Ero sivun ”Raisi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p w, kh
p kh
Rivi 27: Rivi 27:
== Historia ==
== Historia ==


Pääosa asukkaista on peräisin 1700-1800-luvuilta, jolloin alueelle muutti väestöä [[Suomi|Suomesta]]. Nykyään vain harvat osaavat suomea, mutta hiljattain [[Ruijan murteet|ruijansuomea]] eli kveeniä on alettu opettaa myös nuoremmille.
Pääosa asukkaista on peräisin 1700–1800-luvuilta, jolloin alueelle muutti väestöä [[Suomi|Suomesta]]. Nykyään vain harvat osaavat suomea, mutta hiljattain [[Ruijan murteet|ruijansuomea]] eli kveeniä on alettu opettaa myös nuoremmille.


== Kyliä ja paikkoja ==
== Kyliä ja paikkoja ==

Versio 19. elokuuta 2009 kello 02.51

Nordreisa (suom. Raisi)
vaakuna sijainti
Lääni Tromssan lääni
Maakunta Pohjois-Norja
Pinta-ala 3434 km²
Väkiluku 4 710 (2001)
Aiheesta muualla
www.nordreisa.kommune.no

Raisi (norj. Nordreisa) on kunta Tromssan läänissä Pohjois-Norjassa. Kunnan keskustaajamana on Hansinkenttä eli Storslett. Kunnan pinta-ala on 3434 km² ja asukkaita 4710 (2001), joista merkittävä osa on kveenejä tai suomalaisperäisiä.

Raisia halkoo Raisinvankan laakso, jossa synkkiä metsiä ympäröivät korkeat vuoret ja ylänköalue. E6-eurooppatie kulkee kunnan läpi ja lentokenttä sijaitsee Rässikäisessä (norj. Sørkjosen).

Historia

Pääosa asukkaista on peräisin 1700–1800-luvuilta, jolloin alueelle muutti väestöä Suomesta. Nykyään vain harvat osaavat suomea, mutta hiljattain ruijansuomea eli kveeniä on alettu opettaa myös nuoremmille.

Kyliä ja paikkoja

Hansinkenttä (Storslett), Kauppi (Hallen), Kellari (Kjelderen), Keväsija (Leirbugt), Kuivakoski (Tørfossnes), Lahti (Storvik), Leppiouta (Olderskogen), Lumijänkkä (Snemyren), Matinkenttä (Hysingjorden), Mustaniva (Svartfoss), Nurmi (Kraknes), Paali (Veibakken), Paskapudas (Baskabut), Piltto (Bilto), Riekki (Anebakelv), Roijalus (Røyelelva), Ryssäpahta (Nordkjosen), Rässikäinen (Sørkjosen), Sappi (Sappen), Sokkuvuono (Bakkeby), Varppi (Vinnelys)


Malline:Tynkä/Tromssa