Ero sivun ”Hilary Duff” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Vesteri (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: uk:Гіларі Дафф
Rivi 409: Rivi 409:
[[vi:Hilary Duff]]
[[vi:Hilary Duff]]
[[tr:Hilary Duff]]
[[tr:Hilary Duff]]
[[uk:Гіларі Дафф]]
[[zh:希拉里·达夫]]
[[zh:希拉里·达夫]]

Versio 5. elokuuta 2009 kello 19.58

Hilary Duff
[[Tiedosto:|250px|Hilary Duff The Heart Truth's Red Dress Collection-muotinäytöksessä helmikuussa 2009.]]
Hilary Duff The Heart Truth's Red Dress Collection-muotinäytöksessä helmikuussa 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt28. syyskuuta 1987 (ikä 36)
Ammatti Näyttelijä
Laulaja
Lauluntekijä
tuottaja
vaatesuunnittelija
Muusikko
Aktiivisena 1997–
Tyylilajit Pop rock
Pop
Levy-yhtiöt Disney/Buena Vista (2001–2004)
Hollywood Records (2002–)

Hilaryn nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
hilaryduff.com

Hilary Erhard Duff (s. 28. syyskuuta 1987 Houston, Texas, USA ) on yhdysvaltalainen laulaja, näyttelijä ja vaatesuunnittelija. Hän asuu Toluca Lakella, Hollywoodissa. ja seurustelee NHL-pelaaja Mike Comrien kanssa. On tuottaja Susan Colleen Cobbin (ent. Duff) ja tämän ex-miehensä Robert "Bob" Erhard Duffin nuorempi tytär. Hänen isosiskonsa on näyttelijä Haylie Duff.

Aikainen elämä

Duff syntyi Houstonissa, Texasissa 28. syyskuuta 1987. Duff on Susan Colleenin (née Cobb) ja tämän miehen Robert Erhard Duffin toinen lapsi. Hilarylla on isosisko Haylie Duff, joka on myös näyttelijä/laulaja. Duffien äiti kannusti Hilarya aloittamaan näytelmätunnit siskonsa Haylien kanssa, jonka tuloksena tytöt saivat rooleja teattereista. Hilaryn ollessa kuusi ja Haylien ollessa kahdeksan sisarukset saivat roolit Pähkinänsärkijä -baletissa San Antoniossa. Sisarukset olivat yhä varmempia siitä, että halusivat näyttelijöiksi, joten he muuttivat Kaliforniaan äitinsä kanssa. Duffien isä jäi Houstoniin uransa takia. Useiden vuosien koe-esiintymisten ja tapaamisten jälkeen sisarukset valittiin muutamiin mainoksiin.

Ura

1997-2000

Duff aloitti pienillä rooleilla, ja hänen ensimmäinen roolinsa oli vuonna 1997 televisioelokuvassa Villin lännen naisia. Duffin seuraava projekti oli vuonna 1998, kun ansaitsi roolin Willard Carrollin kirjoittamassa -ja ohjaamassa elokuvassa Playing by Heart. Duffin ensimmäinen merkittävä rooli oli, kun hän sai roolin vuoden 1998 elokuvassa Casper Meets Wendy, missä hän esittää nuorta tyttöä nimeltä Wendy.

Vuonna 1999 Duff esiintyi merkittävässä roolissa uraansa nähden televisioelokuvassa The Soul Collector, mikä perustuu Kathleen Kanen luomaan novelliin. Duff voitti suorituksestaan Young Artist -palkinnon.

Duffin ensimmäinen vakava rooli kohti tähteyttä oli vuonna 2000 TV-sarjan Daddio pilottijaksossa. Samassa elokuvassa näytteli myös Michael Chiklis, joka totesi Hilarysta seuraavanlaisesti: "Ensimmäisen päiväni jälkeen kun olin työskennellty hänen kanssaan muistan sanoneeni vaimolleni että 'tästä nuoresta tytöstä tulee vielä elokuvatähti'. Hänen oli niin helppo ja rento olla ja hän näytti olevan sujut itsensä kanssa." Duffin manageri ja hänen äitinsä luottivat kuitenkin Duffin kykyihin niin paljon että veivät hänet koe-esiintymiseen nuorten TV-sarjaan Lizzie McGuire, josta hän sitten sai samannimisen roolin; päähenkilön Lizzie McGuiren, nuoren koulutytön. Sarja sai Hilaryn nousemaan tähteyteen.

2001-2003

Lizzie McGuire julkaistiin Disney Channelilla 12. tammikuuta 2001. Se keräsi 2.3 miljoonaa katsojaa jokaista jaksoa kohden. Duffista tuli sarjan myötä erittäin suosittu ollessaan seitsemän ja neljäntoista, ja kriitikko Richard Huff New York Daily News lehdestä nimittikin Duffia "vuoden 2002 versio Annette Funicellosta". Duff myös allekirjoitti sopimuksen, jossa hän suostui näyttelemään vielä 65 sarjan jaksossa. Duff tähditti myös Disney Channelilla julkaistu televisioelokuva Cadet Kelly (2002), josta tuli verkostojen eniten katsotuin ohjelma yhdeksääntoista vuoteen. Elokuvassa hän näyttelee tyttöä, joka osallistuu sotilaskouluun.

Hilary siskonsa Haylie Duffin kanssa.

Duffin seuraava elokuva oli Human Nature – luonnon pikku oikkuja (2002), joka kuvattiin samoihin aikoihin kuin Lizzie McGuire. Elokuva (käsikirjoittanut Charlie Kaufman ja ohjannut Michel Gondry) kertoo naispuolisesta luonnontutkijasta, jota näyttelee Patricia Arquette. Duff esitti samaa roolia kuin Arquette mutta vain nuorempaa versiota. Samana vuonna Duff teki cover-version Brooke McClymontin kappaleesta "I Can't Wait" Lizzie McGuiren soundtrackille ja kappaleen "The Tiki Tiki Tiki Room" ensimmäiselle DisneyManian kokoamisalbumille. Duffin ensimmäinen albumi on Santa Claus Lane (2002), joka sisältää kokoelman joululauluja. Levyllä kuullaan myös Hilaryn sisko Haylie, Lil' Romeo ja Christina Milian. Ensimmäinen single "Tell Me a Story (About the Night Before)" yksi sijalle 154 Yhdysvaltojen Billboard 200 listalla ja ansaitsi kultaa. Kappale "Santa Claus Lane" valittiin soundtrackiksi elokuvaan Mutta mitä tapahtui joulupukille 2 ja toinen single "What Christmas Should Be" valittiin elokuvaan Villi tusina, jossa myös Duff näytteli. Duff lauloi useamman kappaleen Lizzie McGuire: Popstar elokuvanb soundtrackille, mikä sisälsi muun muassa kappaleet "I Can't Wait" ja "Why Not". "Why not" yksi sijalle 14 Australiassa. Elokuvan soudtrack-albumi myi platinaa vuonna 2003.

Vuonna 2003 Duff näytteli elokuvassa Agent Cody Banks, mitä hänen kanssaan oli tähdittämässä Frankie Muniz. Elokuva sai positiivisia arvosteluja ja oli tarpeeksi menestyvä tehdäkseen jatko-osan, mihin Duff ei kuitenkaan osallistunut. Samana vuonna Duff jatkoi rooliaan Lizzie McGuirena elokuvassa Lizzie McGuire: Popstar, joka ylitti lipputoimistojen odotukset, ansaiten 42.6 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja 55 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Elokuva menestyi taloudellisesti erinomaisesti, ja Duff sai nostaa itselleen miljoonan dollarin palkkion. Tästä alkoi Hilary Duffin todellinen tie teinimiljonääriksi, eikä sille loppua näy vieläkään. Elokuva sai sekalaisia arvosteluja. Myöhemmin samana vuonna Duff esitti yhtä Steve Martinin ja Bonnie Huntin kahdestatoista lapsesta perhe-elokuvassa Villi tusina. Hän jatkoi rooliaan elokuvan jatko-osassa Villi tusina 2 (2005), joka epäonnistui totaallisesti ja sai pelkkää negatiivista palautetta kriitikoilta.

Duffin ensimmäinen kokonaan oma studioalbumi Metamorphosis ilmestyi vuonna 2003. Se ylsi ykköseksi Yhdyvalloissa ja Kanadassa ja myi yli 3.7 miljoonaa kopiota toukokuuhun 2005 mennessä. Ensimmäinen single "So Yesterday" oli kymmenen parhaan joukossa useissa maissa. Seuraavaksi albumilta julkaistiin single "Come Clean", joka oli myös tosi-tv-sarjan tunnusmusiikki. Se menestyi myös hyvin: se oli Duffin ensimmäinen single joka ylsi neljänkymmenen parhaan joukkoon Yhdysvalloissa ja oli kahdenkymmenen parhaan joukossa Iso-Britanniassa, Australiassa Uudessa Seelannissa. Kappaleen musiikkivideo oli ehdolla kategoriassa "Paras Popvideo" MTV Video Music Awards -gaalassa. Albumin kolmatta singleä "Little Voice", ei julkaistu Yhdysvalloissa pienenlainen hitti Kanadassa ja Australiassa. Myöhemmin vuonna 2003 Duff päätti aloittaa ensimmäisen konserttikiertueensa nimeltä The Metamorphosis Tour ja myöhemmin myös The Most Wanted Tour. Molemmat konsertit myytiin lähes heti loppuun.

Duff teki myös useita pieniä esiintymisiä TV-sarjoissa kuten sarjassa Chicagon lääkärit maaliskuussa 2000, missä hän esitti nuorta sairasta lasta. Vuonna 2003 hän vieraili myös TV-sarjassa George Lopez, missä hän näytteli meikkimyyjää. Duff esiintyi samaisessa sarjassa myös vuonna 2005 roolillaan nimeltä Kenzie. Vuonna 2003 hän näytteli siskonsa Haylien kanssa elokuvassa American Dreams. Aikaisin vuonna 2005 Duff vieraili myös TV-sarjassa Joanin salaisuus.

2004-2006

Tammikuussa vuonna 2004 julkaistiin DisneyMania albumi nieltään DisneyMania 2, mikä sisälsi myös kappaleen "The Siamese Cat Song" dueettona siskonsa Haylien kanssa. Lebyllä oli myös Hilaryn toinen kappale "Circle of Life", missä oli mukana Duff ja muita Disney Channelin tähtiä. Duff ja Haylie coveroivat yhdessä bändin The Go-Go's' kappaleen "Our Lips Are Sealed" soundtrackiksi elokuvalle Tuhkimotarina, mutta elokuvassa oli myös kaksi muuta Duffin kappaletta. Kappaleen "Our Lips Are Sealed" musiikkivideo oli kuuluisa MTV:ltä tulevassa ohjelmassa Total Request Live (TRL), mutta kappale ei kuitenkaan onnistunut kovin hyville sijoituksille.

Duffin toinen studioalbumi oli nimeltään Hilary Duff, missä Hilary oli myös kirjoittamassa joitakin laulun sanoja. Duff kuvasi albumin olevan enemmän "henkilökohtainen" ja sen sisältävän enemmän "rockmeininkiä" kuin Metamorphosissa. Albumi julkaistiin saman päivänä kun Hilary täytti seitsemäntoista (Syyskuussa 2004) ja sijoittui sijalle 2 Yhdysvalloissa ja sijalle 1 Kanadassa. Albumi myi yli 1.5 miljoonaa kopiot Yhdysvalloissa kahdeksan kuukauden sisällä. Seuraava single albumilta oli kappale "Fly", joka ylsi neljänkymmenen parhaan joukkoon Australiassa, missä tuotettiin toinen neljänkymmenen parhaan joukkoon yltävä single "Someone's Watching over Me", mikä esiintyi myös elokuvassa Kesän sävelet. Duff esitti kappaleen "(I'll Give) Anything but Up!" vuoden 2004 albumille Marlo Thomas & Friends: Thanks & Giving All Year Long.

Vuonna 2004 Duff tähditti romanttisessa elokuvassa Tuhkimotarina. Vaikka arvostelut olivatkin suurimmaksi osaksi negatiivista, elokuva myi hyvin ja kriitikot olivat vaikuttuneita Duffin suorituksesta. Myöhemmin samana vuonna Duff tähditti elokuvaa Kesän sävelet, joka oli Duffin ensimmäinen rooli draamaelokuvassa. Jotkut kriitikot kehuivat Duffia, sillä tämä esiintyi nyt paljon vakavammassa roolissa toisin kuin aikaisemmin. Samana vuonna Duff sai ensimmäisen ehdokkuuden Golden Raspberry - palkinnolle kategoriassa "huonoin naisnäyttelijä" elokuviensa Kesän sävelet ja Tuhkimotarina ansiosta.

Vuonna 2005 Duff tähditti elokuvaa The Perfect Man missä hän esitti eronneen naisen (Heather Locklear) vanhinta tytärtä. Elokuva ansaitsi enimmäkseen tylyä arvostelua eikä myynytkään kovin hääppöisästi. Samana vuonna Duff oli taas ehdolla Golden Raspberry - palkinnolle elokuviensa The Perfect Man ja Villi tusina 2 ansiosta. Vuonna 2006 Duff ja tämän sisko Haylie tähdittivät satiirista komediaa Material Girls. Tämäkään elokuva ei myynyt hääppöisästi, ja sen huomasi myös kriitikoiden antamista arvosteluista. Duff ja Haylie ansaitsivat molemmat kaksi ehdokkuutta Golden Raspberry - palkinnolle elokuvastaan.

Duff faninsa kanssa.

Duffin kolmas albumi Most Wanted (2005) sisälsi Duffin lempikappaleita kahdelta viime levyltä, remix-kappaleita ja uusia kappaleita joiden innoittajina on toiminut muun muassa bändit The Killers ja Muse. Levyn ensimmäisestä singlestä "Wake Up" tuli Duffin parhaiten sijoittunut single Yhdysvalloissa. Albumin toisen singlen "Beat of My Heart" musiikkivideo oli myös suosittu, mutta itse single ei menestynyt listoille saakka Yhdysvalloissa. Albumi sijoittui ykköseksi Billboard 200 listalla ja siitä tuli hänen kolmas ykköseksi sijoittunut debyytti Kanadassa. Duff äänitti uuden kappaleen elokuvalleen Material Girls, mikä oli hänen ja Haylien cover-versio Madonnan kappaleesta nimeltä "Material Girl".

Vuonna 2005 medialle väitettiin että Duff on alkanut syödä enemmän, jonka takia hänen täytyisi laihtua, vaikkakin Duff kiisti tämän väitteen. Duff oli haastattelussa Australian asiashowssa Today Tonight jossa Duff kertoi että oli laihtunut noudattamalla enemmän aktiivista elämäntapaa. Myöhemmin vuonna 2006, Brittiläinen lehti Digital Spy kirjoitti eräässä artikkelissaan, että Duff on alkanut käyttää vaatekokoa 32 sillä media arveli että hän oli laihtunut noin seitsemän kiloa. Hilary ilmoitti että aikoo pysyä nykyisessä painossaan, ettei kukaan pääse tuomitsemaan että hän olisi "liian lihava" tai "liian laiha". Duff kutsui tätä nimittelyä "tuomitsevaksi" ja "ilkeäksi".


2007-2008

Duff elokuvan War, Inc. ensi-illassa vuonna 2008.

Huhtikuussa 2008 Duffille tarjottiin pääroolin, Annie Millsin, osaa televisiosarjassa 90210, mutta kieltäytyi roolista sillä ei halunnut olla enää niin paljon mukana missään teinisarjoissa -tai elokuvissa. Duff on myös yksi IMG Models malleista New Yorkissa.

Duff MMVA -gaalassa vuonna 2007.

Duff oli mukana kirjoittamassa materiaalia neljännelle studioalbumilleen nimeltä Dignity. Kirjoittamassa oli mukana myös Kara DioGuardi, joka myös oli mukana tuottamassa levyä Rhett Lawrencen, Tim & Bobin ja Richard Vissionin kanssa. Duff kertoi että edltävään musiikkiinsa verrattuna tämä tulee olemaan "enemmän tanssimusiikkia" ja että levyllä käytetään enemmän oikeita instrumentteja. Duff sanoi: "En tiedä tarkalleen miten selittää mitä olemme tekemässä, mutta se on hauskaa ja upeaa ja erilaista, jotakin uutta minulle. Se on todella mahtavaa". Duff kuvaa albumin kappaleiden melodiaa tai ääntä "vähän vähemmän pop rockiksi ja enemmän elektroniikka melodiaksi".

Albumin ensimmäinen single "Play with Fire" tuli pieneksi discokappaleeksi mutta ei päässyt listoille Yhdysvalloissa. Toinen single "With Love" menestyi paremmin kuin ensimmäinen, josta sitten tulikin Duffin isoin Yhdysvaltojen Hot 100 hitti. Kappaleen "With Love" musiikkivideossa mainostettiin Duffin uutta hajuvettä nimeltä With Love... Hilary Duff, mikä julkaistiin vuoden 2006 syyskuussa; video ylsi ykköseksi on TRL:llä. Itse albumi ylsi viiden parhaan joukkoon Yhdysalloissa ja Kanadassa, kahdenkymmenen parhaan joukkoon Australiassa ja neljänkymmenen parhaan joukkoon Iso-Britanniassa. The Dignity tour alkoi vuonna 2007. Kolmas single "Stranger", yksi ykköseksi Yhdysvalloissa.

Myöhään vuonna 2005 Hilary ja Haylie toimivat ääniroolina animaatioelokuvassa Foodfight!. Elokuvan ohjaaja Larry Kasanoff, sanoi että hän oli "ehdottomasti innoissaan saadessaan sisarukset elokuvan äänirooleiksi". Duff myös tähditti John Cusackin kanssa elokuvaa War, Inc. Noin kuukauden päästä elokuvan julkaisupäivän jälkeen elokuvaa alettiin levittämään muihinkin Yhdysvaltojen teattereihin. Elokuvan tuotto ei kuitenkaan ollut hääppöinen.

7. syyskuuta 2007 Duff ilmoitti MuchOnDemandissa ollessaan, että hän tulisi kuvaamaan kaksi itsenäistä elokuvaa: Gretan ja What Goes Up. Kesäkuussa 2008 Duff esiintyi komediaelokuvassa Stay Cool. Hänen lisäkseen elokuvaa oi tähdittämässä Winona Ryder, Mark Polish, Sean Astin, Chevy Chase ja Jon Cryer. Elokuvassa hän näyttelee tyttöä nimeltä Shasta O'Neil, joka on kuvattu seksikkääksi lukiolaiseksi. Elokuva kuvattiin vuoden 2008 heinäkuussa-elokuussa Santa Claritassa, Kaliforniassa, mutta elokuva ilmestyi vuonna 2009.

Marraskuussa 2008 julkaistiin Duffin toinen greatest hits albumi, Best of Hilary Duff ja albumin ensimmäinen single "Reach Out" on simplattu Depeche Moden kappaleesta "Personal Jesus". Kappale julkaistiin seuraavana kuukautena ja siitä tuli Duffin kolmas tanssihitti. The Best of Hilary Duff albumi ei pärjännyt listoilla hääppöisesti: sen pras sijoitus oli #125. Duff kertoi myös MTV:lle että hän alkaisi tekemän uutta levyään joulukuussa 2008.

2009 - nykyaika

Tammikuussa 2009 vahvistettiin että Duff tulisi näyttelemään elokuvassa The Story of Bonnie and Clyde. Huhtikuussa 2009 Duff alkoi kuvaamaan uutta elokuvaansa Provinces of Night, joka perustuu William Gayn samannimiseen luomukseen. Duff esittää roolia nimeltä Raven Halfacre, teini-ikäistä tyttöä jonka äiti on alkoholisti ja irtosuhteita harrastava. Duff tulee myös näyttelemään Gossip Girlin seitsemässä jaksossa Olivia Burkea, joka tuntee myös Vanessan (Jessica Szohr).

Muu ura

Hilary Duffin ura ei kuitenkaan rajoitu näyttelemiseen ja laulamiseen. Vuonna 2004 julkistettiin hänen oma vaatemallistonsa Stuff by Hilary Duff, joka on suunnattu kouluikäisille ja varhaisnuorille. Mallisto laajeni sisältämään myös koruja ja muita pikkuesineitä vaatteiden ohella.

Duffista tehtiin nukke vuonna 2004, ja 2006 näki päivänvalon hänen oma hajuvetensä With Love... Hilary Duff ja Wrapped With Love. Duffilla ja hänen koirallaan on omat hahmot Electronic Artsin vuoden 2006 lopulla julkaistussa pelissä The Sims 2: Lemmikkielämää.

Yksityiselämä

Kesäkuun 2006 haastattelussa Elle lehden kanssa lehteen oli lainattu Duffin sanoja seuraavanlaisesti: "...(neitsyys) on ehdottomasti asia josta pidän itsessäni. Se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö olisi ajatellut seksiä koska jokainen jonka tunnen on harrastanut sitä ja he myös tahtovat kuulua joukkoon". Myöhemmin Duff kertoi MuchMusicille että hän ei sanonut näitä lainauksia juuri näin henkilökohtaisesti. Hän kielsi lainaukset uudelleen vuoden 2008 haastattelussa Maxim lehdelle.

Duff on mukana kannattamassa eläinten oikeuksien puolesta sekä on mukana Kids with a Cause järjestöön. Hän lahjoitti myös 250,000 dollarin shekin Hurrikaani Katrinan uhreille. Vuonna 2005 hän lahjoitti yli 2.5 miljoonaa ateriaa Hurrikaani Katrinan uhreille etelässä. Elokuussa 2006 Duff matkusti New Orleansissa sijaitsevaan peruskouluun ja teki yhteistyötä USA Harvestin kanssa heidän jakaessa ruoat.

Duff on lukemattomia kertoja todennut, että hän on vahva eläimien oikeusksien puolesta kannattaja ja kun Duffilta kysyttiin, että mitä hän tekisi jos ei olisi julkkis, hän vastasi: "Nuorempana ennen uraani halusin olla eläinlääkäri, mutta kun sitten tajusin että eläimiä oikeasti kuolee siellä niin tajusin ettei se olisi oikea ammatti minulle. Varmaan tekisin jotain työtä lasten tai eläinten ympärillä tai jotain vastaavaa.

Suhteet

Duff MuchMusic-tilaisuudessa Kanadassa 23. huhtikuuta 2007 kannattamassa musiikkiaan.

Duff alkoi tapailla laulaja Aaron Carteria vuonna 2001. He tapasivat molempien työskennellessä Lizzie McGuireia, missä Carter esiintyi yhdessä jaksossa. Heidän suhteensa kesti kaksi vuotta. Kerrottin että Carter jätti Duffin ollakseen Lindsay Lohanin kanssa, mutta jätti pian Lohanin ja jatkoi seurusteluaan Duffin kanssa. Carter kertoi myöhemmin että oli pettänyt Duffia tämän parhaan ystävän kanssa ja että Duff "särki hänen sydämensä" ja että oli "pahoillaan" tekosistaan. 23. maaliskuuta 2007 Duff ja Lohan esiintyivät Vaha-animaatiosarjassa Celebrity Deathmatch jaksossa "Where's Lohan?". Duff ja Lohan ajautuivat "taisteluun" toisiansa vastaan molempien kilpaillessa Carterista. Vuonna 2007 Duff ja Lohan sopivat riitansa. Lohan oli myös mukana Duffin albumin Dignityn julkaisujuhlissa ja Duff totesi People -lehdelle, että hänen mielestään Lohan on "hauska" ja "mukava tyttö".

Duff aloitti seurustelun Good Charlotte bändin laulajan Joel Maddenin kanssa vuonna 2004. Lehdissä vain arvailtiin että mikä heidän tilanteensa mahtaisi olla, mutta lopulta Duff äiti Susan julkisti kesäkuun 2005 haastattelussa Seventeen lehdelle että he seurustelevat. Duff ja Madden erosivat marraskuussa 2006. Samana vuonna Duffin vanhempien ollessa asumuserossa he päättivät 22 vuoden avioliiton jälkeen, että he ottavat avioeron. He kertoivat eron olleen kokonaan perheen isän syytä. Hilary kertoi isänsä aiheuttamasta tuskasta kappaleissaan "Stranger" ja "Gypsy Woman".

Duff alkoi seurustella NHL pelaaja Mike Comrien kanssa vuonna 2007. Duff käy katsomassa Comrien pelejä aina silloin tällöin. Comrie osti Duffille Mercedes-Benzin tämän täyttäessä 20.

Diskografia

Hilary esiintymässä livenä.

Studioalbumit

Muut albumit

Musiikkivideot ja singlet

Levyltä Metamorphosis

Levyltä Hilary Duff

  • 2004: Our lips are sealed ft. Haylie Duff
  • 2004: Fly
  • 2005: Someone's watching over me

Levyltä Most Wanted

Levyltä Dignity

Levyltä Best of Hilary Duff

Kiertueet

Filmografia

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli Huomioita
2001 Human Nature – luonnon pikku oikkuja Nuori Lila Jute
2003 Villi tusina Lorraine Baker
Lizzie McGuire: Popstar Lizzie McGuire / Isabella Parichi
Agentti Cody Banks Natalie Connors
2004 Kesän sävelet Teresa 'Terri' Fletcher
Tuhkimotarina Sam Montgomery
2005 Villi tusina 2 Lorraine Baker
Täydellinen mies Holly Hamilton
2006 Material Girls Tanzie Marchetta
2008 War, Inc Yonica Babyyeah
2009 What Goes Up Lucy
Greta Greta
2010 Foodfight! Sunshine Goodness
Provinces of Night Raven Halfacre
The Story of Bonnie and Clyde Bonnie Parker
Televisioelokuvat
Vuosi Sarja Rooli Huomioita
1998 Casper Meets Wendy Wendy
1999 The Soul Collector Ellie
2002 Kelly keksii keinot Kelly
2004 In Search of Santa Crystal äänirooli
TV-sarjat
Vuosi Sarja Rooli Huomioita
2000 Chicagon lääkärit Jessie Seldon 1 jakso
2001-2004 Lizzie McGuire Lizzie McGuire
2003 American Dreams Shangri-Las 1 jakso
George Lopez Stephanie 1 jakso
2004 Frasier Britney 1 jakso
2005 Joanin salaisuus Dylan Samuels 1 jakso
George Lopez Kenzie 1 jakso
2007 The Andy Milonakis Show Hilary Duff 1 jakso
2009 Aavekuiskaaja Morgan Jeffries 1 jakso
Law & Order: Special Victims Unit Ashlee Walker 1 jakso

Palkinnot ja ehdokkuudet

Voittanut

Ehdokkuudet

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hilary Duff.

Malline:Link FA