Ero sivun ”Anna omassa kodissaan” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
7 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
lihavointi
p (l, iw)
p (lihavointi)
}}
 
'''''Anna omassa kodissaan''''' (''Anne's House of Dreams'') on kanadalaisen [[L.M. Montgomery]]n kirjoittama tyttökirja. Kirja on viides osa orpotyttö Anna Shirleystä kertovassa kahdesanosaisessa [[Anna-sarja]]ssa. Kirja ilmestyi englanniksi 1917, ja se suomennettiin vuonna 1922.
 
''Anna omassa kodissaan'' (''Anne's House of Dreams'') on kanadalaisen [[L.M. Montgomery]]n kirjoittama tyttökirja. Kirja on viides osa orpotyttö Anna Shirleystä kertovassa kahdesanosaisessa [[Anna-sarja]]ssa. Kirja ilmestyi englanniksi 1917, ja se suomennettiin vuonna 1922.
Kuten kaikki muutkin Montgomeryn kirjat, tämänkin kirjan tapahtumapaikka on kirjailijan oma kotipaikkakunta [[Kanada]]n [[Prinssi Edwardin saari]].
 
Kirja kuvaa juuri avioon astuneiden Annan ja Gilbert Blythen yhteiselon ensimmäisiä vuosia. Kirjan alussa tuore aviopari muuttaa pois rakkaasta Avonleasta pieneen, valkoiseen taloon merenrannalle, sillä Gilbertille tarjotaan tuolta alueelta lääkärin työtä. Anna ja Gilbert saavat paljon uusia ystäviä ja kokevat monenlaisia kokemuksia, sekä mukavia, että surullisia pienessä unelmiensa talossa.
 
== Merkkihenkilöt ==
 
* '''Anna Blythe''' (os. Shirley) on tuore morsian. Hän on älykäs ja huumorintajuinen, ja hänellä on myös loistava mielikuvitus. Annalla on punaiset hiukset ja harmaat silmät, ja hän on hyvin kaunis. Hänellä on hyvä sydän ja hän nauttii ihmisten naittamisesta.
11 650

muokkausta

Navigointivalikko