistä, esimerkiksi ongelman ratkaisuun liittyvää oivallusta kutsutaan ahaa-elämykseksi. Tunnetuin esimerkki on [[Arkimedes|Arkimedeen]] oivallus siitä, miten esineen [[tilavuus]] voidaan määrittää upottamalla se veteen. Saksalainen psykologi [[Karl Bühler]] tutki 1900-luvun alussa ajatusprosesseja ja hän loi käsitteen ahaa-elämys. Myöhemmin [[Wolfgang Köhler]] tutki ilmiötä [[simpanssi]]lla nimeltä Sultan. Useiden yritysten jälkeen Sultan oivalsi, että liittämällä kaksi lyhyttä keppiä yhteen se yltää banaaniin, joka oli sen häkin ulkopuolella.
Äkillistä, esimerkiksi ongelman ratkaisuun liittyvää oivallusta kutsutaan ahaa-elämykseksi. Tunnetuin esimerkki on [[Arkhimedes|Arkhimedeen]] oivallus siitä, miten esineen [[tilavuus]] voidaan määrittää upottamalla se veteen. Saksalainen psykologi [[Karl Bühler]] tutki 1900-luvun alussa ajatusprosesseja ja hän loi käsitteen ahaa-elämys. Myöhemmin [[Wolfgang Köhler]] tutki ilmiötä [[simpanssi]]lla nimeltä Sultan. Useiden yritysten jälkeen Sultan oivalsi, että liittämällä kaksi lyhyttä keppiä yhteen se yltää banaaniin, joka oli sen häkin ulkopuolella.


Lähteet:
Lähteet:

Versio 28. elokuuta 2009 kello 12.30

Äkillistä, esimerkiksi ongelman ratkaisuun liittyvää oivallusta kutsutaan ahaa-elämykseksi. Tunnetuin esimerkki on Arkhimedeen oivallus siitä, miten esineen tilavuus voidaan määrittää upottamalla se veteen. Saksalainen psykologi Karl Bühler tutki 1900-luvun alussa ajatusprosesseja ja hän loi käsitteen ahaa-elämys. Myöhemmin Wolfgang Köhler tutki ilmiötä simpanssilla nimeltä Sultan. Useiden yritysten jälkeen Sultan oivalsi, että liittämällä kaksi lyhyttä keppiä yhteen se yltää banaaniin, joka oli sen häkin ulkopuolella.

Lähteet:

[1] Paranormal.se viitattu 28.8.2009