Ero sivun ”Saksan Grand Prix 2009” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
12 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
p
p (→‎Raportti: - fix)
Kosteissa aika-ajojoissa nopeinta vauhtia piti [[Mark Webber]], joka starttasi ensimmäistä kertaa urallaan paalulta kilpailuun. Hänen viereltään toisesta ja kolmannesta ruudusta lähtivät [[Brawn GP|Brawnin]] [[Rubens Barrichello]] ja [[Jenson Button]]. Neljännesta ruudusta starttasi [[Sebastian Vettel]].
 
Ensimmäisessä osiossa päästtiinpäästiin ajamaan vielä kuivalla radalla, vaikka rata-alueen yllä roikkuikin tummia pilviä. Koko aika-ajon nopeimman kierrosajan ajanut ja ensimmäisen osion nopein oli Mark Webber. [[Toyota F1|Toyotan]] [[Timo Glock]] ei pystynyt ajamaan osion aikana riittävän nopeita kierroksia ja jäi ruutuun 19. Myöhemmin hän sai vielä kolmen lähtöruudun rangaistuksen [[Fernando Alonso]]n estelystä osion aikana ja lähti kisaan viimeisestä ruudusta.
 
Toisen osion alussa sadekuuro kasteli rataa, kun autot olivat juuri ehtineet lähtemään radalle kuivan kelin renkailla. Rata kävi sen verran liukkaaksi, että monet kuljettajista liukastelivat liukastelivat nurmikon tai hiekan puolelle. [[Heikki Kovalainen]] oli lähellä osua radan reunakaiteeseen ajauduttuaan mutkassa nurmikollanurmikolle, mutta hän pystyi kuitenkin jatkamaan. Autot joutuivat tulemaan yhden kierroksen jälkeen varikolle vaihtamaan välikelin renkaisiinrenkaat. Märästä kelistä hyötyi parhaiten [[Adrian Sutil]], joka pääsi ensimmäistä kertaa [[Force India]]llaan viimeiseen aika-ajo-osioon, ollen kolmanneksi nopein toisessa osiossa.
Molemmat [[McLaren]]in kuljettajat ylsivätpääsivät tällä kaudella myös ensimmäistä kertaa yhdessä viimeiseen osioon.
 
Viimeisen osion aikana ei tullut lisää sadekuuroja ja se päästiin ajamaan joläpi kuivan kelin renkailla. [[Lewis Hamilton|Hamilton]] ja Kovalainen ajoivat ruutuihin 5 ja 6. Heidän perästään lähti Sutil uransa ja koko tallinsa parhaasta ruudusta 7. Ferrarin [[Felipe Massa|Massa]] ja [[Kimi Räikkönen|Räikkönen]] jäivät ruutuihin 8 ja 9.
 
===Kilpailu===

Navigointivalikko