Ero sivun ”W. C. Fields” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
D'ohBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: he:וו. סי. פילדס
Velma (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:W C Fields06.jpg|thumb|W. C. Fields]]
[[Tiedosto:W C Fields06.jpg|thumb|W. C. Fields]]
'''W. C. Fields''' (oik. '''William Claude Dukenfield''', [[29. tammikuuta]] [[1880]] Darby, [[Pennsylvania]] – [[25. joulukuuta]] [[1946]]) oli yhdysvaltalainen [[koomikko]], joka esiintyi sekä näyttämöllä [[vaudeville]]-komedioissa että mykkä- ja äänifilmeissä. Hän aloitti esiintymisuransa kolmetoistavuotiaana [[jonglööri]]nä. Parikymppisenä hän esiintyi näyttämöllä aikansa suurien nimien [[Sarah Bernhardt]]in, [[Charlie Chaplin]]in ja [[Maurice Chevalier]]in rinnalla. Hän esiintyi suosikkimusikaalissa ''Poppy'' [[New York]]issa [[1923]]. Fieldsin elokuvaura alkoi [[1915]] komedialla ''Pool Sharks''. Fields teki kaiken kaikkiaan 37 elokuvaa. Fields tunnetaan pulleasta vartalosta, turpeasta naamasta ja perunanenästä sekä ilkeiden sutkausten heittelijänä. Fieldsin alkoholinkäyttö haittasi hänen elokuva- ja näyttämöuraansa ja lopulta koitui kuolemaksi mahalaukun haavauman kautta.


'''W. C. Fields''' (oik. '''William Claude Dukenfield''', [[29. tammikuuta]] [[1880]] Darby, [[Pennsylvania]] – [[25. joulukuuta]] [[1946]]) oli yhdysvaltalainen [[koomikko]], joka esiintyi sekä näyttämöllä [[vaudeville]]-komedioissa että mykkä- ja äänifilmeissä. Hän aloitti esiintymisuransa kolmetoistavuotiaana [[jonglööri]]nä. Parikymppisenä hän esiintyi näyttämöllä aikansa suurien nimien [[Sarah Bernhardt]]in, [[Charlie Chaplin]]in ja [[Maurice Chevalier]]in rinnalla. Hän esiintyi suosikkimusikaalissa ''Poppy'' [[New York]]issa [[1923]]. Fieldsin elokuvaura alkoi [[1915]] komedialla ''[[Pool Sharks]]''. Fields teki kaiken kaikkiaan 37 elokuvaa. Fields tunnetaan pulleasta vartalosta, turpeasta naamasta ja perunanenästä sekä ilkeiden sutkausten heittelijänä. Fieldsin alkoholinkäyttö haittasi hänen elokuva- ja näyttämöuraansa ja lopulta koitui kuolemaksi mahalaukun haavauman kautta.{{lähde}}
== Aiheesta muualla verkossa ==

== Aiheesta muualla==
{{Wikisitaatit}}
{{Wikisitaatit}}
{{Commonscat-rivi|W. C. Fields}}
{{Commonscat-rivi|W. C. Fields}}

Versio 21. elokuuta 2009 kello 10.54

Tiedosto:W C Fields06.jpg
W. C. Fields

W. C. Fields (oik. William Claude Dukenfield, 29. tammikuuta 1880 Darby, Pennsylvania25. joulukuuta 1946) oli yhdysvaltalainen koomikko, joka esiintyi sekä näyttämöllä vaudeville-komedioissa että mykkä- ja äänifilmeissä. Hän aloitti esiintymisuransa kolmetoistavuotiaana jonglöörinä. Parikymppisenä hän esiintyi näyttämöllä aikansa suurien nimien Sarah Bernhardtin, Charlie Chaplinin ja Maurice Chevalierin rinnalla. Hän esiintyi suosikkimusikaalissa Poppy New Yorkissa 1923. Fieldsin elokuvaura alkoi 1915 komedialla Pool Sharks. Fields teki kaiken kaikkiaan 37 elokuvaa. Fields tunnetaan pulleasta vartalosta, turpeasta naamasta ja perunanenästä sekä ilkeiden sutkausten heittelijänä. Fieldsin alkoholinkäyttö haittasi hänen elokuva- ja näyttämöuraansa ja lopulta koitui kuolemaksi mahalaukun haavauman kautta.lähde?

Aiheesta muualla

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta W. C. Fields.

Malline:Tynkä/Yhdysvaltalainen näyttelijä