Ero sivun ”Käynnistysakku” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 138 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
p
vähän lisäystä akun huolto ym
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (Botti lisäsi: id:Baterai mobil)
p (vähän lisäystä akun huolto ym)
[[Kuva:Photo-CarBattery.jpg|thumb|Käynnistysakku]]
'''Käynnistysakku''' on akkutyyppi, minkä tarkoituksena on tuottaa lyhyen aikaa mahdollisimman suuri käynnistysvirta [[polttomoottori]]n käynnistysmoottorille. Akkujenvalmistajat ilmoittavat EN-kylmäkäynnistysvirran akun teknisissä tiedoissa. Akkua irroittaessa irroita aina ''ensin musta (-) kaapeli ja vasta sen jälkeen punainen (+) kaapeli''. Kiinnitä akun kaapelit päinvastaisessa järjestyksessä. Varo yhdistämästä napoja ([[oikosulku]]vaara) esim kiintoavaimella toisiinsa.
 
Akkuja on kahdentyyppisiä; huollettavia ja huoltovapaita. Huollettavaan akkuun pitää lisätä akkuvettä tarvittaessa kannen korkkien kautta, kun taas huoltovapaassa akussa haihtuvuus on saatu niin pieneksi, ettei nestettä tarvitse lisätä. Molemmat akkutyypit tarvitsevat silti sen verran huoltoa, ettei niihin pääsisi kertymään likaa tai valkoista hapettumaa napojen alueelle. Akun kiinnitys on hyvä tarkastaa säännöllisesti heilauttamalla akkua - akun pitää pysyä tukevasti telineessään ja myös akunkenkien pitää pysyä tukevasti navoissa. Irrallinen akku moottoritilassa on turvallisuusriski, koska akku voi kaatua ja valuttaa akkuhapot ulos. Pahimmassa tapauksessa akun kaatuessa navat voivat mennä oikosulkuun ja akku voi räjähtää/sytyttää auton palamaan.
Autojen käynnistysakkujen varauskapasiteetti on yleensä 40 Ah - 100 Ah. Kuorma-autojen, maansiirtokoneiden, puimureiden ja traktoreiden akkujen varaus voi olla yli kaksinkertainen.
 
Autojen käynnistysakkujen varauskapasiteetti on yleensä 40 Ah - 100 Ah. Kuorma-autojen, maansiirtokoneiden, puimureidentraktoreiden ja traktoreidenmuiden työkoneiden akkujen varaus voi olla samasta yli kaksinkertainenkaksinkertaiseen.
 
==Aiheesta muualla==
172

muokkausta

Navigointivalikko