Ero sivun ”Maanpuolustuskoulutus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
39 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
 
==Koulutus nykyään==
Määrällisesti laajinta maanpuolustuskoulutusta tarjoaa [[Maanpuolustuskoulutusyhdistys]] (MPK), mihin sisältyy turvallisuus-, varautumis-, johtamis-, kouluttajakoulutusta sekä sotilaallista koulutusta, muita koulutustapahtumia ja muuta koulutuksen järjestämiseen liittyvää toimintaa. Koulutus järjestetään 19 alueellisessa maanpuolustuspiirissä sekä valtakunnallisissa meri- ja ilmapuolustuspiireissä. [[1990-luku|1990-luvulla]] virinnyt maanpuolustushenki loi edellytykset MPK:n perustamiselle, koska valtiovalta halusi järjestää maanpuolustuskentän koordinoitavaksi kokonaisuudeksi. Valtion tukea nauttiva MPK koordinoikin nykyään monenlaisia toimintoja. Yhdistyslaki on muodoltaan demokraattinen. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaan ei liity minkäänlaisia sotilaallisesti järjestäytyneitä joukkoja, vaan se toimii yksinomaan koulutuksen järjestäjänä. Kaikki muodostettavat joukot, myös maakuntajoukot ovat tavanomaisella tavalla osa puolustusvoimien kriisiajan organisaatiota. Maakuntajoukkojen koulutustavoitteet aluksi voivat liittyä [[vartio]]komppania ja vartiopataljoonatoimintaan paikallisesti. Niistä voi muodostua myös torjuntapataljoona. Y
Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaan ei liity minkäänlaisia sotilaallisesti järjestäytyneitä joukkoja, vaan se toimii yksinomaan koulutuksen järjestäjänä. Kaikki muodostettavat joukot, myös maakuntajoukot, ovat tavanomaisella tavalla osa puolustusvoimien kriisiajan organisaatiota. Maakuntajoukkojen koulutustavoitteet aluksi voivat liittyä [[vartio]]komppania- ja vartiopataljoonatoimintaan paikallisesti. Niistä voi muodostua myös torjuntapataljoona.
 
Muuta maanpuolustukseen liittyvää koulutusta tai turvallisuuspolitiikkaan liittyvää opetusta annetaan reserviläisyhdistysten tai maanpuolustuskiltojen piirissä. Killat keskittyvät myös historian ja perinteiden vaalimiseen.
6 601

muokkausta

Navigointivalikko