Ero sivun ”Konservatorio” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
171 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
fix
p (Botti poisti: tk:Konserwatoriya)
(fix)
Tämän päivän Suomessa konservatoriot ovat [[musiikki|musiikin]] ja tanssin alan oppilaitoksia, joissa voi suorittaa ammatillisen toisen asteen tutkintoja. Ne antavat myös ammattitutkintoon johtamatonta musiikin perusopetusta.
 
Suomessa on 15 konservatoriota: [[Helsinki|Helsingissä]], [[Joensuu]]ssa, [http://www.kainuunkonservatorio.net/ [Kainuun Konservatorio]] [[Kajaani]]ssa, [[Kymen Konservatorio]] Kotkassa[[Kotka]]ssa, [[Tampere]]ella, [[Pietarsaari|Pietarsaaressa]], [[Kuopio]]ssa, [[Turku|Turussa]], [[Oulu]]ssa, [[Helsingin Pop & Jazz Konservatorio]], [[Palmgren-konservatorio]] [[Pori]]ssa, [[Lahden konservatorio]] (ent. Päijät-Hämeen konservatorio) [[Lahti|Lahdessa]], [http://www.kpkonsa.fi [Keski-Pohjanmaan konservatorio]] [[Kokkola]]ssa, Pop&Jazz Konservatorio Lappia [[Tornio]]ssa sekäon Jyväskylän ammattiopisto [[Jyväskylä]]ssä. Suomessa konservatoriot järjestävät oman haun opiskelijoilleen, yhteishaussa voivoinut hakea konservatorioon opiskelemaan vuodesta -092009 lähtien. Hakuaika on kaikille konservatorioille yhteinen ja päättyy maaliskuun lopussa.
 
'''Ammatillinen peruskoulutus konservatorioissa:'''
 
'''==Ammatillinen peruskoulutus konservatorioissa:'''==
{{Korjattava/muoto|muokattava vähemmän luettelomaiseksi}}
• 15 konservatoriosta 2 toimii Helsingissä, muut eri puolilla Suomea. Pohjoisin konservatorio löytyy Torniosta ja itäisin Joensuusta.
 
Konservatorioiden toisen asteen koulutus on ammatillista koulutusta, joka antaa myös kelpoisuuden korkeakouluopintoihin lukiota suorittamatta. Useimmissa konservatoriossa on mahdollisuus suorittaa ammattitutkinnon ohella myös ylioppilastutkinto. Konservatorioiden ammatilliseen koulutuksen suorittaminen edellyttää soveltuvuutta alalle, peruskoulun päättötodistuksen ja musiikin perustason opinnot tai vastaavat tiedot ja taidot.
 
'''Konservatorioiden antama musiikin==Musiikin perusopetus:'''==
Ammattikoulutuksen lisäksi konservatoriot ovat alueensa suuria musiikin perusopetuksen järjestäjiä. Turun konservatorio ja Keski-Pohjanmaan konservatorio Kokkolassa ovat kaksikielisiä oppilaitoksia. Ne antavat musiikin perusopetusta kahdella kielläkielellä, suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi tanssin perusopetusta annetaan Kuopion konservatoriossa, Tampereen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattiopistossa.
• Ammattikoulutuksen lisäksi konservatoriot ovat alueensa suuria musiikin perusopetuksen järjestäjiä.
 
• Turun konservatorio ja Keski-Pohjanmaan konservatorio Kokkolassa ovat kaksikielisiä oppilaitoksia. Ne antavat musiikin perusopetusta kahdella kiellä, suomeksi ja ruotsiksi.
 
• Lisäksi tanssin perusopetusta annetaan Kuopion konservatoriossa, Tampereen konservatoriossa ja Jyväskylän ammattiopistossa.
 
 
 
{{tynkä/Musiikki}}
64 530

muokkausta

Navigointivalikko